Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας από το 2014
  • [02] Προς το φθινόπωρο οδεύουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [03] Τα σχέδια της Σλοβενίας για την οικονομία στο Eurogroup
  • [04] Οι συγγενείς του Θ. Βουλγαρίδη ζητούν δικαίωση
  • [05] Ελεγχόμενη έκρηξη μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου σε κάδο απορριμμάτων
  • [06] "Πράσινο φως" από το Ισραήλ για 296 κατοικίες σε οικισμό εποίκων στη Δυτική Όχθη
  • [07] «Η καθ΄ ημάς θάλασσα» μια στρατηγική ανάλυση - μάθημα της Μεσογείου
  • [08] "Πόσα παιδιά" έχει ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού ψάχνει η Κίνα
  • [09] Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αποικήσουν τον Άρη, λέει ο πρώην αστροναύτης Μπαζ Όλντριν
  • [10] Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρώτη γιορτή λουλουδιών στο Γύθειο

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας από το 2014

    Ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας από το 2014 προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ .

    Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως "Ο διεθνής παράγοντας βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται και ότι παραμένει στο ευρώ. Οι συνθήκες βελτιώνονται".

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο κυρίαρχος στόχος για εφέτος είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει από τους δανειστές της ελάφρυνση του χρέους και πρόσθεσε: "Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές στα τέλη του 2014 αφού πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη. Ελπίζω και εμείς να έχουμε την καλή τύχη που είχε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που αρχίζουν και βγαίνουν στις αγορές με επιτόκια κάτω του 6%. Εγώ αυτό το βλέπω προς το τέλος του 2014 όταν θα έχουμε πετύχει ποιοτικό πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη. Το 2014 θα βγούμε αναγκαστικά από το μνημόνιο ... άρα θα πρέπει να βγούμε στις αγορές».

    Είπε ακόμη ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και ότι δεν υπάρχει ανάγκη νέων μέτρων όσο τηρούνται οι δεσμεύσεις, σημειώνοντας: «Όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Θα υπάρξει ωστόσο αν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα».

    Αν και αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είπε πως το υπουργείο έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ για φορολογικές οφειλές, ενώ ήδη έχουν ρευστοποιηθεί 400 εκατ. ευρώ από τα κατασχεθέντα.

    Ανέφερε, επίσης, πως ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στην Ευρωζώνη και ότι ένα κομμάτι της φοροδιαφυγής οφείλεται σε αυτό, αλλά και στο γεγονός ότι και οι ποινές δεν είναι κατάλληλες για να πλήξουν τη φοροδιαφυγή.

    Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών από τη νέα χρονιά.

    [02] Προς το φθινόπωρο οδεύουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, επέδειξε κατανόηση στο αίτημα της Λευκωσίας, να ξεκινήσουν συνομιλίες στο Κυπριακό το φθινόπωρο και να μην υπάρξει άμεση επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όπως ζητά η τουρκική πλευρά. Επίσης, εάν η Αμμόχωστος παραδοθεί στους νόμιμους κατοίκους της, η κυπριακή κυβέρνηση προτείνει η τουρκοκυπριακή κοινότητα "να δικαιούται" τη διεξαγωγή εμπορίου απευθείας δια του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα πιο πάνω ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τη συνάντησή του με το γγ του ΟΗΕ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). «Νομίζω ότι υπάρχει κατανόηση πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα από την περίοδο του φθινοπώρου» δήλωσε ο κ. Κασουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, σε ανακοίνωση της Γραμματείας, αναφέρθηκε ότι στη συνάντηση «συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και ιδιαίτερα τις προοπτικές για έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

    [03] Τα σχέδια της Σλοβενίας για την οικονομία στο Eurogroup

    Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας Ούρος Τσάφερ θα παρουσιάσει τα προγράμματα της κυβέρνησης για τη βελτίωση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας στους ομολόγους του, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο κ. Τσάφερ θα παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της συζήτησης για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Σλοβενία και την Ισπανία.

    Αυτό σημαίνει ότι η Σλοβενία δεν θα είναι ξεχωριστό θέμα στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν κατονομάζονται, δήλωσαν ότι δεν είναι προγραμματισμένη μια συζήτηση για το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στη Σλοβενία.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει τα κράτη - μέλη με βάση τα σχέδια των εθνικών μεταρρυθμίσεων και προϋπολογισμών μέχρι τις 29 Μαΐου, θα προτείνει μέτρα στα κράτη και θα αποφασίσει εάν θα παρατείνει την προθεσμία για ορισμένα από αυτά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους.

