Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα αποφασίζει για απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ
  • [02] Έτοιμη η κυβέρνηση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα
  • [03] Διαρροή αμμωνίας στο σύστημα ψύξης του Διαστημικού Σταθμού της NASA
  • [04] Συνεδριάζει το άτυπο συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Απόψε η μεγάλη συναυλία των Depeche Mode στην Αθήνα
  • [06] Νεκρός ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Άντριου Σίμπσον
  • [07] Οι αεροσυνοδοί των Τουρκικών Αερογραμμών θα μπορούν να βάφουν κόκκινα τα χείλη τους
  • [08] Β. Σπανούλης: Σήμερα θα δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι
  • [09] Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο άνδρας που απήγαγε τις τρεις γυναίκες στις ΗΠΑ
  • [10] Οι Αυστραλοί απόλαυσαν μία εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου
  • [11] Παρουσιάστηκε το «έξυπνο» κινητό που κοστίζει μόνο 75 ευρώ

  • [01] Σήμερα αποφασίζει για απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

    Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που διακόπηκε αιφνιδίως χθες βράδυγια να συνεχιστείσήμερα στις 12 το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να εκδώσει οριστική απόφαση-πρόταση προς τον κλάδο για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Όπως διαφάνηκε κατά την συνεδρίαση (που διήρκησε 9 ώρες), τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των πανελλαδικών, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως από τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρόταση προς τον κλάδο θα ήταν για μια 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου με πρόθεση την κλιμάκωση των πενθήμερων απεργιών το επόμενο διάστημα.

    Ωστόσο, ακόμη και αν τελικά λάβουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτή για να ισχύσει θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.

    [02] Έτοιμη η κυβέρνηση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα

    Την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη σήμερα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό με βασικό θέμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

    Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε εξάλλου πως δεν υπάρχει χαλάρωση στην κυβέρνηση, ούτε καθυστερήσεις σε επίπεδο υπουργείων.

    Της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, προηγήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, την ερχόμενη εβδομάδα.

    [03] Διαρροή αμμωνίας στο σύστημα ψύξης του Διαστημικού Σταθμού της NASA

    Διαρροή αμμωνίας εντοπίστηκε στο σύστημα ψύξης έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ωστόσο τα μέλη του πληρώματος δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ανακοίνωσε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

    Η υπηρεσία δήλωσε ότι για την επισκευή της διαρροής ίσως χρειαστεί τμήμα του συστήματος ψύξης του σταθμού να απενεργοποιηθεί για περίπου 48 ώρες. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές κατά πόσον η διαρροή, η οποία όπως αναφέρουν αξιωματούχοι επιδεινώνεται, έχει σχέση με ένα παρόμοιο περιστατικό που είχε προκύψει στα τέλη του 2012.

    [04] Συνεδριάζει το άτυπο συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει το πρωί το άτυπο συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την προετοιμασία εν όψει συνεδρίου και τις τελευταίες διευθετήσεις ζητημάτων, μία εβδομάδα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 18 και 19 Μαΐου.

    [05] Απόψε η μεγάλη συναυλία των Depeche Mode στην Αθήνα

    Στην Αθήνα καταφθάνουν σήμερα οι βρετανοί Depeche Mode οι οποίοι θα εμφανιστούν στο ελληνικό τους κοινό το οποίο είναι από τα πιο φανατικά, μετά από μεγάλη απουσία (σημειώνεται ότι το συγκρότημα είχε ακυρώσει την προηγούμενη εμφάνισή του στο αθηναϊκό κοινό το 2009, λόγω ασθένειας του τραγουδιστή του συγκροτήματος Ντ. Γκαχάν).

    Οι Βρετανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής ξεκίνησαν στις 5 Μαϊου στη Νίκαια της Γαλλίας, το πρώτο μέρος της παγκόσμιας περιοδείας τους στο πλαίσιο και της έκδοσης του 13ου αλμπούμ τους "Delta Machine".

    Οι πόρτες του Terra Vibe στη Μαλακάσα ανοίγουν σήμερα στις 18.30 για να υποδεχθούν τους χιλιάδες φαν του συγκροτήματος που αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή καθώς τα περισσότερα εισιτήρια έχουν προπωληθεί εδώ και μήνες.

    Οι Dave Gahan, Martin Gore και Andy Flechter αναμένεται να τα δώσουν όλα για το κοινό της Αθήνας καθώς, όπως και οι ίδιοι έχουν δηλώσει, αισθάνονται άσχημα που δεν έπαιξαν στο κοινό που τους περίμενε υπομονετικά, στις 12 Μαίου του 2009.

    [06] Νεκρός ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Άντριου Σίμπσον

    Νεκρός ανασύρθηκε ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Άντριου «Μπαρτ» Σίμπσον, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όταν το σκάφος του ανατράπηκε ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, κατά τη διάρκεια προπόνησης για τον αμερικανικό Αγώνα Κυπέλλου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αγωνιστική του ομάδα.

    Ο Σίμπσον έπλεε στο Άρτεμις, τη σουηδική συμμετοχή στον Αγώνα, όταν το καταμαράν ανατράπηκε.

