Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους καθηγητές
  • [02] Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [03] Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στο ΙΚΑ
  • [04] Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Ι. Κασουλίδη - Μπαν Κι Μουν
  • [05] Το "ύστατο χαίρε" στον Λευτέρη Βογιατζή
  • [06] "Επικίνδυνες αποστολές" Νο 5 για τον Τομ Κρουζ
  • [07] Εκδρομές στο δάσος; Προσοχή στις αλεπούδες!
  • [08] Η Συρία "εξαφανίστηκε" από το Διαδίκτυο
  • [09] Συνεχίζει τις φιλανθρωπίες η Μαντόνα
  • [10] «Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ομογένειας»
  • [11] Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη φορτηγού στο Μεξικό

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους καθηγητές

    Kρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.

    Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

    Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως γιατί αυξάνονται, από τον Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23).

    Στο μεταξύ, την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων θα προτείνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), στα πρωτοβάθμια σωματεία της, με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία.

    Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου.

    [02] Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 συγκατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    [03] Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στο ΙΚΑ

    Μέχρι αύριο θα πρέπει να εισάγουν, μέσω διαδικτύου, τα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, όσοι συνταξιούχοι δεν τα έχουν καταχωρήσει έως σήμερα, στα αρχεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην ανασταλεί η σύνταξη Ιουνίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος.

    [04] Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Ι. Κασουλίδη - Μπαν Κι Μουν

    Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τον χρόνο επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, θα συζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά την αποψινή τους συνάντηση στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

    Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 22:40 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    [05] Το "ύστατο χαίρε" στον Λευτέρη Βογιατζή

    Στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, όπου, κυρίως, ξεδίπλωσε το πολύπλευρο ταλέντο του, φίλοι και συνάδελφοι καλλιτέχνες απέτισαν φόρο τιμής, όλες τις προηγούμενες μέρες στον μεγάλο σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή που έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη ασθένεια.

    Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 17.00, στο Α' Νεκροταφείο.

    [06] "Επικίνδυνες αποστολές" Νο 5 για τον Τομ Κρουζ

    Ο Τομ Κρουζ υπέγραψε συμβόλαιο ώστε να αναλάβει, για μια ακόμη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή 5», υποδυόμενος τον υπερπράκτορα Ήθαν Χαντ, ανακοίνωσε η εταιρεία Paramount Pictures.

    Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, αν και το όνομα του Κρίστοφερ Μακουάρι φαίνεται να είναι το επικρατέστερο.

    [07] Εκδρομές στο δάσος; Προσοχή στις αλεπούδες!

    Μπορεί ο χειμώνας να είναι πια παρελθόν και οι αλεπούδες να μην αναζητούν τροφή σε κατοικημένες περιοχές, όμως λόγω του καλού καιρού πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν στην ύπαιθρο για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση και προσεγγίζουν περιοχές όπου ζει η κόκκινη αλεπού, νούμερο ένα κίνδυνος για τη μετάδοση του ιού της λύσσας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος αυτός δεν έχει παρέλθει, αντίθετα αυξάνεται λόγω της παρουσίας των εκδρομέων στη φύση. Συνιστούν δε σε όποιους βρίσκονται σε δάση και μη κατοικημένες περιοχές να απομακρύνονταιγρήγορα μόλις αντιληφθούν την παρουσία αλεπούς.

    "Η αλεπού είναι νυκτόβιο ζώο που δεν κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ είναι στη φύση της να αποφεύγει τον άνθρωπο. Αν, όμως, κάποιος συναντήσει την ημέρα αλεπού, η οποία μάλιστα θα τον πλησιάσει χωρίς να φοβάται, ή θα κινείται αμέριμνα παρά την ανθρώπινη παρουσία, αυτή η συμπεριφορά του ζώου θα πρέπει να θεωρηθεί αφύσικη και ύποπτη για την παρουσία λύσσας. Οι δε επισκέπτες του δάσους θα πρέπει να είναι πολύ καχύποπτοι, να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο και να απομακρύνονται άμεσα" σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διευθυντής Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαφειάδης.

    Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" για τον κίνδυνο εμφάνισης αλεπούδων που έχουν προσβληθεί από τον ιό της λύσσας, ο κ. Βαφειάδης αναφέρει εκείνες του Κιλκίς (όπου σημειώθηκαν δέκα εξακριβωμένα κρούσματα) και της Θεσσαλίας (όπου υπήρξαν μεν μόνο τρία, ωστόσο το ένα από αυτά ανήκε σε κατοικίδιο ζώο, μία γάτα).

    [08] Η Συρία "εξαφανίστηκε" από το Διαδίκτυο

    Η Διαδικτυακή κίνηση από και προς τη Συρία «εξαφανίστηκε», αναφέρει ιστοσελίδα που παρακολουθεί την διακίνηση πληροφοριών στο Ίντερνετ. Η διακίνηση δεδομένων μεταξύ της Συρίας και των «σέρβερ» της Google διεκόπη στις 21:00 GMT, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Umbrella Security Labs.

    «Φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό η Συρία έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η διακοπή αυτή «αποσυνδέει αποτελεσματικά τη Συρία από τη Διαδικτυακή της επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο».

    Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στον εμφύλιο πόλεμο που εδώ και περίπου τρία χρόνια μαστίζει τη χώρα και λίγες μόνο ημέρες μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Συρία.

    [09] Συνεχίζει τις φιλανθρωπίες η Μαντόνα

    Προς 7,16 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να πωλήσει η διάσημη τραγουδίστρια Μαντόνα, έναν πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την εκπαίδευση θηλέων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

    Ο πίνακας με τίτλο «Trois Femmes a la Table Rouge», του οποίου η αρχική εκτίμηση ανερχόταν στα 7 εκατομμύρια δολάρια, πωλήθηκε σε αγοραστή αγνώστων στοιχείων από τον οίκο Sotheby's.

    [10] «Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ομογένειας»

    «Η ψήφος των ομογενών στις ελληνικές εθνικές εκλογές θα πρέπει να κατοχυρωθεί αλλά με τρόπο που να διασφαλίζει την ανόθευτη αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα».

    Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα του Σίδνεϊ «Ελλήνων Λόγος».

    Ο Αλ. Τσίπρας συμπληρώνει πως «σε μια τέτοια κατεύθυνση, θα βλέπαμε τη δημιουργία ξεχωριστών εκλογικών περιφερειών στην αλλοδαπή, όπου θα διασφαλίζεται η ισότιμη πολιτική παρέμβαση όλων των κομμάτων».

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας λέει πως «για να μπορέσει η Ελλάδα να απαλλαγεί από τη θηλιά των Μνημονίων και να βαδίσει έναν νέο δρόμο, χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Ομογένειας».

    [11] Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη φορτηγού στο Μεξικό

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 33 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό που μετέφερε υγροποιημένο αέριο εξερράγη σε προάστιο της Πόλης του Μεξικού.

    Ο Εφρέν Ρόγιας, υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας του Μεξικού, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 10 παιδιά, ενώ 45 κατοικίες και 16 αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο εξ αυτών αναμένεται να μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λάβουν ειδική θεραπεία.

    Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη. Ορισμένα από τα θύματα βρίσκονταν στα σπίτια τους όταν έχασαν τη ζωή τους.

    Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το φορτηγό είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα καθώς κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο, όταν προσέκρουσε σε ένα τοίχο και το φορτίο του από υγροποιημένο αέριο εξερράγη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 6:30:23 UTC