Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιοι απαλλάσσονται από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων
  • [02] Εγκρίθηκε από το Euro Working Croup η δόση των 4,2 δισ. ευρώ
  • [03] Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο στα πλέι οφ
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης
  • [05] Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον
  • [06] Οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των πολιτών

  • [01] Ποιοι απαλλάσσονται από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

    Ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ για τον άγαμο και 8.000 ευρώ για τον έγγαμο, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα, θα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απαλλαγή, τη μείωση ή την καταβολή σε περισσότερες δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από φορολογούμενους που αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια.

    Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία ορίζεται ότι τα εισοδηματικά αυτά όρια θα πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε για να εξετάζονται από τις εφορίες αιτήματα απαλλαγής από το τέλος, μείωσης του ή καταβολής του σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται επίσης ότι με νέα απόφαση που θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουλίου, μπορούν να εξειδικευτούν περαιτέρω τα κριτήρια για το πώς ακριβώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις από τις εφορίες.

    [02] Εγκρίθηκε από το Euro Working Croup η δόση των 4,2 δισ. ευρώ

    Εγκρίθηκε το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης του Euro Working Croup, η δόση των 4,2 δισ. ευρώ για το α' τρίμηνο του έτους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικές πηγές, η εκταμίευση πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ορισμένων κοινοβουλίων, όπως η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου.

    Αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο έως την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου την ίδια ημέρα το ποσό να πιστωθεί στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Και τούτο καθώς την προσεχή Δευτέρα, 20 Μαΐου, πρέπει να αποπληρωθούν «ακούρευτα» ελληνικά ομόλογα ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει κυρίως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ενώ έως και το τέλος Αυγούστου, το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει επιπλέον λήξεις ομολόγων ύψους 4,9 δισ. ευρώ.

    [03] Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο στα πλέι οφ

    Τεράστια ανατροπή για τον Ατρόμητο στο δεύτερο ματς της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ-οφσάιντ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 60΄ δεν πτόησε τους «κυανόλευκους», που ισοφάρισαν στο 72΄ με τον Ιγκλέσιας και στο 90΄ με το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο έφεραν τα πάνω κάτω και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη, που τους βάζει στο παιχνίδι της εξόδου στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης

    Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς στο Ζάγκρεμπ.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει αύριο στο Κέντρο Γούντροου Γουίλσον στην Ουάσινγκτον, με θέμα «Η κρίση στην Ευρωζώνη: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό Νότο».

    Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά για το πώς εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή κρίση από το 2008 μέχρι σήμερα, στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο παράδειγμα της Κύπρου, στην αναγκαιότητα της τραπεζικής Ένωσης, για το τι μπορεί να κάνει ο ευρωπαϊκός Νότος, στην ελληνική πραγματικότητα και στις προοπτικές που διαγράφονται.

    [06] Οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των πολιτών

    Η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στο σύστημα και στους δείκτες Υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρατηρείται αύξηση των περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, κατανάλωσης καπνού, οινοπνεύματος και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και του ηλεκτρονικού τζόγου, ιδιαίτερα στους εφήβους, λόγω ενοχών για το οικονομικό φορτίο της οικογένειας.

    Η τραγική αυτή εικόνα συμπληρώνεται από το γεγονός ότι το 58% των πολιτών αντιμετωπίζει δυσκολίες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και το 75% αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πληρωμή των φαρμάκων. «Από την υπερβολή της σπατάλης στο παρελθόν απαντάμε με άλλη υπερβολή, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται κάτω από ασφυκτικά πλαίσια» σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζοντας το φόβο ότι μελλοντικά κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε μη ικανοποίηση των αναγκών υγείας.

    Τα παραπάνω συμπεράσματα, που προκύπτουν από σειρά δειγματοληπτικών ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον βαθμό στον οποίο επηρεάζει η οικονομική ύφεση τη ζωή και την υγεία των Ελλήνων, παρουσιάστηκαν σήμερα με αφορμή τη διοργάνωση του 39ου Ετησίου Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ), που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22 - 25 Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 18:30:30 UTC