Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νικητής" ο Αντ. Σαμαράς, λέει η Bild
  • [02] «Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για τα αγροτεμάχια»
  • [03] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Απόπειρα ανθρωποκτονίας 37χρονης κατά του αδερφού της
  • [05] Τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
  • [06] Εξήντα τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Κονέκτικατ
  • [07] Δύο συλλήψεις για απειλητικό μήνυμα στο διαδίκτυο, σχετικά με επικείμενη σφαγή μαθητών σε Λύκειο

  • [01] "Νικητής" ο Αντ. Σαμαράς, λέει η Bild

    «Νικητή», χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρεται τόσο στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Fitch, όσο και στον χαρακτηρισμό «διασώστης» που χρησιμοποίησε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

    Η γερμανική, ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, φιλοξενεί καθημερινά στο πρωτοσέλιδό της την στήλη «Νικητές και Ηττημένοι», στην οποία παρουσιάζονται προσωπικότητες από όλον τον κόσμο και όλους τους τομείς.

    Στο κείμενο που συνοδεύει την αναφορά στον κ. Σαμαρά, η Bild σήμερα γράφει: «Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας σε φορέα ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες. Ο Οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τώρα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του, επειδή "υπάρχει σαφής πρόοδος". Η Washington Post τιμά τον Σαμαρά ως "διασώστη". Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!»

    [02] «Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για τα αγροτεμάχια»

    Αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι αναφέρονται στα περί φορολόγησης στα αγροτεμάχια απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    «Είμαι ο τελευταίος που θα επιθυμούσε τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 4ου Agro Quality Festival, «και επειδή δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ήθελα να καλέσω να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλούν αβασάνιστα ή διαρρέουν πληροφορίες -εντός ή εκτός εισαγωγικών- για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενσπείροντας αναστάτωση στους αγρότες που μοχθούν για τον επιούσιο».

    [03] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Μetrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

    Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 21,4%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4%, η Χρυσή Αυγή με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 4,2%. Στο 1,9% η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, 1% το Σχέδιο Β' του Αλέκου Αλαβάνου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 21,7%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 3,9.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς, προηγείται με 40,8%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 23,7%.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,6 μονάδες, ενώ στην ερώτηση αν «η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία», το 46,8% απαντά «ναι» και το 46,6% απαντά αρνητικά.

    [04] Απόπειρα ανθρωποκτονίας 37χρονης κατά του αδερφού της

    Συνελήφθη 37χρονη από το Ληξούρι Κεφαλονιάς μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά του 38χρονου αδερφού της.

    Όλα άρχισαν την περασμένη Τετάρτη όταν ο 38χρονος, μετά από έντονο διαπληκτισμό με την αδερφή του, την χτύπησε προκαλώντας της απλές σωματικές βλάβες. Την επόμενη μέρα, η 37χρονη, πήρε ένα ψαροντούφεκο και τον τραυμάτισε σοβαρά στο δεξί του χέρι.

    Ο άνδρας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ η 37χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του νησιού

    [05] Τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

    Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας, όμως παραμένει άγνωστο γιατί πραγματοποιήθηκαν αυτές οι εκτοξεύσεις.

    Πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως κανένας από τους εν λόγω πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

    [06] Εξήντα τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Κονέκτικατ

    Μια επιβατική αμαξοστοιχία, που κινούνταν προς ανατολάς προερχόμενη από τη Νέα Υόρκη, εκτροχιάστηκε κοντά στο προάστιο Φέρφιλντ του Κοντέτικατ, χθες Παρασκευή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής, και συγκρούσθηκε με ένα επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν προς δυσμάς, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ως 60 άνθρωποι, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

    Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών υποχρέωσε τη σιδηροδρομική υπηρεσία να διακόψει επ' αόριστον τα δρομολόγια ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, ανακοινώθηκε από την Amtrak.

    Οι εξήντα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    [07] Δύο συλλήψεις για απειλητικό μήνυμα στο διαδίκτυο, σχετικά με επικείμενη σφαγή μαθητών σε Λύκειο

    Δύο αδέλφια, ηλικίας 20 ετών, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές και δικαστικές πηγές του Στρασβούργου, ως ύποπτοι για τις απειλές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, σχετικά με επικείμενο μακελειό με πυροβόλο όπλο σε λύκειο της ευρύτερης περιοχής.

    Οι αρχές, που εντόπισαν το ίντερνετ καφέ στο Στρασβούργο, από το οποίο είχε αναρτηθεί το απειλητικό μήνυμα, κατόρθωσαν, μέσω της κάμερας παρακολούθησης που υπήρχε στον χώρο, να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία ατόμου, φερόμενου ως ύποπτου, την οποία και έδωσαν από χθες βράδυ στη δημοσιότητα. Στη φωτογραφία διακρίνεται θαμπά ένας νεαρός άνδρας που φοράει στο κεφάλι του ένα σκούρο φούτερ με κουκούλα.

    Αμέσως μετά τον εντοπισμό του απειλητικού μηνύματος στο διαδίκτυο, υπήρξε ταχύτατη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του κάτω Ρήνου και 59 λύκεια και κολέγια στην περιοχή, έχουν τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 May 2013 - 10:30:22 UTC