Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον τελικό το «Alcohol is Free»
  • [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue
  • [03] Καλοκαιράκι από αύριο
  • [04] Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
  • [05] Ο «Διαγνωστικός Αλγόριθμος» πολύτιμο εργαλείο στην διάγνωση της νόσου ΝP-C
  • [06] Ο Μπιλ Γκέιτς ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
  • [07] Συρία και Ιράν στην ατζέντα του Βεστερβέλε κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ
  • [08] Στη νότια Κίνα βρέχει καταρρακτωδώς

  • [01] Στον τελικό το «Alcohol is Free»

    Με το τραγούδι «Alcohol is Free» των Αγάθωνα Ιακωβίδη και Koza Mostra, «σφράγισε» η Ελλάδα τη συμμετοχή της στον τελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος πραγματοποιείται φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας.

    Η Ελλάδα στον χθεσινοβραδινοβ' ημιτελικό του διαγωνισμού, εμφανίστηκε στην ένατη θέση με μία εξαιρετική εμφάνιση, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές.

    Εκτός από την Ελλάδα, εννέα ακόμα χώρες εξασφάλισαν τις τελευταίες πολυπόθητες θέσεις για τον τελικό του Σαββάτου και είναι οι εξής: Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φινλανδία, Μάλτα.

    Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, το αργότερο μέχρι αύριο 17 Μαΐου.

    [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει το Βαρόμετρο του Μαΐου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

    Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συγκεντρώνει 28% (27,5% στο Βαρόμετρο του Απριλίου) και η ΝΔ 27,5% (28,5%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11,5% (11%) και στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν με 6,5% το ΠΑΣΟΚ (8%) και το ΚΚΕ (5,5%). Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (6,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 5,5% (6,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8,5% (6,5%).

    Στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) η ΝΔ προηγείται με 45% (45% τον Απρίλιο) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 41% (43%).

    Στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 40% των ερωτηθέντων (41% τον Απρίλιο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 30% (26% τον Απρίλιο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 28% των ερωτηθέντων (31%).

    [03] Καλοκαιράκι από αύριο

    Καλοκαιράκι θα θυμίσει από αύριο ο καιρός καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά.

    Έτσι, από αύριο Σάββατο περιορίζονται οι νεφώσεις, οι άνεμοι γυρίζουν σε νοτιάδες και η θερμοκρασία ανεβαίνει, φθάνοντας το μεσημέρι τους 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

    Ο ίδιος καιρός με μικρή ίσως, νέα αύξηση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί την Κυριακή, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει αρκετούς στις παραλίες.

    Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει πρόσκαιρα από βδομάδα, με έντονες νεφώσεις και βόρειους ανέμους.

    [04] Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

    Στη διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών προχωρούν η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης και οι δήμοι της περιοχής, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες.

    Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχει ολοκληρωθεί και η σύμβαση βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο, προκειμένου αυτό να αποφανθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

    [05] Ο «Διαγνωστικός Αλγόριθμος» πολύτιμο εργαλείο στην διάγνωση της νόσου ΝP-C

    Σημαντικό εργαλείο στην αναγνώρισηασθενών που θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρωέλεγχο γιατη νόσο Niemann Pick τύπου C (ΝP-C), ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη διάγνωση της πάθησηςαποτελεί ο «Διαγνωστικός Αλγόριθμος».

    Η ΝP-C είναι μια σπάνια γενετική ασθένεια, που προκαλεί σοβαρά, εξελικτικά, νευρολογικάσυμπτώματα και μπορεί να προσβάλει βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Οι περισσότεροι ασθενείς χωρίς θεραπεία, πεθαίνουν μέσα σε πέντε έως δέκα έτη από τη διάγνωση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ασθένεια αποβαίνει μοιραία κατά την παιδική ηλικία.

    Ο «Διαγνωστικός Αλγόριθμος» έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους γιατρούς, να κατανοήσουν τα συμπτώματα της νόσου και να ανιχνεύσουν τους ασθενείς υψηλής υποψίαςγια NP-C. Το έγκριτο περιοδικό Neurology, το Μάιο του 2012, δημοσίευσε το «Διαγνωστικό Αλγόριθμο» στον οποίο αποδίδεται μια αριθμητική τιμή για καθένα από τα επιμέρους, κοινά για την ασθένεια, συμπτώματα. Η ηλεκτρονική μορφή του «Διαγνωστικού Αλγόριθμου» είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδαwww.npc-si.comκαι περιέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς αναπτύχθηκε αυτό το εργαλείο καθώς και μιαεπισκόπηση των συμπτωμάτων της NP-C.

    H έγκαιρη διάγνωση μπορεί να είναισωτήριααφού καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου και αποτελεί το «κλειδί» για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας των ασθενώνμε ΝP-C σύμφωνα με τους ομιλητές τηςεπιστημονικής εκδήλωσηςπου συνδιοργανώθηκεαπό τοΙνστιτούτο Υγείας του Παιδιού, την Α' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, το Νοσοκομείο«Ιπποκράτειο» και τηνΒ' Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ».

    Μέχρι το 2008 δεν υπήρχε καμία εγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου. Μόλις τον Ιανουάριο του 2009 εγκρίθηκε παγκόσμια το πρώτο φάρμακο (μιγλουστάτη) για τη θεραπεία των νευροεκφυλιστικών εκδηλώσεων τηςνόσου.

    [06] Ο Μπιλ Γκέιτς ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με περιουσία που αποτιμάται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg News.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft «παίρνει πίσω» τον τίτλο που είχε χάσει από τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Καρλος Σλιμ. Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη σε ένα ράλι στη Wall Street που του απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος.

    [07] Συρία και Ιράν στην ατζέντα του Βεστερβέλε κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ

    Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε έφθασε στο Ισραήλ, για συνομιλίες με τον ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

    Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα έχει συναντήσεις με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, τόσο στο Τελ Αβίβ όσο και στην Ιερουσαλήμ, ενώ είναι προγραμματισμένες και επαφές του με αρκετά μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης.

    Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν, αφορούν την ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή, τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στη Συρία και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    [08] Στη νότια Κίνα βρέχει καταρρακτωδώς

    Καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Κίνα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 33 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και 12 να αγνοούνται.

    Περισσότεροι από 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 αγνοούνται στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ μετά τις καταιγίδες που έχουν πλήξει τις πιο πολλές περιοχές της νότιας Κίνας από την Τρίτη.

    Από τις καταιγίδες, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν 2.675 σπίτια και επλήγησαν περίπου 650.000 άνθρωποι στην επαρχία αυτή.

    Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε πως η χειρότερη κατάσταση εντοπίζεται κατά μήκος του ποταμού Μπεϊτζιάνγκ στην ίδια επαρχία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2013 - 6:30:23 UTC