Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
  • [02] Ιράκ: Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επιθέσεις ανταρτών
  • [03] «Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε».
  • [04] Ηλεκτρική κιθάρα των Μπιτλς πουλήθηκε 408.000 δολάρια

  • [01] Νέα σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

    Για σήμερα είναι προγραμματισμένημια νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση απόψεων των μελών της τρικομματικής επιτροπής για βασικά σημεία του νέου φόρου, που θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται είναι η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου για φυσικά πρόσωπα και η αντιμετώπιση, με ευνοϊκό τρόπο, των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική χρήση.

    [02] Ιράκ: Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επιθέσεις ανταρτών

    Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 10 Ιρακινούς αστυνομικούς σε μια σειρά επιθέσεων κατά σημείων ελέγχου στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές και τοπικοί αξιωματούχοι.

    Οι θρησκευτικές εντάσεις στο Ιράκ έχουν ενισχυθεί εξαιτίας των συγκρούσεων με τη γειτονική Συρία, όπου κυρίως σουνίτες αντάρτες αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από το Σιιτικό Ιράν.

    Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ιράκ, ωστόσο ομάδες σουνιτών μαχητών είχαν προηγουμένως βάλει στο στόχαστρο δυνάμεις ασφαλείας, σε μια εκστρατεία για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Βαγδάτης, την οποία θεωρούν παράνομη.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] «Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε».

    «Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε». «Μη φοβάστε τους ανθρώπους που έχουν ρωμαλέα πάθη. Όσους οργίζονται, πίνουν και αγαπούν». «Απομονώστε όσους σας χαμογελούν, και όταν τους δίνεις το χέρι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να το σφίξουν».

    Είναι μερικά μόνο από τις υποδείξεις - συμβουλές- παρακαταθήκη γνώσης και ιδεολογίας ζωής , που άφησε στο πολυπληθέστατο κοινό- πρώην φυσικούς αλλά και ιδεολογικά μαθητές του- ο καθηγητής Δ.Ν.Μαρωνίτης ως το δικό του ιδεολογικό «αντίδωρο» στην «απρόβλεπτη τιμή από τη γενέθλια πόλη» όπως είπε.

    Τα παραπάνω σπαράγματα του λόγου του προέρχονται από επιφυλλίδα του, που δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 26/10/1974, λίγους μήνες μετά την πτώση της Χούντας και συγχρόνως με την επιστροφή του στην καθηγητική του έδρα απ όπου το δικτατορικό καθεστώς τον είχε βίαια απομακρύνει. «Δεν υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις από τότε» συμπλήρωσε ο καθηγητής . «Θα διαφοροποιούσα ίσως μόνο τον ορισμό του φασισμού και θα τον προσδιόριζα για το σήμερα ως : «Φασισμός είναι να σε ρωτούν δημοσίως για την ιδιωτική σου ζωή και να σε ανακρίνουν ιδιωτικά για τις δημόσιες πράξεις σου».

    Εμφανέστατα συγκινημένος μετά το τέλος των εισηγήσεων των έξι συνολικά ομιλητών και του εισηγητή της εκδήλωσης, Γιώργου Κορδομενίδη (συγγραφέα- διευθυντή του περιοδικού Εντευκτήριο που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με το Δήμο Θεσσαλονίκης), ο 84χρονος καθηγητής ( «ο μόνος ζωντανός μύθος και θρύλος» της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ , όπως τον χαρακτήρισε ο μαθητής του - καθηγητής της Φιλοσοφίας σήμερα στο ΑΠΘ, Βασίλης Κάλφας) δήλωσε εισαγωγικά πως: «Σας ορκίζομαι πως αυτό που θα ήθελα να κάνω , είναι να κλάψω λέγοντας σας Ευχαριστώ»).

    Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας .

    [04] Ηλεκτρική κιθάρα των Μπιτλς πουλήθηκε 408.000 δολάρια

    Μια κιθάρα του θρυλικού συγκροτήματος Beatles, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει τόσο ο Τζον Λένον όσο και ο Τζορτζ Χάρισον, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 408.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Τζούλιενς.

    Η ηλεκτρική κιθάρα μάρκας VOX ήταν το σημαντικότερο αντικείμενο που βγήκε στη δημοπρασία αυτή, η οποία αφορούσε αποκλειστικά μουσικά είδη. Την κιθάρα είχε δωρίσει ο Λένον σε έναν ηχολήπτη το 1967.

    Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, με την κιθάρα αυτή ηχογραφήθηκε το βίντεο για το τραγούδι Hello, Goodbye και κατόπιν την χρησιμοποίησε ο Χάρισον σε μια περιοδεία του συγκροτήματος.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2013 - 4:30:22 UTC