Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Να βοηθήσουν όλοι για την καλή εικόνα της Ελλάδας»
  • [03] Δεν υπογράφει ο ΣΕΒ την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • [04] Μικρότερο δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-2016 αναμένουν συνεργάτες του υπ. Οικονομικών
  • [05] Απολύθηκαν τα πληρώματα των πλοίων των δύο κοινοπραξιών, που δραστηριοποιούνταν έως τώρα στις γραμμές στη Σαλαμίνα
  • [06] Ξεκινάει στις 16 Μαΐου η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Π. Καμμένος: Ο πρωθυπουργός "ζει το δικό του όνειρο"
  • [08] Αναστασίου: «Λίγα λόγια, πολλή δουλειά»

  • [01] Έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου

    Καταθέσεις σε τράπεζες, δαπάνες, κινητή και ακίνητη περιουσία, θα αξιοποιηθούν για τον προσδιορισμό του εισοδήματος όλων των φορολογουμένων με βάση τη διαδικασία έμμεσων τεχνικών ελέγχων. Αυτό προκύπτει από την απόφαση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι έμμεσοι τεχνικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό μη δηλωθείσας φορολογητέας ύλης σε ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφανίζουν αδικαιολόγητο πλουτισμό, πολύ υψηλές δαπάνες σε σχέση με τα έσοδά τους και γενικά περιουσιακά στοιχεία, αναντίστοιχα με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογικές υπηρεσίες θα αξιοποιούν κάθε στοιχείο, πληροφορία και δεδομένο για τα έσοδα κάθε πηγής και τις δαπάνες πάσης φύσεως του φορολογουμένου, της ή του συζύγου του, αλλά και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας, ενώ οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι θα μπορούν να γίνουν και για παλαιότερα έτη.

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Να βοηθήσουν όλοι για την καλή εικόνα της Ελλάδας»

    Έκκληση σε κάθε επαγγελματία και κάθε πολίτη να βοηθήσει για την καλή εικόνα της Ελλάδας, κατά την τουριστική περίοδο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως φέτος θα έχουμε 17 εκατ. τουρίστες, κάτι που, όπως είπε, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, ρευστότητα και χρήμα για την αγορά, καθώς και καινούργιες υγιείς θέσεις εργασίας.

    [03] Δεν υπογράφει ο ΣΕΒ την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράφηκε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, από τη ΓΣΕΕ, τους Ξενοδόχους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους Εμπόρους.

    Ο ΣΕΒ δεν υπέγραψε τη σύμβαση και αντιπρότεινε «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών» υποστηρίζοντας ότι «εκ του μνημονίου έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».

    [04] Μικρότερο δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-2016 αναμένουν συνεργάτες του υπ. Οικονομικών

    Στα 4,2 δισ. ευρώ -και όχι στα 8 δισ. ευρώ- «τοποθετούν» οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-2016 και υποστηρίζουν ότι είναι σαφώς πιο εύκολο να καλυφθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων.

    Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, το συνολικό δημοσιονομικό κενό, με βάση και την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι 2,2% του ΑΕΠ σωρευτικά για τη διετία 2015-2016 και όχι 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και επιπλέον 2,2% του ΑΕΠ για το 2016. Οπότε, αναφέρουν οι ίδιοι, εάν ληφθούν μόνιμα μέτρα ύψους 1,8% του ΑΕΠ το 2015, τότε θα απαιτούνται για το 2016 μόνον επιπλέον μέτρα ύψους 0,4% του ΑΕΠ.

    Όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου, η προσαρμογή αυτή (ύψους 4,2 δισεκ. ευρώ) αντιστοιχεί σε περίπου 5% αύξηση των εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης το 2015- 2016. Οι ίδιοι θεωρούν ότι η αύξηση αυτή θα έρθει αυτόματα μόλις βελτιωθεί η ρευστότητα στην οικονομία (μετά την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου), σταθεροποιηθεί η οικονομία, και αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

    [05] Απολύθηκαν τα πληρώματα των πλοίων των δύο κοινοπραξιών, που δραστηριοποιούνταν έως τώρα στις γραμμές στη Σαλαμίνα

    «Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς από χθες απολύθηκαν περίπου 210 άτομα που αποτελούσαν τα πληρώματα των 30 πλοίων των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνταν έως σήμερα στις γραμμές "Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας" και "Φανερωμένη Σαλαμίνας - Πέραμα Μεγαρίδος"», τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος.

    Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε σε ανάκληση των αδειών αποδοχής δρομολογίων των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνταν στη Σαλαμίνα, με ταυτόχρονη ανάθεση σε άλλες εταιρείες της κάλυψης των γραμμών με «δημόσια υπηρεσία».

    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπογράμμισε ότι ναυτικοί και επιβάτες βρίσκονται, από χθες, σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, θύματα μια διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Ναυτιλίας και στις πλοιοκτήτριες εταιρείες. Ανέφερε ότι τα πλοία που έχει δρομολογήσει το υπουργείο στις συγκεκριμένες γραμμές δεν μπορούν να ανταποκριθούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και να καλύψουν τις ανάγκες ενόψει και της θερινής περιόδου.

    [06] Ξεκινάει στις 16 Μαΐου η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

    Η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου θα αναπτυχθεί στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τιμώμενη χωρα για τη φετινή διοργάνωση ειναι το Ηνωμένο Βασίλειο και τιμώμενοι προσκεκλημένοι οι Ιρβιν Γιάλομ, Τζόναθαν Κόου, Βικτόρια Χίσλοπ κ.ά.

    Τιμώμενοι Ελληνες ορίστηκαν οι Θεσσαλονικείς δημιουργοί: Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης (στη σχετική εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐου θα μιλήσουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητές του ΑΠΘ, ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος κ.ά.) ο θεατρικός συγγραφέας Άκης Δήμου και ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος οι δύο τιμητικές εκδηλώσεις έχουν ορισθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, για την ίδια ώρα - στις 19.00 της Κυριακής σε διαφορετικά σταντ του περιπτέρου 13).

    [07] Π. Καμμένος: Ο πρωθυπουργός "ζει το δικό του όνειρο"

    Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι "ζει το δικό του όνειρο", εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρα για την οικονομία.

    «Την ώρα που η Κομισιόν μιλάει για νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ το 2015, την ώρα που η Κομισιόν λέει ότι θα χρειαστούν πολλές δεκάδες χρόνια για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, ο πρωθυπουργός ζει το δικό του όνειρο. Σε μία χώρα με 1.800.000 ανέργους μιλάει για το success story της Ελλάδος» υποστήριξε ο κ. Καμμενος.

    Και κατέληξε, αναφερόμενος στους κ.κ. Σαμαρα και Παπανδρέου: «Ζει στον κόσμο που ζει και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ελεύθερος να κινείται υπό την προστασία του πρωθυπουργού στο Λας Βέγκας μαζί με τους κερδοσκόπους, μαζί με αυτούς που πτώχευσαν τον ελληνικό λαό».

    [08] Αναστασίου: «Λίγα λόγια, πολλή δουλειά»

    Τα λίγα λόγια και η πολλή δουλειά φαίνεται πως είναι οι δύο παράμετροι στις οποίες θα στηριχθεί ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, που σήμερα παρουσιάσθηκαν επίσημα, αναλαμβάνοντας το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

    Ο Έλληνας τεχνικός, που αρχίζει από τους «πράσινους» την προπονητική του καριέρα, θα έχει ως συνεργάτες τους Γιάννη Βονόρτα, Γιούσεφ Φος και Στιβ Ρούτερ, αλλά και τον «θρύλο» του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Σαραβάκο, στη θέση του football manager, όπως και τον Νίκο Νταμπίζα ως τεχνικό σύμβουλο.

    Ο Αναστασίου τόνισε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα αποτελείται από 23 παίκτες (εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες) και πρόσθεσε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι πρώτες αποχωρήσεις και μεταγραφές της ομάδας.

    Επισήμανε ότι προτιμά και θα εφαρμόσει το επιθετικογενές 4-3-3 (άλλωστε έκανε καριέρα στην Ολλανδία, όπου το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «καθεστώς»), ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στάθηκε στο ήθος του τεχνικού επιτελείου, αποδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την διοίκηση και αποκάλυψε πως θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με την συμμετοχή φιλάθλων και μελών της «Συμμαχίας», προκειμένου να αποφασισθεί εάν η ομάδα θα παίζει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή εάν θα επιχειρηθεί να προχωρήσει το θέμα με την κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 May 2013 - 12:30:23 UTC