Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Το 72% των επαγγελμάτων έχει απελευθερωθεί
  • [02] Καθορίζουν τη στάση τους οι καθηγητές για τις Πανελλαδικές
  • [03] Ι. Βρούτσης: Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 νέων στον τουρισμό
  • [04] Συρρίκνωση της οικονομίας της Eυρωζώνης κατά 0,4% φέτος
  • [05] Πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας ο Βασίλης Σπανούλης
  • [06] Συνάντηση Α. Σαμαρά με το προεδρείο Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας
  • [07] Απεμπλέκεται ο Α. Δελλατόλας από την υπόθεση Λαυρεντιάδη
  • [08] Aυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Το 72% των επαγγελμάτων έχει απελευθερωθεί

    Ποσοστό 72% των επαγγελμάτων έχει ήδη απελευθερωθεί, σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

    "Από τα 343 επαγγέλματα, το 72% έχει απελευθερωθεί πλήρως, μένουν ορισμένες ειδικότητες και άρα έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδιωκόμενης απελευθέρωσης", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    [02] Καθορίζουν τη στάση τους οι καθηγητές για τις Πανελλαδικές

    Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με θέμα την προκήρυξη απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και να μην μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά, ενώ ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το προεδρικό διάταγμα για τις αναγκαστικές μεταθέσεις καθηγητών.

    Το πιθανότερο είναι ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα προτείνει απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ήδη, άλλωστε, για μια 24ωρη απεργία που είναι πιθανόν να γίνει την πρώτη ημέρα της εξεταστικής διαδικασίας, στις 17 του μήνα, έχει πάρει εξουσιοδότηση από τις τοπικές ΕΛΜΕ σε περίπτωση απολύσεων εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ θεωρεί απολύσεις και την μη πρόσληψη αναπληρωτών την επόμενη χρονιά, λόγω της αύξησης του ωραρίου των μονίμων καθηγητών.

    [03] Ι. Βρούτσης: Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 νέων στον τουρισμό

    «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και μόνο όποιος εθελοτυφλεί ή επενδύει σκόπιμα στην κοινωνική μιζέρια δεν το βλέπει. Το μνημόνιο σε λίγο καιρό, πολύ σύντομα, θα είναι παρελθόν».

    Αυτό τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του προγράμματος «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 10.000 νέους έως 29 ετών στον τουριστικό τομέα», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον υπουργό Εργασίας, την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη.

    [04] Συρρίκνωση της οικονομίας της Eυρωζώνης κατά 0,4% φέτος

    Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί εφέτος κατά 0,4%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μεταξύ 53 επαγγελματιών αναλυτών - οικονομολόγων, ακαδημαϊκών και άλλων.

    Οι αναλυτές αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις που είχαν κάνει πριν από τρεις μήνες για μηδενική ανάπτυξη το 2013, ενισχύοντας έτσι τα επιχειρήματα για να προχωρήσει η ΕΚΤ στη λήψη και άλλων μέτρων, μετά τη μείωση του βασικού επιτοκίου της στο 0,50% από 0,75% την περασμένη Πέμπτη.

    Αντίστοιχα, υπήρξε μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω και της πρόβλεψης των αναλυτών για το ρυθμό ανάπτυξης το 2014 στο 1% από 1,1% στην προηγούμενη έρευνα. Παράλληλα, υπήρξε μία αναθεώρηση προς τα πάνω της πρόβλεψης για την ανεργία στην Ευρωζώνη εφέτος (στο 12,3% από 12,1%). Αντίθετα, οι αναλυτές βλέπουν τώρα τον πληθωρισμό να είναι λίγο χαμηλότερος εφέτος (στο 1,7% από 1,8% πριν από τρεις μήνες).

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επανέλαβε σε ομιλία που έκανε την περασμένη Δευτέρα την ετοιμότητα της τράπεζας να μειώσει και πάλι τα επιτόκια, αν η οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινωθεί περαιτέρω.

    [05] Πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας ο Βασίλης Σπανούλης

    Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2012-13 και παρέλαβε το σχετικό βραβείο σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν την έναρξη του φάιναλ-φορ της διοργάνωσης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν τέταρτος σκόρερ της διοργάνωσης με 14.7 πόντους μέσο όρο, τρίτος στις ασίστ (5.59) και πρώτος στα κερδισμένα φάουλ (5.41), οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» ως την τελική φάση, όπου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

    Στην τελετή τιμήθηκαν επίσης τα μέλη της καλύτερης πεντάδας της φετινής σεζόν, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα και στην οποία, εκτός του Σπανούλη, περιλαμβάνονται επίσης οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Ρούντι Φερνάντεθ, Νέναντ Κρστιτς και Αντε Τόμιτς. Βραβεύθηκε επίσης ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ανερχόμενος παίκτης (rising star), ενώ ο Μπόμπι Μπράουν της Σιένα παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ, το οποίο φέρει το όνομα του αείμνηστου Αλφόνσο Φορντ.

    [06] Συνάντηση Α. Σαμαρά με το προεδρείο Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας

    Με το προεδρείο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Τσίκας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να στηριχθεί το έργο αυτών των επιχειρήσεων ώστε να αναδειχτούν ως βασικός μοχλός ανάπτυξης καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις εταιρείες αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο άνθρωπος.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως οι εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνίας κατάφεραν να σταθούν όρθιες μέσα στην κρίση και έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα, καθώς, όπως είπε, έχουν ξεκινήσει προσλήψεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

    Ο κ. Βολουδάκης, εξάλλου, επισήμανε πως με τη συνεργασία των εταιρειών αυτών μπορεί να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους και να παταχθεί η γραφειοκρατία.

    [07] Απεμπλέκεται ο Α. Δελλατόλας από την υπόθεση Λαυρεντιάδη

    Απεμπλέκεται ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αντιμετωπίζει στην υπόθεση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Η κατηγορία αφορά έμβασμα 500.000 ευρώ, που είχε δεχθεί τον Ιανουάριο του 2012 για εξαγορά ποσοστού της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» από τον Πέτρο Κυριακίδη, από λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα του καταζητούμενου πλέον επιχειρηματία.

    Ο κ. Δελλατόλας, μετέβη σήμερα στο γραφείο της 2ης ειδικής ανακρίτριας η οποία τον είχε καλέσει σε απολογία και της παρέδωσε αντίγραφο ανέκλητης επιταγής ολόκληρου του επίμαχου ποσού με δικαιούχο για την είσπραξή του, την Proton Bank. Μετά την κατάθεση του ποσού, αναμένεται ότι η ποινική υπόθεση για τον εκδότη θα κλείσει, καθώς σύμφωνα με τον νόμο η επιστροφή των χρημάτων τού εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο.

    [08] Aυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων

    Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Nielsen σε 29.000 καταναλωτές 58 χωρών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους.

    Ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει η Nielsen για την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 5 μονάδες σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και διαμορφώθηκε στις 40 μονάδες.

    Η αύξηση αυτή είναι από τις μεγαλύτερες που καταγράφηκαν μεταξύ 29 χωρών της ΕΕ.

    Ανοδο επτά μονάδων σημείωσαν η Φινλανδία και η Σλοβακία, έξι μονάδων η Δανία και η Τσεχία, ενώ αντίστοιχη βελτίωση με την Ελλάδα κατέγραψαν η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Ελβετία.

    Στον αντίποδα, οι Πορτογάλοι καταναλωτές εμφανίσθηκαν περισσότερο απαισιόδοξοι, με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά επτά μονάδες και να διαμορφώνεται στις 31 μονάδες, που είναι και η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 May 2013 - 12:30:23 UTC