    Η Σλοβενία πρέπει να αποστείλει στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα τα δύο της προγράμματα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και το Πρόγραμμα Εθνικών Μεταρρυθμίσεων.

    Ο Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν δήλωσε ότι τα επιπλέον μέτρα της Επιτροπής θα εξαρτηθούν από το πόσο πειστικά, συγκεκριμένα και αξιόπιστα είναι τα προγράμματα της Σλοβενίας.

    Η διαδικασία μακροοικονομικών ανισορροπιών κατά της Σλοβενίας οφείλεται στην κατάσταση του τραπεζικού τομέα, το υπερβολικό χρέος των εταιρειών και το γεγονός ότι η χώρα δεν "είδε" καμία σημαντική ιδιωτικοποίηση την τελευταία εικοσαετία, δήλωσαν πηγές από τις Βρυξέλλες, καλώντας, ταυτόχρονα, τη σλοβενική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και την αγορά εργασίας.

    Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι η Σλοβενία είναι ικανή να επιλύσει μόνη της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όμως, πρόσθεσαν, "αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα και με αποφασιστικότητα".

    [04] Οι συγγενείς του Θ. Βουλγαρίδη ζητούν δικαίωση

    Πέρασαν οχτώχρόνια από το απόγευματης 15ης Ιουνίου 2005, όταν στο μικρό χωριό Τριανταφυλλιά των Σερρών, έφτασε η θλιβερή είδηση ότι ο Θόδωρος Βουλγαρίδης, 41 χρόνων, πατέρας δυο μικρών παιδιών, μετανάστης στη Γερμανία,δολοφονήθηκε.

    Η γερμανική αστυνομία ενημέρωσε τότε τους συγγενείς ότι ο Βουλγαρίδης έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, που σχετιζόταν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ούτε τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, ούτε οι συγχωρινοί του πείστηκαν τότε απο την εκδοχή των γερμανικών αρχών, περί φόνου σχετιζόμενου με το ποινικό δίκαιο. Μια κηλίδα όμως, είχε σχημαστιστεί τόσο για την οικογένειά του όσο και για την μικρή κοινωνία, που γνώριζε τον Θόδωρο Βουλγαρίδη.

    Θα χρειαστεί να περάσουν τα οχτώ χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθούν η δύστυχη μητέρα του, πουουδέποτε αποδέχθηκε τηνετυμηγορία της γερμανικής αστυνομίας, αλλά και οι συγχωριανοί του. Κυρίως, όμως, η τραγική μάνα, Ευδοξία Βουλγαρίδη.

    Τη συναντήσαμε στο σπίτι της, στην Τριανταφυλλιά Βισαλτίας, 30 χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Μας άνοιξε την καρδιά της, μας έδειξε τις φωτογραφίες του γιου της και μας πήγε στον τάφο του, που βρίσκεται στο νεκροταφείο του μικρού χωριού, μόλις λίγα μέτρααπό το σπιτικό του.

    Ο χρόνος για την Ευδοξία Βουλγαρίδη γύρισε σαράντα χρόνια πίσω όταν αναγκάστηκαν, όπως λέει, να ξεριζωθούν λόγω της ανεργίας και να μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

    «Ο Θόδωρος ήταν μόλις οχτώ χρονών και ο αδερφός του δυόμιση, ο άνδρας μου ήταν οργανοπαίχτης, μέναμε σε ένα μικρό σπιτάκι στην Τριανταφυλλιά, η ανεργία μάστιζε την Ελλάδα, μας κάλεσαν στη Γερμανία, ήταν η χώρα του παραδείσου στα μάτια μας, φύγαμε, ξεριζωθήκαμε για μία καλύτερη μέρα. Τα παιδιά πήγαν σε γερμανικό, αλλά και σε ελληνικό σχολείο, μεγάλωσαν και έπιασαν δουλειά. Ο Θόδωρος έμαθε και την τέχνη του κλειδαρά, δούλευε όμως και σαν κρατικός υπάλληλος, ως εκλεγκτής τραίνων και πολλές φορές βοηθούσε στα δέματα».

    «Είμαι καλά μάνα της έλεγε», η Γερμανία ήταν πλέον η πατρίδα της οικογένειας Βουλγαρίδη. Τα χρόνια πέρασαν ο Θόδωρος Βουλγαρίδης Έλληνας και Γερμανός μαζί, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μία συνάδελφό του Γερμανίδα, έκανε γάμο πολιτικό, καθώς γονείς και συγγενείς αντέδρασαν στην απόφασή του να μην παντρευτεί Ελληνίδα. Αυτός, όμως, αντιρατσιστής και με ήθη και αρχές ελληνικές παντρεύτηκε το κορίτσι που αγάπησε μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα, για έξι μήνες, όπως κάνουν οι Έλληνες μετανάστες.

