Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η Δημοκρατία πέρα από ανοχή έχει και κανόνες
  • [03] "Λα Ρεπούμπλικα": Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ
  • [04] O Σωτήρης Χατζάκης νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου
  • [05] "Λάθος θέμα στα Μαθηματικά, για Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ"

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη

    Σταθεροποιήσαμε τη χώrα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα τη νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου.

    Ο πρωθυπουργόςενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το ταξίδι του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η Δημοκρατία πέρα από ανοχή έχει και κανόνες

    «Το αντιρατσιστικό νομοθέτημα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει και καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο, τη ρατσιστική βία και πράξη, είναι και υποχρέωση της χώρας μας να βρει την παρουσία του στο θεσμικό πολιτικό μας σύστημα. Η Δημοκρατία, πέρα από την ανοχή έχει και κανόνες. Και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    < Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι θα ήταν πολύ εύκολο για τη ΔΗΜΑΡ «να μετακινηθεί στα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αλλά δεν θα υπήρχε τότε ούτε η πολιτική σταθερότητα, ούτε η προοπτική εξόδου από την κρίση, η οποία ήταν παρούσα και εξακολουθεί να είναι παρούσα σε μικρότερο βαθμό. Αυτή είναι η υπεύθυνη Αριστερά».

    < Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας κάνει λόγο για «μεγάλη πληγή», που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Εκφράζει όμως την πεποίθηση ότι «περί τα τέλη του 2013 θα υπάρξει ένας άλλος δρόμος και είναι δυνατόν η Ελλάδα να επιστρέψει εν μέρει μέσα στο 2014 στις αγορές».

    < Αναφορικά με τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί. «Ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν απέδωσε και δεν απέδωσε σε ποσοστό 70% και πλέον. Ευτυχώς δεν είχαμε πολύ σκληρό χειμώνα. Γι? αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί όλο το μέτρο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχουν προβλήματα με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε όλα τα επίπεδα χωρίς καμία εξαίρεση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε ο ειδικός αυτός φόρος έφτιαξε ένα μέτρο που όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά ταλαιπώρησε και αρκετά νοικοκυριά».

    < Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση «και μέσα στο καλοκαίρι για να μπορέσει να ενταχτεί στην τουριστική περίοδο».

    < Στα γενικότερα πολιτικά θέματα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφερόμενος στο θέμα της εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει ούτε με κομματικές συμπτύξεις, ούτε με κομματικές συναντήσεις πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει ως αποτέλεσμα συναντήσεων κορυφής».

    < Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι οι διαφωνίες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτικές. «Και θέλουμε σε αυτό το πολιτικό επίπεδο να κρατάμε τις αντιπαραθέσεις. Από την άλλη μεριά εκτοξεύονται χαρακτηρισμοί που πολλές φορές έχουν έντονο το απαξιωτικό στοιχείο. Αλλά εμείς δεν θα παρακολουθήσουμε αυτή τη συμπεριφορά.

    < Σχολιάζοντας τέλος την πολιτική της Γερμανίας ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «πρέπει να αντισταθεί ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης αναφορικά με την επιλογή της Γερμανίας να συντηρήσει το μοντέλο της λιτότητας και της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Αν δεν χαλαρώσει για παράδειγμα ο δημοσιονομικός κορσές που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες τότε θα έχουμε αποτελέσματα τα οποία δεν θα υπηρετούν την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων των χωρών και βεβαίως των κοινωνιών τους».

    [03] "Λα Ρεπούμπλικα": Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ

    «Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ» τιτλοφορεί άρθρο της αφιερωμένο στη χώρα μας, η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

    «Το χρηματιστήριο πετάει, το σπρεντ μειώνεται δραστικά και η τρόικα χειροκροτεί. Αλλά παραμένει η κοινωνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.

    Ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι, τονίζει ότι «μετά από πέντε χρόνια εφιάλτη που "έκαψαν" ένα τέταρτο του εθνικού ΑΕΠ, η Αθήνα μεταδίδει τις πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές μειωμένης, κατά το ήμισυ, ανάκαμψης».

    Σύμφωνα με τη «Λα Ρεπούμπλικα», «οι χρηματιστές έκαναν ήδη γνωστή την ετυμηγορία τους: η αιματηρή λιτότητα που επέβαλε η τρόικα, έφερε αποτέλεσμα».

    Μεταξύ των άλλων, ο Λιβίνι υπενθυμίζει, ότι στις αποδείξεις που παρατίθενται, συμπεριλαμβάνεται η άνοδος κατά 134% του χρηματιστηρίου, μέσα σε έναν χρόνο, η αναβάθμιση από μέρους του οίκου Fitch, ο κρατικός ισολογισμός που τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 παρουσίασε ενεργητικό και τα Hedge Funds που αγοράζουν κατά κόρον μετοχές από τις ελληνικές τράπεζες.

    «Κάτω από την Ακρόπολη, όμως, κανείς δεν άνοιξε ούζα για να το γιορτάσει», προσθέτει η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα. Και παραθέτει μια άλλη σειρά, διαφορετικών στοιχείων: τη δέκατη ένατη πτώση του ΑΕΠ, κατά τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου- Mαρτίου, με συνολική συρρίκνωση, από το 2008, της τάξης του 28%. Την ανεργία στο 27%, και εκείνη των νέων στο 64,2%. Και τα 3,4 εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    [04] O Σωτήρης Χατζάκης νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

    Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ορίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο Σωτήρης Χατζάκης, στη θέση του αποχωρούντος Γιάννη Χουβαρδά.

    [05] "Λάθος θέμα στα Μαθηματικά, για Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ"

    Λάθος είναι το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Δ' Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία.

    Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθηματικοί καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα, δίδοντας οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.

    Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί της Μαθηματικής Εταιρείας η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Γι? αυτό ζητούν να ακυρωθεί το συγκεκριμένο θέμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 May 2013 - 14:30:24 UTC