Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch
  • [02] Να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών ζήτησε ο Α. Τσίπρας
  • [03] Ανοίγει την Τετάρτη η αυλαία του 66ου φεστιβάλ των Κανών
  • [04] Έρευνες για την επίθεση σε 15χρονο Αφγανό

  • [01] Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με "σταθερή" προοπτική, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

    [02] Να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών ζήτησε ο Α. Τσίπρας

    Να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών κάλεσε τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Πρότεινε να αρχίσει μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις διάλογος για την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου.

    Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών κάνοντας λόγο για μεθόδευση που στερεί συνταγματικές ελευθερίες και πρόσθεσε ότι οταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής.

    Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενός σημαντικού αγώνα που δίνουν πριν από τις εξετάσεις και, κυρίως, δημιουργεί συνθήκες που δεν μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.

    [03] Ανοίγει την Τετάρτη η αυλαία του 66ου φεστιβάλ των Κανών

    Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, αρχίζει αύριο το 66ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών. Η ταινία, που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού, και που από μεθαύριο, Πέμπτη, θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα, είναι μια αλληγορία πάνω στο αμερικανικό όνειρο, μέσα από την ιστορία ενός μυστηριώδη νεόπλουτου, του Τζέιν Γκάτσμπι, στην Αμερική της δεκαετίας του '20, περίοδο της τζαζ, της ποτοαπαγόρευσης, του γκανγκστερισμού αλλά και της ανόδου του χρηματιστηρίου, με τον Γκάτσμπι να προσπαθεί να ξαναζωντανέψει τον έρωτά του για τη γυναίκα που όταν ήταν φτωχός τον άφησε για να παντρευτεί έναν πλούσιο.

    Είκοσι μία συνολικά ταινίες διαγωνίζονται στο εξαιρετικά ενδιαφέρον 12ήμερο του φεστιβάλ για τον Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία της εκδήλωσης, της πιο σημαντικής στο χώρο του κινηματογράφου, που θα απονείμει ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και τα μέλη του: οι σκηνοθέτες Ανγκ Λι, Κρίστιαν Μουντζίου, Λιν Ράμσεϊ και Ναόμι Καβάζε, και οι ηθοποιοί Νικόλ Κίντμαν, Βίντια Μπάλαν, Ντανιέλ Οτέιγ και Κρίστοφ Γουόλτζ.

    Ανάμεσα στις ταινίες που θα διαγωνιστούν περιλαμβάνονται και έργα από διάσημους σκηνοθέτες, όπως οι αδερφοί Ιθαν και Τζόελ Κοέν, Ρομάν Πολάνσκι, Αλεξάντερ Πέιν, Αρνό Ντεπλεσέν, Τζιμ Τζάρμους, Ασγκάρ Φαραντί, Φρανσουά Οζόν, Στίβεν Σόντερμπεργκ κ.ά.

    Αύριο, στο κόκκινο χαλί αναμένεται να παρελάσουν και άλλοι διάσημοι σταρ, όπως οι Μάικλ Ντάγκλας, Ματ Ντέιμον, Ράιαν Γκόσλινγκ, Μάριον Γκοτιγιάρ κ.ά.

    [04] Έρευνες για την επίθεση σε 15χρονο Αφγανό

    Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, διεξάγει έρευνες με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ,σχετικά με δημοσιεύματα για κακοποίηση 15χρονου Αφγανού, από άγνωστα άτομα στην πλατεία Αττικής.

    Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με καταγγελίες των Γιατρών του Κόσμου ο ανήλικος δέχτηκε επίθεση τη Δευτέρα του Πάσχα, 6-5-2013, από έξι άτομα, που φορούσαν μαύρα ρούχα, τα οποία τον ρώτησαν από που είναι και αν έχει δικαιολογητικά για την παραμονή του στην Ελλάδα και στη συνέχεια τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι.

    Ο 15χρονος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφηκε. Αυτή την ώρα φιλοξενείται σε ξενώνα, ενώ ενημερώθηκε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 May 2013 - 18:30:20 UTC