    Γύρισε στη Γερμανία και συνέχισε τη ζωή του κάνοντας όνειρα για το μέλλον. Κατάφερε, τελικά, να ανοίξει ένα μικρό κλειδαράδικο, όνειρο ζωής, που το είχε από τα μαθητικά του χρόνια.

    Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια γι΄ αυτόν και την οικογένειά του. Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005, ο Θόδωρος δούλευε στο μαγαζί του, η μάνα του τον επισκέφτηκε το πρωί, όλα κυλούσαν ομαλά και χωρίς καμία υποψία για το τι θα συνέβαινε. Την ήσυχη γειτονιά του Μονάχου τάραξαν οι σειρήνες του ασθενοφόρου και της αστυνομίας.«Κάτι έγινε», είπαν η μάνα του και η γειτόνισσα, που πίνανε τον απογευματινό τους καφέ.

    Σε λίγο χτύπησε η πόρτα, η μικρή της εγγονή έτρεξε με δάκρυα στα μάτια κοντά της και την αγκάλιασε. «Σε λίγο εμφανίστηκαν η «Κρεμινάλε», όπως χαρακτηριστικά λέει τους αστυνομικούς, μία ψυχολόγος και τέσσερις αστυνομικοί», εξιστορεί η κ. Ευδοξία με δάκρυα στα μάτια και χέρια που τρέμουνε, καθώς ξαναζεί εκείνες τις στιγμές.

    [05] Ελεγχόμενη έκρηξη μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου σε κάδο απορριμμάτων

    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

    Το ύποπτο αυτό αντικείμενο βρέθηκε μέσα σε πλαστική σακούλα από υπάλληλο της Καθαριότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης, κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών. Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    Το ύποπτο εύρημα, τελικώς, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη και τα υπολείμματα απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

    Λίγο αργότερα οι Αρχές ήραν τον αποκλεισμό και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο κέντρο της πόλης.

    [06] "Πράσινο φως" από το Ισραήλ για 296 κατοικίες σε οικισμό εποίκων στη Δυτική Όχθη

    Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 296 κατοικιών στον οικισμό Μπέιτ Ελ κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης. "Η στρατιωτική διοίκηση έδωσε το πράσινο φώς για 296 κατοικίες στο Μπέιτ Ελ, αλλά δεν πρόκειται παρά για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας πριν αρχίσει η κατασκευή επί του πεδίου", δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή αυτών των κατοικιών εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη τον περασμένο Ιούνιο με εποίκους οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί χωρίς άδεια σε κατοικίες της συνοικίας Ουλπάνα του Μπέιτ Ελ.

    Η ανακοίνωση για τον Μπέιτ Ελ γίνεται μερικές ημέρες μετά τις πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης και μια ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέστειλε τους διαγωνισμούς για νέες κατοικίες στους οικισμούς ώστε να δώσει μια ευκαιρία στις ΗΠΑ να πετύχουν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, οι οποίες έχουν σταματήσει από το Σεπτέμβριο του 2010.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] «Η καθ΄ ημάς θάλασσα» μια στρατηγική ανάλυση - μάθημα της Μεσογείου

    Γέννησε τις τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες- Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Ισλαμισμό- είναι πατρίδα μεγάλων αρχαίων πολιτισμών, αναδείχθηκε χώρος μεγάλων αυτοκρατοριών αλλά υπήρξε και θέατρο συγκρούσεων. Τη διασχίζουν ταξιδιώτες, έμποροι αλλά και στρατιώτες. Πρόσφερε επιστήμονες, καλλιτέχνες αλλά και πολέμαρχους. Είναι η Μεσόγειος, που ακτινογραφείται σε ένα βιβλίο- μελέτη με τίτλο «Η καθ ΄ημάς θάλασσα- γεωστρατηγική της Μεσογείου», έργο του στρατηγού εν αποστρατεία Ιωάννη Παρίση, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

    Χρησιμοποιώντας τη φράση του Στράβωνα «η εντός και η καθ΄ημάς θάλαττα», ο συγγραφέας προβαίνει σε μια εκτενή ανάλυση για τους παράγοντες που διαμορφώνουν, δια μέσου των αιώνων, το μεσογειακό στρατηγικό περιβάλλον, επιδιώκοντας να δώσει απαντήσεις στις ανατροπές και στις μεταβολές ισχύος του σήμερα.

