Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυση κατά του Γ. Γερμενή κατέθεσε ο Γ. Καμίνης
  • [02] ΕΣΕΕ: Αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις
  • [03] Στο επίκεντρο Δ. Βαλκάνια και διμερείς σχέσεις
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η ασυλία εγκλημάτων
  • [05] Κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

  • [01] Μήνυση κατά του Γ. Γερμενή κατέθεσε ο Γ. Καμίνης

    Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου.

    Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση. Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη μήνυση, αναφέρεται και στην απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε.

    [02] ΕΣΕΕ: Αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις

    Νέες αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις της χώρας εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ότι θα επιφέρει η λήξη στις 15 Μαΐου του τριμήνου της μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) καθώς και 42 κλαδικών συμβάσεων.

    Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, με την ολοκλήρωση της μετενέργειας καταργείται το επίδομα γάμου και άλλα επιδόματα που προβλέπονταν στις κλαδικές συμβάσειςοδδηγώντας σε περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10% έως και 20%.

    [03] Στο επίκεντρο Δ. Βαλκάνια και διμερείς σχέσεις

    «Στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρεια σύνορά μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά από τη σημερινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Φατμίρ Μπεσίμι.

    Όπως σημείωσε ο υπουργός, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, όπως και ολόκληρης της περιοχής, αποτελεί το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του σεβασμού των κριτηρίων και της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ομόφωνες αποφάσεις της.

    Ο Δημ. Αβραμόπουλος αποσαφήνισε, εξ άλλου, ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς για την επίτευξη μιας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονος και σημείωσε ότι «η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει στην αποδοχή μιας ονομασίας με καθαρό γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές και δεν θα έχει κανένα έλλειμμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλής ευθιξίας θέμα του πολιτιστικού και ιστορικού σεβασμού».

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Μπεσίμι, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι εξέτασαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και παράλληλα τρόπους συνέχισης και εμβάθυνσης της συνεργασίας σε θέματα ευρωπαϊκής ενοποίησης και παροχής, τεχνογνωσίας, η οποία, ήδη, έχει ξεκινήσει μεταξύ των δυο χωρών.

    Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι κρίσιμης σημασίας να δούμε πρόοδο το επόμενο διάστημα στην εκπλήρωση όλου του φάσματος των σχετικών κριτηρίων που έχει θέσει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για υλοποίηση και εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, σε βασικούς τομείς, για σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς επίσης και για επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονος.

    «Η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας με ειλικρινή διάθεση», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «η επίλυση του ζητήματος θα απελευθερώσει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, προς όφελος των λαών μας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιανατολικής Ευρώπης».

    Τόνισε, εξάλλου, ότι είναι σημαντικό, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, να επικρατήσει μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση και παράλληλα προέτρεψε να αποφεύγονται οι αντιπαραγωγικές δηλώσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας και παραπέμπουν σε ένα βαλκανικό παρελθόν, που, όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, οι λαοί της περιοχής έχουν πληρώσει ακριβά και πρέπει επιτέλους να αφήσουν πίσω τους.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι συζήτησαν με τον κ. Μπεσίμι και την πρόσφατη συμφωνία Πρίστινας και Βελιγραδίου, η οποία, όπως είπε, αποτελεί μια εξέλιξη που δείχνει ότι εάν υπάρχει πολιτική βούληση και πρυτανεύει η μετριοπάθεια, τότε μπορεί να προχωρήσει η λύση χρονιζόντων και σύνθετων ζητημάτων.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ κ. Μπεσίμι χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου) χαιρέτισε την Ατζέντα 2014 και ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τη συνεργασία. Χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική σταθερότητα της περιοχής, για δε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σύντομα μια λύση κοινά αποδεκτή και από τις δυο πλευρές.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η ασυλία εγκλημάτων

    Στη σωστή κατεύθυνση κινείται «η (έστω και πολύ καθυστερημένη) πρωτοβουλία» του Υπουργείου Δικαιοσύνης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    «Δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτή η χρήση των δημοκρατικών θεσμών από τους ναζί για την προπαρασκευή ή την κάλυψη εγκληματικών πράξεων. Είναι πια ώρα να σταματήσει η κοντόφθαλμη ανεκτική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, είναι ώρα να δοθεί τέλος στη διακίνηση της άθλιας και ανιστόρητης θεωρίας "των δύο άκρων". Είναι ώρα να σταματήσει η "ασυλία" των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών» προσθέτει.

    [05] Κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

    Στον συνεχιζόμενο διαχωρισμό των πολιτικών δυνάμεων σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» και στην «εκλογίκευση των οικονομικών εθνικισμών» στην Ευρώπη, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του, με τίτλο «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο: το ψεύτικο δίπολο της κρίσης», που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

    Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξειδικεύει την πρότασή του για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης Κεντροαριστεράς, που θα εκφραστεί μέσω κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σε έναν χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 14:30:21 UTC