Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 15 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων
  • [02] Ομαλά η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Διάκριση για Ελληνίδα αστροφυσικό της NASA

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων

    Μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια πια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές, δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα.

    "Υπάρχουν μηνύματα αισιόδοξα, μέρα-μέρα, μήνα-μήνα και η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί"πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Αναφερόμενος στην πώληση του μεριδίου της Hochtief στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε καναδικό συνταξιοδοτικό fund, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως"είναι θετικό, δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και νομίζω βοηθάει και στην προσπάθεια που κάνουμε για την προσέλκυση επενδύσεων".

    Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, μετά από επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις τουριστικές ανταλλαγές.

    Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ουπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.

    Την επίσημη αποστολή θα πλαισιώνει ομάδα 50 Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με Κινέζους συνάδελφούς τους για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

    [02] Ομαλά η επιστροφή των εκδρομέων

    Ομαλά εξελίσσεται αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την Κεντρική Ελλάδα προς την Αθήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα παρά μόνο μια μικρή μείωση της ταχύτητας στο ύψος της Λαμίας, ενώ η αστυνομία έχει παραχωρήσει ένα ακόμη ρεύμα κυκλοφορίας σε αυτούς που κινούνται από τη Λαμία προς την Αθήνα για να διευκολύνει τη ροή των οχημάτων. Η κίνηση αυξάνεται συνεχώς από τις 2 μετά το μεσημέρι και αναμένεται να κορυφωθεί αργότερα το απόγευμα, ενώ οι τροχονόμοι βρίσκονται σε διάφορα κρίσιμα σημεία έτσι ώστε να παρεμβαίνουν και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

    Σε όλο το άλλο μήκος της εθνικής οδού όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα και η επιστροφή γίνεται με αρκετά μεγάλες ταχύτητες. Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η διέλευση τόσο από τα διόδια της Αγίας Τριάδας όσο και από αυτά της Τραγάνας, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή.

    [03] Διάκριση για Ελληνίδα αστροφυσικό της NASA

    Άλλη μια επιστήμων ελληνικής καταγωγής, που διαπρέπει στο εξωτερικό, γνώρισε μια σημαντική διεθνή καταξίωση. Πρόκειται για την αστροφυσικό της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Χρύσα Κουβελιώτου, η οποία επελέγη ως νέο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, του ανώτερου επιστημονικού φορέα της χώρας, ως αναγνώριση της πολλαπλής συνεισφοράς της στη διαστημική και αστρονομική έρευνα.

    Η κ. Κουβελιώτου είναι ανώτερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα και, εδώ και χρόνια, διεξάγει έρευνες πάνω σε διάφορα αστρονομικά-αστροφυσικά φαινόμενα στο πεδίο των υψηλών ενεργειών, όπως οι μαύρες τρύπες, οι αστέρες νετρονίων (πάλσαρ) και ιδίως οι εκρήξεις ακτινών-γάμα.

    Η Ελληνίδα επιστήμων άρχισε να εργάζεται στη NASA το 2000 και έχει υπάρξει επικεφαλής ερευνήτρια σε πολλές επιστημονικές έρευνες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Σήμερα, μεταξύ άλλων, συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που μελετά τις εκρήξεις ακτινών γάμα (Gamma-Ray Bursts ή GRBs) μέσω του διαστημικού τηλεσκοπίου «Fermi». Ακόμα, συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες που κατευθύνουν τα τηλεσκόπια Swift και NuSTAR, μελετώντας τα πιο εκρηκτικά φαινόμενα στο σύμπαν.

    Οι μελέτες της Χ. Κουβελιώτου έχουν ρίξει φως στις εκρήξεις ακτινών-γάμα (τα πιο φωτεινά και ισχυρά φαινόμενα που έχουν ποτέ καταγραφεί στις εσχατιές του διαστήματος) και η ίδια συμμετείχε στη διεθνή επιστημονική ομάδα που για πρώτη φορά επιβεβαίωσε ότι αυτά τα φαινόμενα προέρχονται από πηγές εκτός του γαλαξία μας (κυρίως από τη βαρυτική κατάρρευση μεγάλων άστρων και τη συνακόλουθη δημιουργία μαύρων οπών).

    Π. Δρακόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 May 2013 - 14:30:22 UTC