Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεύτερη μέρα του 66ου Φεστιβάλ Καννών με Φρανσουά Οζόν στο επίκεντρο
  • [02] "Yπερβολική" η ρευστότητα στις αγορές, λέει ο Σόιμπλε
  • [03] Μέλη "ομάδας κρούσης" οι δύο συλληφθέντες για εμπρησμό καταστήματος μετανάστη
  • [04] Η Βιέννη θα αποδίδει στην Ελλάδα τα κέρδη της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, από ελληνικά ομόλογα

  • [01] Δεύτερη μέρα του 66ου Φεστιβάλ Καννών με Φρανσουά Οζόν στο επίκεντρο

    Ενώ συνεχίζεται η βροχή και σήμερα, δεύτερη μέρα του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών, οι φαν εξακολουθούν να μαζεύονται κατά εκατοντάδες έξω από την είσοδο του Μεγάρου του φεστιβάλ, για να δουν τους αγαπημένους τους σταρ και, αν τα καταφέρουν, να πάρουν και κάποιο αυτόγραφο.

    Με το θέμα της νεανικής πορνείας καταπιάνεται η γαλλική ταινία «Νέα και όμορφη» του Φρανσουά Οζόν, που είδαμε την πρώτη μέρα του Διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβαλ. «Για μένα», ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο σκηνοθέτης της ταινίας «η εφηβική ηλικία είναι πάνω από όλα θέμα ορμονών. Για να αισθανθούμε βάζουμε το σώμα μας σε δοκιμασία, του κάνουμε επίθεση, για να το δοκιμάσουμε. Το θέμα της πορνειας βοηθά να τονίσουμε αυτή την πλευρά του, να προβάλουμε τα θέματα ταυτότητας και σεξουαλικοτητας».

    Άνιση αποδείχτηκε η δεύτερη ταινία του Διαγωνιστικού τμήματος, «Έλι» του μεξικανού σκηνοθέτη Άματ Εσκαλάντε. Η ταινία περιγράφει τη τραγική μοίρα μιας φτωχής οικογένειας που μπλέκεται άθελά της σε μια υπόθεση παράνομης διακίνησης ηρωίνης, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του πατέρα, το βασανίζονται του μεγαλύτερου αδερφού και το βιασμό της μικρής αδερφής του.

    [02] "Yπερβολική" η ρευστότητα στις αγορές, λέει ο Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει υπερβολική ποσότητα ρευστότητας στις χρηματαγορές, ενώ προειδοποίησε εναντίον των μηδενικών επιτοκίων.

    «Έχουμε πάρα πολλή ρευστότητα μέσω (των χορηγήσεων) των κεντρικών τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα επιτόκια είναι πράγματι εργαλεία για την αριστοποίηση της κατανομής των πόρων. Αλλά εάν το επιτόκιο είναι μηδενικό, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Βερολίνο.

    «Εάν έχεις τόση πολλή ρευστότητα, αυτό είναι ένα ψευδοφάρμακο και δεν επιλύει τα προβλήματα», πρόσθεσε.

    [03] Μέλη "ομάδας κρούσης" οι δύο συλληφθέντες για εμπρησμό καταστήματος μετανάστη

    Οργανωμένο κύκλωμα με έντονη ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους δέκα μήνες, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελούν οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν χτες από την Ασφάλεια Αθηνών -και οι συνεργοί τους που αναζητούνται-, για τον εμπρησμό καταστήματος 34χρονου μετανάστη από το Καμερούν, τα ξημερώματα της Τρίτης 14-5-2013, αφού νωρίτερα τον είχαν εξυβρίσει και τον είχαν απειλήσει.

    Αυτό προκύπτει από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν τους κατηγορούμενους και τους συνεργούς τους «ομάδα κρούσης», με ρατσιστικά κίνητρα, σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και «παραφυάδες» ακροδεξιών, μικρότερης ηλικίας, που αναπτύσσουν παράλληλη ρατσιστική δράση στην περιοχή.

    [04] Η Βιέννη θα αποδίδει στην Ελλάδα τα κέρδη της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, από ελληνικά ομόλογα

    Η Αυστρία πρόκειται στο μέλλον να αποδίδει στην Ελλάδα, ως επιχορήγηση, τα κέρδη της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) από ελληνικά ομόλογα, στη βάση τροπολογίας στο νόμο περί σταθεροποίησης του ισοζυγίου πληρωμών, που ψηφίστηκε στην αυστριακή Βουλή από τα δύο κόμματα της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

    Με αυτή την τροπολογία, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, εξουσιοδοτείται, σε συνεννόηση με άλλες κοινοτικές χώρες, να αποδίδει στην Ελλάδα ετήσια επιχορήγηση στο ύψος των εσόδων που αναμένει η Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα ως κάτοχος ελληνικών κρατικών ομολόγων.

    Για το 2013 αυτά τα έσοδα της ΑΚΤ αναμένεται να είναι 61 εκατομμύρια ευρώ, για το 2014 να ανέλθουν σε 55 εκατομμύρια ευρώ, το 2015 σε 42 εκατομμύρια ευρώ, το 2016 σε 32 εκατομμύρια ευρώ, το 2017 σε 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά τα έσοδα που θα αποδοθούν στην Ελλάδα μέχρι το 2038, υπολογίζεται να φτάσουν τα 281,2 εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2013 - 12:30:21 UTC