Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Επικίνδυνη» για τη δημοκρατία η κυβέρνηση
  • [02] Ξεπέρασαν τις 500.000 οι αιτήσεις υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [03] Στα 13,6 εκατ. ευρώ το ποσόν που έχει επιστραφεί για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις
  • [04] Ευρωπαϊκό μηχανισμό τραπεζικής εξυγίανσης "σε δύο χρόνους" προτείνει ο Σόιμπλε
  • [05] Μολότοφ σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Δάφνη
  • [06] Σίμος Κεδίκογλου: «Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους»
  • [07] Στον εισαγγελέα οι τρεις διαδηλώτριες που συνελήφθησαν στα επεισόδια στη Χαλκιδική
  • [08] ΕΣΕΕ: "Ναι" στη διατήρηση του επιδόματος γάμου, έστω και μειωμένου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Επικίνδυνη» για τη δημοκρατία η κυβέρνηση

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη» την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της έναντι των καθηγητών και σημείωσε ότι «πρώτο θυμα Μνημονίου είναι η δημοκρατία». Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «στο κόκκινο», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία και ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.

    Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές. Αυτή η αίσθηση αλλαζονείας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.

    Ερωτηθείς για τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς, κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ξεπέρασαν τις 500.000 οι αιτήσεις υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

    Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αιτούνται την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Στις 552.223 ανήλθαν οι αιτήσεις καταναλωτών για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, από το 2011 (έτος πρώτης εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου) μέχρι 12.04.2013, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, από τις 552.223 αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν εγκριθεί 401.064 αιτήσεις.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τις αυξήσεις του ρεύματος στις οποίες ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν.

    [03] Στα 13,6 εκατ. ευρώ το ποσόν που έχει επιστραφεί για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις

    Στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσόν που έχει επιστραφεί για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο έγγραφο ο κ. Σταϊκούρας, «η υπηρεσία συντάξεων, έχει κάνει κατά καιρούς στοχοποιημένους ελέγχους σε συνταξιούχους του Δημοσίου (χήρες, άγαμες θυγατέρες, διασταυρώσεις θανάτων με TAXIS κλπ.). Αναζητήθηκαν συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις. Έχουν επιστραφεί συνολικά 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατομμύρια. Η διαδικασία αναζήτησής τους είναι σε εξέλιξη».

    [04] Ευρωπαϊκό μηχανισμό τραπεζικής εξυγίανσης "σε δύο χρόνους" προτείνει ο Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτείνει τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού τραπεζικής εξυγίανσης "σε δύο χρόνους", που θα στηρίζεται αρχικά στα ισχύοντα συστήματα ορισμένων χωρών, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times.

    Οι ευρωπαϊκές συνθήκες στην παρούσα κατάσταση "δεν αρκούν για να στηρίξουν (στο πλαίσιο του νόμου) με τρόπο επαρκή και διαρκή μια ισχυρή κεντρική αρχή εξυγίανσης", γράφει ο γερμανός υπουργός. Ένα τέτοιο όργανο έχει αποστολή την κατά συντεταγμένο τρόπο εποπτεία της εκκαθάρισης των χρεοκοπημένων τραπεζών, στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης την οποία ετοιμάζονται να συγκροτήσουν οι χώρες της ευρωζώνης και ορισμένος αριθμός εταίρων τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εν αναμονή της υλοποίησης των απαραίτητων αλλαγών της συνθήκης, "κάτι που θέλει χρόνο", ο Σόιμπλε προτείνει ο μηχανισμός αυτός να στηριχτεί σε "ένα δίκτυο εθνικών αρχών" και να χρησιμοποιήσει τα ταμεία που ορισμένες χώρες, μεταξύ τους η Γερμανία, έχουν ήδη συγκροτήσει για να βοηθήσουν τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    "Αυτό θα ήταν μια τραπεζική ένωση με ξύλινα και όχι με ατσάλινα θεμέλια", αναγνωρίζει ο υπουργός αλλά "αυτό θα εκπλήρωνε την αποστολή του και θα άφηνε χρόνο για τη δημιουργία της νομικής βάσης για τον μακροπρόθεσμο στόχο μας, μια πραγματική υπερεθνική ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση".

    [05] Μολότοφ σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Δάφνη

    Δύο βομβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι στη 1.30 τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οδό Χίου 37 στην Δάφνη.

    Οι δράστες έσπασαν πρώτα τα τζάμια και πέταξαν στο εσωτερικό των γραφείων τις μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές από την έκρηξη και την πυρκαγιά, η οποία δεν πήρε διαστάσεις.

    Μικρές υλικές ζημιές υπέστη και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έξω απο τα πολιτικά γραφεία.

    Οι δράστες αναζητούνται απο την Αστυνομία

    [06] Σίμος Κεδίκογλου: «Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους»

    «Δεν είναι μέθοδος να περιμένεις πότε η κοινωνία θα είναι πιο ευάλωτη στην πίεση και μάλιστα απειλώντας το πιο ευαίσθητο κομμάτι: τα 100.000 παιδιά που δίνουν τις πρώτες και πιο σημαντικές εξετάσεις της ζωής τους. Και σας ρωτάω: είναι αυτοί δάσκαλοι; Που την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας επιλέγουν να δουν πόσα πιο πολλά μπορούν να πάρουν;» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις και την επιστράτευση των καθηγητών.

    «Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους. Κάναμε ό,τι έπρεπε και ελπίζουμε να εκτονωθεί η ένταση και να καθίσουμε να δούμε την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος διερωτήθηκε: «είμαστε περήφανοι για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας; Για τη γλώσσα που μιλάνε; Για την ιστορία που ξέρουν; Νομίζω ότι τα ελληνικά που μαθαίναμε στα δικά μας χρόνια στο σχολείο, τα μαθαίναμε καλύτερα απ' ό,τι τα μαθαίνουν τώρα στα παιδιά».

    [07] Στον εισαγγελέα οι τρεις διαδηλώτριες που συνελήφθησαν στα επεισόδια στη Χαλκιδική

    Στην εισαγγελία Πολυγύρου οδηγούνται οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες προσήχθησαν χθες το πρωί, όταν στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

    Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος, κατά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που εκτυλίχθηκαν στη θέση Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος, φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.

    [08] ΕΣΕΕ: "Ναι" στη διατήρηση του επιδόματος γάμου, έστω και μειωμένου

    "Οι μικρομεσαίοι έμποροι είμαστε θετικοί στη διατήρηση του επιδόματος γάμου των εργαζομένων, ακόμα και εάν χρειαστεί να περιορισθεί για να σωθεί στη νεα ΕΓΣΕΕ".

    Αυτό δηλώσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, ο οποίος σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι "το επίδομα γάμου εισήχθη για πρώτη φορά στον μισθό των Ελλήνων το 1976, όταν και κατοχυρώνονται στην Ελλάδα μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα. Παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε μεμονωμένους εργαζόμενους στην πραγματικότητα εξυπηρετεί την προάσπιση και την προαγωγή ενός μείζονος κοινωνικού θεσμού: της οικογένειας".

    Επίσης σημειώνει ότι το επίδομα οικογενειακής κατάστασης δεν αποτελεί ένα κλασικό ατομικό και οικονομικό δικαίωμα, αλλά μία «εγγύηση» του θεσμού της οικογένειας και από την άποψη αυτή η όποια κατάργησή του από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα έπληττε άλλη μία φορά τον ιερό πυρήνα των Συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 8:30:22 UTC