Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κυπριακό στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης Ομπάμα - Ερντογάν
  • [02] Ταλαιπωρία αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια
  • [03] Η NASA αντιμετωπίζει προβλήματα με το τηλεσκόπιο Κέπλερ
  • [04] Δημοπρασία σύγχρονων έργων τέχνης από τον οίκο Christies "άγγιξε" το μισό δισ. δολάρια
  • [05] Ευκαιρία για άνεργους νέους Έλληνες να εργαστούν για ένα χρόνο στις ΗΠΑ
  • [06] Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η οικονομία της Ιαπωνίας
  • [07] Ο κυκλώνας Μαχάσεν έφθασε στο Μπανγκλαντές
  • [08] Δύο άτομα συνελήφθησαν για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος καταστηματάρχη από το Καμερούν
  • [09] Λαγκάρντ: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολισθήσεις στην εφαρμογή» του κυπριακού προγράμματος
  • [10] «Η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της»
  • [11] Νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία από τη Google
  • [12] Όλη η αλήθεια για τις προληπτικές μαστεκτομές, μετά την επέμβαση της Α. Τζολί

  • [01] Το Κυπριακό στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης Ομπάμα - Ερντογάν

    Μετά την κατάσταση στη Συρία, το Κυπριακό αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται από χθες την Ουάσιγκτον, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.

    Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι για το Κυπριακό, ο κ. Ερντογάν θα ζητήσει την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών για να υπάρξει άμεση και γρήγορη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Παράλληλα, θα επαναλάβει ότι η 'Αγκυρα είναι ενάντια στη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες από πλευράς Κύπρου, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό. Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη να δοθεί κάποιος χρόνος στη νέα κυπριακή κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα.

    Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό θα συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Τζον Κέρι και Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Στη σημερινή συνάντηση, αναμένεται να συζητηθούν, εκτός από την εμφύλια σύρραξη στη Συρία και το Κυπριακό, οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, το Παλαιστινιακό και ζητήματα για Ιράκ, Αφγανιστάν και Ιράν.

    Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που συζήτησαν, χθες, στην έδρα του ΟΗΕ, καιο γγ του διεθνούς οργανισμού Μπαν Κι Μουν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γραμματείας, «ο γενικός γραμματέας ανέπτυξε τη σημασία της χρησιμοποίησης του προσεχούς διαστήματος, ως ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος στο κυπριακό πρόβλημα».

    [02] Ταλαιπωρία αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια

    Ταλαιπωρία αναμένεταισήμερα για το επιβατικό κοινό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας αφού λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Σωματείου τους Σεραφείμ Πέτρου θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις εκτάκτου ανάγκης και οι διερχόμενες από τα ελληνικά αεροδρόμια. διεθνείς πτήσεις.

    Ήδη όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τα προγράμματά τους,

    Η AEGEAN AIRLINES ανακοίνωσε πως αναγκάζεται να ακυρώσει 4 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 56 σκέλη πτήσεων (24 εσωτερικού και 32 εξωτερικού) καθώς και σε 8 σκέλη πτήσεων charter.

    Ακυρώνονται οι παρακάτω πτήσεις: A3501Θεσσαλονίκη-Ρόδος, Α3 502 Ρόδος- Θεσσαλονίκη, Α3 114 Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Α3 115 Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

    Επίσης, ματαιώνονται πτήσεις της η Olympic Airκαιτροποποιούνται 16 πτήσεις της, 4 εξωτερικού και 12 εσωτερικού .

    [03] Η NASA αντιμετωπίζει προβλήματα με το τηλεσκόπιο Κέπλερ

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA το πρώτο που εστάλη για την εξερεύνηση πλανητών που όπως η Γη μπορούν να υποστηρίξουν την ύπαρξη ζωής και αλλού στο σύμπαν, έχει χάσει τη χρήση του συστήματος εντοπισμού θέσης, γεγονός που απειλεί την αποστολή του.

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ ξεκίνησε την αποστολή του το 2009, φέρνοντας επανάσταση στη μελέτη των λεγόμενων εξωπλανητών, με την ανακάλυψη εκατοντάδων πλανητών που είναι σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια όπως ο Ήλιος.

    [04] Δημοπρασία σύγχρονων έργων τέχνης από τον οίκο Christies "άγγιξε" το μισό δισ. δολάρια

    Η δημοπράτηση έργων σύγχρονης τέχνης, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ, από τον οίκο Κρίστις, χθες Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια, ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών.

    Περίπου το 94% του συνόλου των έργων πουλήθηκε έναντι του "εκπληκτικού ποσού των 495.021.500 δολαρίων", σύμφωνα με τους Κρίστις.