    [07] Οι αεροσυνοδοί των Τουρκικών Αερογραμμών θα μπορούν να βάφουν κόκκινα τα χείλη τους

    Την άρση της απαγόρευσης της χρήσης κόκκινου κραγιόν και βερνικιού νυχιών από τις αεροσυνοδούς αποφάσισαν οι Τουρκικές Αερογραμμές, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τεμέλ Κοτίλ, μετά από σφοδρές κριτικές που δέχτηκε.

    Ο εθνικός αερομεταφορέας είχε ανακοινώσει ότι η χρήση κόκκινου ή σκούρου ροζ κραγιόν και βερνικιού νυχιών θα έβλαπτε την «οπτική ακεραιότητα» του προσωπικού της εταιρείας. Ο Κοτίλ δήλωσε ότι η σύσταση έγινε εξαιτίας του υπερβαλλόντως ζήλου κατώτερων στελεχών της εταιρείας, χωρίς πρώτα να έχουν πάρει έγκριση από τα ανώτερα στελέχη.

    [08] Β. Σπανούλης: Σήμερα θα δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι

    Μεγάλη μέρα σήμερα για τον Ολυμπιακό ο οποίος αντιμετωπίζειστο Λονδίνο,στον ημιτελικόγια το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 19.00.

    Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι «φέτος ήταν η πιο εξαντλητική Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Πάρα πολλά παιχνίδια, πολλά ταξίδια. Βρεθήκαμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο. Και για να περάσουμε στους ?16? και μετά στους ?8? και μετά στο φάιναλ φορ. Αυτές οι νίκες και οι καταστάσεις που περνάμε στα αποδυτήρια μας έχουν χαλυβδώσει. Μας έκανε καλύτερους παίκτες και πιο καλή ομάδα. Όσο για τον σημερινό αγώνα πρέπει να κοιτάμε τώρα τον εαυτό μας, να είμαστε έτοιμοι και πνευματικά και σωματικά και να μείνουμε στο πλάνο που έχουμε ετοιμάσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Θα δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι».

    Στις 22:00 θα διεξαχθεί ο έτερος ημιτελικός με την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

    [09] Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο άνδρας που απήγαγε τις τρεις γυναίκες στις ΗΠΑ

    Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Άριελ Κάστρο, ο άνδρας που κατηγορείται για την απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό για διακοπή εγκυμοσύνης τριών γυναικών, που επί περίπου μία δεκαετία κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του.

    Ο εισαγγελέας που έχει ανατεθεί στην υπόθεση δήλωσε, σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, ότι ερευνά «κάθε δολοφονία που διέπραξε (ο ύποπτος) όταν ανάγκαζε αυτές τις γυναίκες, για περίπου μία δεκαετία, να διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους».

    Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις ότι τουλάχιστον μία από τις γυναίκες που κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του, εξαναγκάστηκε -τουλάχιστον μία φορά- να διακόψει την κύησή της.

    [10] Οι Αυστραλοί απόλαυσαν μία εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου

    Οι λάτρεις της αστρονομίας συγκεντρώθηκαν στη βόρεια Αυστραλία για να παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου, καθώς στον ουρανό δεν υπήρχαν καθόλου σύννεφα τη στιγμή που η Σελήνη βρέθηκε ανάμεσα στη Γη και τον ήλιο.

    Σε αντίθεση με την ολική έκλειψη η οποία είναι ευδιάκριτη από το βόρειο τμήμα της ηπείρου το Νοέμβριο, κατά τη μερική έκλειψη το φεγγάρι καλύπτει το 97 τοις εκατό του ήλιου, αποκαλύπτοντας ένα φωτεινό ηλιακό δαχτυλίδι.

    Οι παρατηρητές έμειναν να παρακολουθούν το φαινόμενο, που διήρκεσε 6 λεπτά, κάτω από το αχνό φως του συνήθως φωτεινού ήλιου.

    [11] Παρουσιάστηκε το «έξυπνο» κινητό που κοστίζει μόνο 75 ευρώ

    Η φινλανδική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Nokia παρουσίασε το νέο της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Asha 501, το οποίο κοστίζει 99 δολάρια (περίπου 75 ευρώ), σύμφωνα με το δίκτυο Sky News.

    Το νέο μοντέλο διαθέτει dual SIM λειτουργία ενώ «τρέχει» λογισμικό Smarterphone OS. Σε κατάσταση αναμονής μπορεί να αντέξει έως και 48 ημέρες με ένα φόρτισμα. Ο χρόνος ομιλίας με ένα φόρτισμα φτάνει τις 17 ώρες.

    Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο έχει οθόνη 3 ιντσών με ανάλυση 320 x 240 pixels. Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα 3.2 megapixel, σύνδεση μόνο σε δίκτυα 2G, WiFi, Bluetooth και υποστήριξη για κάρτες μνήμης microSD μέχρι και 32GB. Ακόμη, το Asha 501 προσφέρει 4GB μνήμης.

    Η παρουσίαση της νέας συσκευής πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας από τον εκτελεστικό διευθυντή της Nokia, Στέφεν Έλοπ.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 May 2013 - 6:30:23 UTC