Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδηλώσεις για την 94η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
  • [02] Το έργο της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2012
  • [03] Με δάκρυα το «αντίο» του Μπέκαμ
  • [04] Αποχώρηση του Μουρίνιο από τη Ρεάλ εντός της εβδομάδας «βλέπει» ο Τύπος

  • [01] Εκδηλώσεις για την 94η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

    Ενενήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά τη θλιβερή επέτειο με σειρά εκδηλώσεων.

    Ποδηλατοπορεία μνήμης με τίτλο «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από δεκάδες μέλη της Ομοσπονδίας, με τη συμπαράσταση μελών των «Αγανακτισμένων Μοτοσικλετιστών Ελλάδας».

    Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα, ανήμερα της επετείου, με επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας, η οποία τελέστηκε στο ναό Παντάνασσας στην πλατεία Μοναστηρακίου, πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με τους δύο εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι τη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, χαιρετισμούς του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γεωργίου Παρχαρίδη και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και ομιλία του Αμερικανού πολιτικού και αγωνιστή για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις ΗΠΑ, Πίτερ Κουτουντζιάν.

    Τέλος, πραγματοποιήθηκε πορεία και επίδοση ψηφισμάτων στη Βουλή των Ελλήνων, το υπουργείο Εξωτερικών και την Τουρκική Πρεσβεία. Εξάλλου, την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης εκδήλωση με θέμα «Αρμένιοι, Ασσύριοι, Έλληνες: Η τριάδα των Γενοκτονιών».

    Εξάλλου, να εντάξει τη γενοκτονία των Ποντίων στα προς συζήτηση και διευθέτηση εκκρεμή θέματα με την Τουρκία, καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο στρατηγός εν αποστρατεία? συγγραφέας Φραγκούλης Φράγκος, κεντρικός ομιλητής σε αποψινή εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλήνων, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 94 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

    Στην ομιλία του, που θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ο κ.Φράγκος επισημαίνει ακόμη ότι η Τουρκία απαιτείται να αναγνωρίσει το διαπραχθέν έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εκπληρώσει την υπόσχεση για έκδοση -σε έξι γλώσσες- του τόμου με τα ντοκουμέντα της γενοκτονίας. Καλεί, επίσης, τον πολιτικό κόσμο της χώρας να υποστηρίξει ενεργά το αίτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας.

    [02] Το έργο της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2012

    Μια νέα πόλη αποκαλύπτεται στην αρχαία Θουρία της Μεσσηνίας. Ένα καινούργιο θραύσμα ενεπίγραφης πινακίδας σε Γραμμική Β γραφή, το έκτο που εντοπίζεται στον 'Αγιο Βασίλειο Λακωνίας, φέρει το σύμβολο του διπλού πελέκεως. Ο νέος ανασκαφικός άθλος στη σύγχρονη πόλη της Θήβας φέρνει στο φως τη συνέχεια του κεντρικού μυκηναϊκού ανακτορικού συγκροτήματος, που αποτελούσε και τον αντικειμενικό στόχο των ερευνών.

    Βραχογραφίες του Στρόφιλα Άνδρου, που απεικονίζουν έναν θαλάσσιο βυθό με μέδουσα και δελφίνι, καθώς και πρωτοεμφανιζόμενα σύμβολα, αποτυπώνουν την κοσμοθεωρία των νεολιθικών κατοίκων της περιοχής. Μια επιγραφή του 1ου αι. μ. Χ., που εντοπίζεται σε στοά της αγοράς στην αρχαία Μεσσήνη, πληροφορεί για τις επισκευές που πραγματοποιήθηκαν με τη χρηματοδότηση εύπορου Μεσσήνιου πολίτη, ταυτοποιώντας την τοποθεσία με τη στοά δίπλα στο κρεοπωλείο.

    Τα παραπάνω είναι μερικά μόνον από τα ευρήματα που έκαναν αίσθηση και τα οποία αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διεξήγαγε η Αρχαιολογική Εταιρεία μέσα στο 2012. Το έργο αυτό, που εκτός από τις επιτόπιες έρευνες περιλαμβάνει και νέες εκδόσεις, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Πανεπιστημίου 22) ο Γενικός Γραμματέας της και ακαδημαϊκός, Βασίλειος Πετράκος.

    [03] Με δάκρυα το «αντίο» του Μπέκαμ

    «Δάκρυσε» το Παρίσι στο «αντίο» του Ντέιβιντ Μπέκαμ από την ενεργό δράση. Η Παρί Σεν Ζερμέν γιόρτασε με νίκη 3-1 επί της Μπρεστ τον τίτλο του σαμπιονά, ωστόσο, η μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού ήταν η στιγμή της αλλαγής του Ντέιβιντ Μπέκαμ (φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού) στο 83ο λεπτό.

    Οι συμπαίκτες του και όλοι οι οπαδοί καταχειροκρότησαν το σπουδαίο παίκτη στο τελευταίο του επίσημο παιχνίδι μετά από 20 χρόνια μεγάλης καριέρας, ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ αποχαιρετούσε τον κόσμο.

    [04] Αποχώρηση του Μουρίνιο από τη Ρεάλ εντός της εβδομάδας «βλέπει» ο Τύπος

    Η στιγμή της αποβολής του Ζοσέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την περασμένη Παρασκευή στο «Μπερναμπέου», ίσως αποκτήσει συμβολική σημασία, καθώς ενδέχεται να αποδειχθεί ότι ήταν η τελευταία παρουσία του στον πάγκο της Ρεάλ. Οπως αναφέρουν σήμερα πολλά ισπανικά ΜΜΕ, ο Πορτογάλος τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν από τους «μερένγκες» εντός της εβδομάδας και πάντως πριν τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τη Σοσιεδάδ, την επόμενη Κυριακή.

    Σύμφωνα με τις εφημερίδες "Marca" και "Sport", ο Μουρίνιο θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τη διοίκηση, προκειμένου να συζητηθεί η λύση της συνεργασίας τους, ενώ η "El Mundo" το... πάει ακόμη πιο μακριά, αναφέροντας ότι ο Πορτογάλος θα απολυθεί άμεσα, αφού η διοίκηση δεν θέλει να τον ξαναδεί στον πάγκο της ομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 14:30:22 UTC