Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλληνας "κατ' επιλογήν"
  • [02] Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται ο Φ. Κουβέλης
  • [03] Η δημοτικότητα του Μπ. Ομπάμα παραμένει πάνω από 50%

  • [01] Έλληνας "κατ' επιλογήν"

    Είναι Έλληνας «κατ' επιλογήν», αφού αν και γεννήθηκε στην Ισπανία, εδώ και περίπου 28 χρόνια διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και ορμώμενος από την αγάπη του γι' αυτή μετοίκησε το 1994 στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία.

    Στο πρόσωπό του, η ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε έναν «Πρεσβευτή του Ελληνισμού», τίτλο που τού απένειμε στις 4 Μαρτίου του 2010, σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, για το πολύπλευρο έργο του σε σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό.

    Ο λόγος για τον γεννημένο το 1966, στο Οβιέδο της Ισπανίας, Πέδρο Ολάγια (Pedro Olalla Gonzalez de la Vega είναι το πλήρες όνομά του), με τις πολλαπλές ιδιότητες - ελληνιστής, καθηγητής φιλολογίας, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής.

    Λίγο πριν από την αυριανή εκδήλωση προς τιμήν του, που διοργανώνει το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κεντρικό θέμα «Οικοδομώντας μια νέα Ευρώπη: ο ρόλος του ανθρωπισμού» (ώρα 12:00, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου) εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το «πώς» και το «γιατί» της σχέσης του με την Ελλάδα, ορίζει την «ταυτότητα» της χώρας μέσα στην κρίση, μας μιλά για το «χρέος» του κόσμου απέναντι στην Ελλάδα και των Ελλήνων απέναντι στη χώρα τους, αλλά και για την κοινή μοίρα Ελλάδας και Ισπανίας.

    [02] Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται ο Φ. Κουβέλης

    Στον ανασχηματισμό, τις κυβερνήσεις συνεργασίας, τις εκλογές, τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τα οικονομικά των κομμάτων αναφέρεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Real News.

    «Θεωρώ ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο. Η παρατεταμένη συζήτηση για ανασχηματισμό και η σχετική φιλολογία δεν βοηθούν. Υποστηρίζω ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο και να εξαντλήσει την τετραετία», ανέφερε ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει στοιχείο που να δικαιολογεί τις πρόωρες εκλογές.

    [03] Η δημοτικότητα του Μπ. Ομπάμα παραμένει πάνω από 50%

    Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε και αυτή την εβδομάδα να είναι πάνω από 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου CNN που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά τις διαμάχες που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη διακυβερνησή του.

    Περίπου το 53% των Αμερικανών εγκρίνει το έργο του προέδρου, ενώ το 45% το αποδοκιμάζει, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που διεξήχθη από το CNN και το ινστιτούτο ORC την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά από μια εβδομάδα η οποία μονοπωλήθηκε από διάφορες πολιτικές διαμάχες που έχουν προκαλέσει την οργή των Ρεπουμπλικάνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 16:30:21 UTC