    Συγκεκριμένα, εννιά έργα πουλήθηκαν για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το κάθε ένα, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του διάσημου αμερικανού ζωγράφου Τζάκσον Πόλοκ που έγινε με την τεχνική του "dripping" και δημοπρατήθηκε έναντι 58,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Για άλλα 23 έργα η αρχική τους τιμή ήταν μεγαλύτερη των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

    [05] Ευκαιρία για άνεργους νέους Έλληνες να εργαστούν για ένα χρόνο στις ΗΠΑ

    Ανεργοι νέοι, χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για ένα χρόνο, μέσα στα πλαίσια της "νέας μεταναστευτικής νομοθεσίας", που συζητείται σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

    Αν και δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, με βάση τροπολογία που κατέθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ και υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ, παρέχεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, χωρών των οποίων λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά την περυσινή χρονιά, να εργαστούν στις ΗΠΑ για ένα έτος.

    Όπως εκτιμούν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μέσα σ' αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και η Κύπρος. Σχετική ανακοίνωση έκανε η εταιρεία λόμπι στην Ουάσιγκτον «Μανάτος και Μανάτος», η οποία δραστηριοποιείται σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

    Ο πρόεδρος της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι αν το νομοσχέδιο γίνει τελικά νόμος θα επιτρέψει σε ομογενείς επιχειρηματίες να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων για έναν χρόνο. Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας κι αυτό θα συμβάλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο.

    Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αρχική επιδίωξη ήταν η διασφάλιση της παραμονής των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, ώστε να καλύπτονται τα πάγια έξοδα του νέου μετανάστη (αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα εγκατάστασης). Η πρόταση του κ. Σπυρόπουλου ήταν τουλάχιστον για τρία χρόνια.

    [06] Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η οικονομία της Ιαπωνίας

    Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας επιταχύνθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, κατά 0,9% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, των κρατικών δαπανών και των εξαγωγών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Η τρίτη παγκόσμια οικονομική δύναμη ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε κατάσταση ύφεσης στην οποία είχε βυθιστεί από τα μέσα του περασμένου έτους.

    Η οικονομική δραστηριότητα εντάθηκε στις αρχές του 2013, καθώς ενθαρρύνθηκε από διάφορα μέτρα στήριξης που έλαβε η νέα δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άμπε

    [07] Ο κυκλώνας Μαχάσεν έφθασε στο Μπανγκλαντές

    Ο κυκλώνας Μαχάσεν έφθασε σήμερα το πρωί στις νότιες ακτές του Μπανγκλαντές, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ο πρώτος απολογισμός αναφέρει έναν νεκρό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    "Ο κυκλώνας Μαχάσεν άρχισε να περνά από την ακτή Πατουαχαλί γύρω στις 09.00 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδος), είπε ο Σαμσουντούν Αχμεντ, ο υποδιευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές.

    "Δεν είναι ιδιαίτερα βίαιος κυκλώνας στο τελευταίο πλέον μέρος της πορείας του πριν πλήξει την ακτή", δήλωσε ο Αχμεντ.

    Εδώ και αρκετές ημέρες το Μπανγκλαντές και η Βιρμανία ετοιμάζονταν για την έλευση του κυκλώνα Μαχάσεν ο οποίος θα περάσει πάνω από τις τεράστιες παράκτιες περιοχές που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες του Κόλπου της Βεγγάλης.

    Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία στη μεθοριακή περιοχή ανάμεσα στη Βιρμανία και το Μπανγκλαντές.

    [08] Δύο άτομα συνελήφθησαν για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος καταστηματάρχη από το Καμερούν

    Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αθηνών η ρατσιστική επίθεση σε βάρος καταστηματάρχη από το Καμερούν, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, 13 Μαίου, στον Αγιο Παντελεήμονα. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν χθες δύο Έλληνες, οι οποίοι μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους που αναζητούνται, μετέβησαν στο κατάστημα του αλλοδαπού, στην οδό Λεμεσού. Τον εξύβρισαν και τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί.

    Τα ξημερώματα της Τρίτης, πήγαν πράγματι και πάλι στο σημείο, όπου πυρπόλησαν το κατάστημα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές.Στην προανάκριση συμμετέχει και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής των δύο συλληφθέντων και των συνεργών τους και σε άλλα πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία για την υπόθεση.

    [09] Λαγκάρντ: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολισθήσεις στην εφαρμογή» του κυπριακού προγράμματος

    «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολισθήσεις στην εφαρμογή» του κυπριακού προγράμματος, τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με αφορμή τη χθεσινή έγκριση από το συμβούλιο του Ταμείου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την Κύπρο, μέσα στα πλαίσια του τριετούς προγράμματος.

    Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, το τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και του ΔΝΤ θα βοηθήσει την Κύπρο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του τραπεζικού τομέα και της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του χρέους σε ανεκτά επίπεδα.