    Ο συγγραφέας- στρατηγός Ιωάννης Παρίσης, αφού εξετάζει την ανάγκη συλλογικής δράσης της ευρωπαϊκής ένωσης για ένα μεσογειακό καθεστώς ειρήνης και συνεργασίας, σε συνδυασμό με μια βιώσιμη λύση του μεσανατολικού, εύχεται στον επίλογο του «κατά τον 21ο αιώνα η Μεσόγειος να καταστεί και πάλι από στρατηγικής πλευράς χώρος συνένωσης της νότιας Ευρώπης με την βόρεια Αφρική, όπως συνέβαινε στον αρχαίο κόσμο, αντί να συνεχίσει να αποτελεί την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε πρώην αποικιακές δυνάμεις και τις πρώην αποικίες του».

    [08] "Πόσα παιδιά" έχει ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού ψάχνει η Κίνα

    Οι κινεζικές αρχές έχουν αρχίσει να ερευνούν πληροφορίες ότι ο Ζανγκ Γιμού ένας από τους γνωστότερους σκηνοθέτες της Κίνας, έχει επτά παιδιά παραβιάζοντας τους αυστηρούς κανόνες οικογενειακού προγραμματισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πρόστιμο 160 εκατ. γουάν (20 εκατ. ευρώ), αναφέρουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Στο Ίντερνετ εμφανίσθηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ζανγκ, ο οποίος εντυπωσίασε τον κόσμο το 2008 με τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, "έχει τουλάχιστον επτά παιδιά και θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 160 εκατομμυρίων γουάν", αναφέρεται στον ιστότοπο της Λαϊκής Ημερησίας, οργάνου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, απέκτησε τα παιδιά του από διαφορετικές γυναίκες ενώ δημοσιεύθηκε ονλάιν και μια φωτογραφία της τελευταίας συζύγου του με τρία παιδιά.

    Ο Ζανγκ, 61 χρόνων, ήταν κάποτε το κακό παιδί του κινεζικού κινηματογράφου και οι ταινίες του μερικές φορές απαγορεύονταν στην πατρίδα του, ενώ γίνονταν δημοφιλείς στο εξωτερικό. Όμως έκτοτε έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρά το γεγονός ότι γινόταν συχνά θέμα στον ταμπλόιντ Τύπο για φημολογούμενες σχέσεις του με ηθοποιούς των ταινιών του.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αποικήσουν τον Άρη, λέει ο πρώην αστροναύτης Μπαζ Όλντριν

    Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, δήλωσετην Τετάρτη πως οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία, με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, να στείλουν ανθρώπους στον Άρη για να δημιουργήσουν εκεί μια μόνιμη αποικία.

    "Οι ΗΠΑ οφείλουν να συνεχίσουν να είναι ο ηγέτης στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε στο δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα για να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα επιτρέπει να προσεδαφισθούμε στον Άρη" δήλωσε ο 83χρονος πρώην αστροναύτης στη διάρκεια διάσκεψης αφιερωμένης στην κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

    "Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και τις προσπάθειες της NASA στην εγκατάσταση μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη ως τις δεκαετίες του 2030 και του 2040", εξήγησε, αναφερόμενος λεπτομερώς στο σχέδιό του για διαστημόπλοια τα οποία θα κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα στη Γη και τον Άρη επωφελούμενα από την τροχιακή ταχύτητα των δύο πλανητών.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρώτη γιορτή λουλουδιών στο Γύθειο

    Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρώτη γιορτή λουλουδιών στο Γύθειο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, τις προηγούμενες ημέρες, με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των ανθοπωλών, αγροτών, παραγωγών και φυτωριούχων που δραστηριοποιούνται στη Λακωνία και την επισκέφθηκε ένα πολυάριθμο κοινό από την ευρύτερη περιοχή.

    Την έκθεση οργάνωσε και πραγματοποίησε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Ανατολικής Μάνης.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης γνώρισαν πραγματικά τον κόσμο των φυτών και λουλουδιών, όπου κυριάρχησαν οι τριανταφυλλιές, οι γαρδένιες, το γιασεμί, ο βασιλικός, οι ελιές, αλλά και το κουμ- κουάτ.

    Στην επιτυχία της έκθεσης συνέβαλαν και οι επαγγελματίες εστίασης του Γυθείου, που στήριξαν τη γιορτή λουλουδιών και προσέφεραν έκπτωση 10% στους επισκέπτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 May 2013 - 8:30:26 UTC