Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα ενεργειακά θέματα στο επίκεντρο
  • [02] Η ταινία Inside Llewyn Davis προστέθηκε στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα
  • [03] Εβδομάδα έντονης πολιτικής δραστηριότητας για το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Έκπληξη από τον ΠΑΣ Γιάννινα

  • [01] Τα ενεργειακά θέματα στο επίκεντρο

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν.

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μπακού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ και στις συνομιλίες που είχαν επικράτησαν τα ενεργειακά θέματα.

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

    Επίσης ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

    [02] Η ταινία Inside Llewyn Davis προστέθηκε στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα

    Με τη βροχή σήμερα να σταματά, αν και η θερμοκρασία εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή για μια τέτοια περίοδο, συνεχίστηκε για 5η μέρα το 66ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

    Στις Κάνες σήμερα βρέθηκε και η Κύπρια Ευρωπαία επίτροπος, υπεύθυνη για τον πολιτισμό, Αντρούλλα Βασιλείου, που απένειμε το βραβείο MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Δανό σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ και στους δύο παραγωγούς του για την πρόταση κινηματογράφησης του σχεδίου τους με τον τίτλο "Η Κολλεκτίβα", γύρω από τη ζωή σε μια δανέζικη Κολλεκτίβα στη δεκαετία του 1970.

    Αύριο, η κυρία Βασιλείου θα πάρει μέρος σε διεθνές συνέδριο με τον τίτλο "Ενισχύοντας την πολιτιστική διαφορά στην Ευρώπη του αύριο" ενώ στη συζήτηση θα πάρει μέρος και η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπέτι.

    Μια ακόμη σημαντική ταινία, η αμερικανική Inside Llewyn Davis των αδερφών Τζόελ και Ιθαν Κοέν, προστέθηκε στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα του φεστιβάλ. Πρόκειται για μια ταινία γύρω από τη μουσική "κάντρι" και με ήρωα έναν περιθωριακό μουσικό στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '60.

    [03] Εβδομάδα έντονης πολιτικής δραστηριότητας για το ΠΑΣΟΚ

    Εβδομάδα έντονης πολιτικής δραστηριότητας θα είναι για το ΠΑΣΟΚ αυτή που αρχίζει αύριο. Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αναλάβει μια σειρά πολιτικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα αφορούν αφενός την προώθηση θεμάτων για την οικονομία και την κοινωνία και αφετέρου θα αποφασίσει σχετικά με τη γενικότερη πολιτική του στάση.

    Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την κυβέρνηση, τη στάση απέναντι στην αντιπολίτευση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κεντροαριστερά, ενώ θα τεθούν και οι πολιτικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

    Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία ενίσχυσης των επαφών του με την κοινωνία και τους φορείς της, μέσα από ανοιχτό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών στα θέματα στα οποία αυτός καταλήγει.

    Παράλληλα δραστηριοποιείται στο διεθνή χώρο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ευρωπαϊκή κρίση και των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών.

    [04] Έκπληξη από τον ΠΑΣ Γιάννινα

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα 1-0 με γκολ του Λίλα στο 88ο λεπτό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης με έξι βαθμούς, με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

    Αυτή την ώρα, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Ατρόμητο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 18:30:20 UTC