    Η κ. Λαγκάρντ αναφέρει ότι η κυπριακή οικονομία έχει υποστεί κρίση εμπιστοσύνης, η οποία συνδέεται με τις αδυναμίες στον υπερμεγέθη τραπεζικό της τομέα και μεγάλες εξωτερικές και εσωτερικές ανισορροπίες. Οι Αρχές έλαβαν γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της εξαρχής εκκαθάρισης και αναδιάρθρωσης των δύο μεγαλύτερων και αναξιόχρεων τραπεζών, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος, προστατεύοντας παράλληλα τους ασφαλισμένους καταθέτες. Έχουν, επίσης, υλοποιηθεί φιλόδοξα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, όπως τονίζει.

    [10] «Η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της»

    Έξοδο της ευρωζώνης από την ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και καθολική αναγνώριση των προοπτικών εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενημερώνονταςχθεςτην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

    Ο κ. Στουρνάρας υπέδειξε ως δείγμα ανάκτησης της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την απόφαση για εκταμίευση διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης υπό την προϋπόθεση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, καθώς και την ανακοίνωση του Eurogroup πως «η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της».

    Παράλληλα, με αφορμή τις διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την τραπεζική ένωση της Ευρώπης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η εμβάθυνση της ΟΝΕ με πλήρη την τραπεζική ένωση, αποτελεί όρο για την διατήρηση του κοινού νομίσματος - αμφισβήτησε δε, το κατά πόσον η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί την παραμονή της χώρας εντός του ευρώ.

    «Μόνο μια σημαντική ενοποίηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μπορεί να διατηρήσει ένα κοινό νόμισμα, χωρίς την ανάγκη μιας ατέλειωτης σειράς διασώσεων» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. «Χρειαζόμαστε ενίσχυση του συντονισμού των δημοσιονομικών, οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των χωρών μελών, με στόχο τη διόρθωση των διαρθρωτικών ανισορροπιών εντός της ζώνης του ευρώ» συμπλήρωσε.

    [11] Νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία από τη Google

    Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ότι εγκαινιάζει μια νέα μουσική υπηρεσία με συνδρομή, με την ονομασία Google Play Music All Access.

    Η νέα υπηρεσία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούσουν εκατομμύρια μουσικά κομμάτια. Σύμφωνα με την Google, πρόκειται για ένα διαδικτυακό «ραδιόφωνο χωρίς κανόνες».

    Ήδη, στην αγορά προσφέρονται αντίστοιχες υπηρεσίες από τις εφαρμογές Spotify, Xbox Music, Rdio, Pandora κ.α. Ωστόσο, η Google, σε αντίθεση με τον παραπάνω δωρεάν ανταγωνισμό, παρέχει την υπηρεσία της συνδρομητικά.

    [12] Όλη η αλήθεια για τις προληπτικές μαστεκτομές, μετά την επέμβαση της Α. Τζολί

    Με αφορμή την απόφαση της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί για προληπτική αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή, οι επιστήμονες του «Δημόκριτου», σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επεσήμαναν πως η ανάλυση της προδιάθεσης στον καρκίνο είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για την πρόληψή του όσο και για την αντιμετώπισή του.

    Οι γυναίκες που φέρουν μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1 ή το γονίδιο BRCA2 έχουν 50% πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού μέχρι την ηλικία των 50 χρόνων και 87% μέχρι την ηλικία των 75 χρόνων. Η γενετική ανάλυση στο πλαίσιο μιας οικογένειας με ιστορικό καρκίνου μαστού-ωοθηκών είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί μπορούν να γνωρίζουν ποια μέλη της οικογένειας είναι υψηλού κινδύνου και ποια όχι. Όσες γυναίκες είναι υψηλού κινδύνου θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ιατρικής παρακολούθησης (μαγνητική μαστογραφία από την ηλικία των 25 χρόνων κ.α.), ώστε ο ενδεχόμενος καρκίνος να διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο. Κάποιες γυναίκες μπορεί να επιλέξουν την ωοθηκεκτομή ή και τη μαστεκτομή ύστερα από κάποια ηλικία (40-45 χρόνων).

    Το εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του «Δημόκριτου» είναι το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα το οποίο έχει αναπτύξει μεθοδολογίες ανάλυσης της γενετικής προδιάθεσης στον καρκίνο του μαστού - ωοθηκών τα τελευταία 15 χρόνια σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στον κόσμο.

    Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου, στις Ελληνίδες ασθενείς, έπειτα από πολυετείς έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι οι μεταλλάξεις στο γονίδιο BRCA1 είναι πολύ πιο συχνές απ' ό,τι εκείνες στο γονίδιο BRCA2.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2013 - 6:30:25 UTC