Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να προχωρήσει άμεσα η τραπεζική ένωση στην ΕΕ"
  • [02] Τις δόσεις Μαΐου και Ιουνίου θα εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας
  • [03] Ράλι 6,06% στο χρηματιστήριο
  • [04] Προφυλακιστέος ο 25χρονος για τη δολοφονία της φίλης του
  • [05] Επιτρέπονται πωλήσεις ακινήτων για μερική εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο

  • [01] "Να προχωρήσει άμεσα η τραπεζική ένωση στην ΕΕ"

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να προχωρήσει το ταχύτερο η τραπεζική ένωση στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, πιθανώς σε δύο χρονικά στάδια, καθώς πρέπει να μεσολαβήσει μια τροποποίηση στο κοινοτικό δίκαιο προκειμένου να ιδρυθεί μια ευρωπαϊκή Αρχή επίβλεψης και εκκαθάρισης των (προβληματικών) τραπεζών.

    Ο Μάρτιν Κοτχάους δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ ελπίζει να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την δημιουργία της αρχής αυτής πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ επισήμανε πωςεπί τη βάσει των συμφωνιών της ΕΕ που έχουν ήδη συναφθεί μπορούν να διευθετηθούν πολλά συναφή θέματα.

    [02] Τις δόσεις Μαΐου και Ιουνίου θα εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας

    Tην έγκριση των δόσεων του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου ύψους 3,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να αποφασίσει το Γιουρογκρούπ της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

    Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί και η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 3 δισ. ευρώ στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του ευρώ θα αφορά την αξιολόγηση της Τρόικας, η οποία και θα επικυρωθεί, ενώ, όπως αποσαφήνισε, η απόφαση θα είναι κοινή και για τις δύο δόσεις, συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις για εκπλήρωση προκειμένου να δοθούν οι δυο δόσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.

    Πάντως, ο ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι οι προκλήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν οι ίδιες και αφορούν την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, κυρίως δε τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    [03] Ράλι 6,06% στο χρηματιστήριο

    Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και κοντά στα υψηλά έτους (1.044,76 μονάδες).

    Ράλι πραγματοποίησαν οι τραπεζικές μετοχές (+25,81%) ενόψει των αυξήσεων των μετοχικών τους κεφαλαίων, με ξένα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε επιθετικές αγορές ελληνικών τραπεζών.

    Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά υποστηρίζεται, όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, και από το υψηλό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα και την προτροπή της Morgan Stanley προς τους επενδυτές προκειμένου να τοποθετηθούν σε ελληνικά ομόλογα, η οποία είναι ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά την θετική έκθεση του ΔΝΤ και την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ενώ θετικά επιδρά και το συνεχές ράλι των ξένων χρηματιστηρίων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.043,28 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 6,06%.

    [04] Προφυλακιστέος ο 25χρονος για τη δολοφονία της φίλης του

    Μετά την απολογία του ενώπιον του 15ου τακτικού ανακριτή, οδηγήθηκε στη φυλακή ο 25χρονος που πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Μάκρη φέρεται να χτύπησε άγρια την 23χρονη φίλη του, η οποία τελικά εξέπνευσε τη Μ. Δευτέρα.

    Ο νεαρός παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα στον εισαγγελέα καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ με την ολοκλήρωση της απολογίας του ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

    [05] Επιτρέπονται πωλήσεις ακινήτων για μερική εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο

    Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους για να εξοφλούν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, ακόμη και αν το ποσό είσπραξης από την πώληση είναι μικρότερο του χρέους τους.

    Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ωστόσο προϋπόθεση για την έκδοση βεβαίωσης οφειλής από την αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση του ακινήτου, είναι το υπόλοιπο της οφειλής να διασφαλίζεται από λοιπά περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου ή από εγγυήσεις τρίτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 16:30:21 UTC