Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσαγωγή ενός ατόμου για την απόπειρα δολοφονίας του Βαρθολομαίου
  • [02] Στα 330 εκατ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα το πρώτο τετράμηνο
  • [03] Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί
  • [04] Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχή μήνα
  • [05] Με τον διοικητή του ΙΚΑ συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ
  • [06] Για «σχέδιο δολοφονίας» του Βαρθολομαίου κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ
  • [07] Στη Ρωσία ο Κάμερον για να συζητήσει με τον Πούτιν για τη Συρία
  • [08] Τρία ύποπτα κρούσματα νέου κορονοϊού, στη Γαλλία
  • [09] Συμφώνησε με τον Πανθρακικό ο Μάντζιος

  • [01] Προσαγωγή ενός ατόμου για την απόπειρα δολοφονίας του Βαρθολομαίου

    Ένα άτομο προσήχθη ενώ άλλα δύο άτομα καταζητούνται μετά από έρευνα της εισαγγελίας Άγκυρας σχετικά με καταγγελία περί προετοιμασίας απόπειρας δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

    Σύμφωνα με την πληροφορία που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, έχει προσαχθεί ο «Σερντάρ Α. μετά από επιστολή καταγγελίας που έλαβε η εισαγγελία της Καισάρειας. Την έρευνα διενεργεί η εισαγγελίας της Άγκυρας.

    Στην επιστολή αναφερόταν ότι οι τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για την προετοιμασία της απόπειρας.

    [02] Στα 330 εκατ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα το πρώτο τετράμηνο

    Έλλειμμα ύψους 2,449 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους, έναντι ελλείμματος 9,148 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και στόχου για έλλειμμα 5,740 δισ. ευρώ.

    Το πρωτογενές έλλειμμα την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε 330 εκατ. ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 1,729 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και του στόχου ύψους 3,613 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο τετράμηνο του έτους δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος τονίζει ότι «οΑπρίλιος είναι ο πρώτος μήνας του έτους που "πιάσαμε" τους στόχους στα φορολογικά έσοδα, ιδίως στους έμμεσους φόρους και οι όποιες αποκλίσεις οφείλονται στα μη-φορολογικά έσοδα».

    [03] Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

    Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλομένων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις, όπως αναφέρουν.

    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σημειώνει, ότι έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις για το θέμα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη, παράνομη και αντισυμβατική» την καθυστέρηση των πληρωμών των φαρμακείων.

    Εξάλλου, σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), επισημαίνει πως εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον μήνα Ιανουάριο 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου, καθώς και η πληρωμή των συνταγών Φεβρουαρίου, η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

    [04] Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχή μήνα

    Αρνητικός παρέμεινε, για δεύτερο συνεχή μήνα, ο πληθωρισμός, καθώς μειώθηκε κατά 0,6% τον Απρίλιο εφέτος (σε ετήσια βάση), από μείωση 0,2% τον Μάρτιο. Όμως, παρά το γεγονός αυτό, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε αυξήσεις, έως και άνω του 25%, σε προϊόντα και υπηρεσίες που συνθέτουν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς».

    Για παράδειγμα, αυξήσεις σημειώθηκαν σε κρέατα (1%), νωπά ψάρια (1,8%), νωπά φρούτα (5,2%), νωπές πατάτες (24,3%), ένδυση- υπόδηση (2,2%), πετρέλαιο θέρμανσης (25,1%), τιμολόγια ΔΕΗ (12,3%) και καπνό (5,9%).

    Στον αντίποδα, υπήρξαν περαιτέρω μειώσεις τιμών (λόγω, κυρίως, της προσπάθειας συγκράτησης του τζίρου), όπως, για παράδειγμα, σε έπιπλα- καλύμματα δαπέδου (3,6%), υπολογιστές (5,7%), λευκά είδη (4%), οικιακές συσκευές (4,3%), οικιακές υπηρεσίες (8%), ιατρικές- οδοντιατρικές- παραϊατρικές υπηρεσίες (4,3%), υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κατοικίας (2,8%), βιβλία (3,8%)...

    [05] Με τον διοικητή του ΙΚΑ συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ

    «Η συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για συζήτηση πάνω στο μεγάλο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, αφού τη Δευτέρα πρόκειται να οργανώσουμε μια μεγάλη σύσκεψη με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας, τις τριτοβάθμιες ομοσπονδίες και με τα σωματεία των ασφαλιστικών ταμείων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), έτσι ώστε το ΚΚΕ να επεξεργαστεί περαιτέρω τις θέσεις του, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες εξελίξεις λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

    Εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του κόμματος για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

    [06] Για «σχέδιο δολοφονίας» του Βαρθολομαίου κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ

    Πληροφορίες για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου εξετάζει εισαγγελέας της Άγκυρας, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας "Χουριέτ".

    Η έρευνα άρχισε έπειτα από επιστολή η οποία εστάλη από την επαρχία Καϊσερί της κεντρικής Ανατολίας και στην οποία αναφερόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ.

    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.

    [07] Στη Ρωσία ο Κάμερον για να συζητήσει με τον Πούτιν για τη Συρία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έφθασε σήμερα στο Σότσι, ένα ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, για να συζητήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

    Ο Κάμερον "έφθασε", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντμίτρι Πεσκόφ. "Οι συζητήσεις θα αφορούν την κατάσταση στη Συρία", διευκρίνισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Τρία ύποπτα κρούσματα νέου κορονοϊού, στη Γαλλία

    Τρεις άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο ασθενή στη Γαλλία που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό είναι πιθανόν να έχουν μολυνθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας. "Έχουμε ένα τρίτο ύποπτο κρούσμα σήμερα το πρωί: μια νοσηλεύτρια στο Ντουέ", δήλωσε η Δρ Σαντρίν Σεγκόβια Κιενί, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας (ARS) στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Nord.

    Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη πως ένας γιατρός και ένας ασθενής που μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο σε νοσοκομείο της πόλης Βαλενσιέν με 65χρονο που είχε προσβληθεί από το νέο κορονοϊό εμφάνισαν συμπτώματα της μόλυνσης με τον συγκεκριμένο ιό.

    Ο 65χρονος είχε προηγουμένως νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της πόλης Ντουέ. Σήμερα βρίσκεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Λιλ. Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι από τις 9 ως τις 17 Απριλίου, προτού νοσηλευτεί στη Γαλλία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] Συμφώνησε με τον Πανθρακικό ο Μάντζιος

    Η φημολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με τον νέο προπονητή του Πανθρακικού, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ακη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

    Ο 44χρονος τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Παύλο Δερμιτζάκη, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα έχει ως άμεσο συνεργάτη, τον Ζόραν Στοϊνοβιτς.

    Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός, έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Άκη Μάντζιο. Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Ζόραν Στοϊνοβιτς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 May 2013 - 10:30:22 UTC