Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Να συνδέσουμε ανταγωνιστικότητα με πάταξη φοροδιαφυγής
  • [02] Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στη Βουλή
  • [03] «Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η διαμόρφωση κοινής γραμμής αντίστασης των χωρών του νότου»
  • [04] Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 17χρονος, που σκότωσε τη μητέρα του στο Αγρίνιο
  • [05] ΤΑΙΠΕΔ: Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο στην Αφάντου
  • [06] Διασφαλίστηκε η λειτουργία των ψυχικών δομών μέχρι και το τέλος του 2015
  • [07] Λύθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Αντώνη Νικοπολίδη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Να συνδέσουμε ανταγωνιστικότητα με πάταξη φοροδιαφυγής

    Άρχισε πριν από λίγο η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροαποφυγής, καθώς αναμένεται να ασκηθούν έντονες πιέσεις στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο, τελευταία οχυρά του τραπεζικού απορρήτου. Δεν αναμένεται πάντως να σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος.

    Την ανάγκη χάραξης μιας ξεκάθαρης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τη σημασία ανάπτυξης ενδογενών πηγών ενέργειας της ΕΕ, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο.

    Κατά τις αφίξεις των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι υπενθύμισαν ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου, υπό τον όρο ότι θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικά κέντρα εκτός ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, ώστε να πράξουν το ίδιο.

    [02] Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στη Βουλή

    Νέα σειρά αυστηρών μέτρων, τόσο για τον έλεγχο της οπλοφορίας όσο και για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου, προτίθεται να εφαρμόσει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή και, σύμφωνα με αυτά, μεταξύ άλλων, όλοι οι βουλευτές, εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν, πλέον, μόνον από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.

    [03] «Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η διαμόρφωση κοινής γραμμής αντίστασης των χωρών του νότου»

    Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου, με όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ώστε να διαμορφώσει από κοινού μια αποτελεσματική γραμμή αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ελίτ και μία θετική πρόταση διεξόδου γύρω από την οποία θα είναι δυνατή η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, τονίζει σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «EL PAIS» ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ειδικότερα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που αντιμετωπίζουν κοινές και μεγάλες δυσκολίες, ο ειλικρινής διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και η πλατύτερη δυνατή συμμαχία των λαών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα και τη διεύρυνση ρηγμάτων στις πολιτικές λιτότητας, την ανάσχεση της ύφεσης και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα θεμελιώνουν τη δημοκρατία και την ισότιμη συνεργασία στην Ευρώπη.

    [04] Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 17χρονος, που σκότωσε τη μητέρα του στο Αγρίνιο

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου πρόκειται να οδηγηθεί ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε, σήμερα τα ξημερώματα, την 51χρονη μητέρα του, μέσα στο σπίτι τους στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου χειρίζονται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο την υπόθεση, στην προσπάθειά τους να διακριβώσουν τα αίτια που οδήγησαν τον 17χρονο μαθητή στη συγκεκριμένη πράξη.

    Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 17χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ δεν επιχείρησε να διαφύγει από το σπίτι μετά τον φόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του δράστη, ο οποίος κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού μητέρας και γιου κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο, αντιλήφθηκε αμέσως το έγκλημα και φρόντισε για την άμεση μεταφορά της γυναίκας του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα της 51χρονης εκπαιδευτικού ήταν θανάσιμα. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί μετέβησαν μαζί με τον πατέρα στο σπίτι, όπου βρήκαν τον 17χρονο μέσα στο δωμάτιό του.

    [05] ΤΑΙΠΕΔ: Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο στην Αφάντου

    Στην ακύρωση του τρέχοντος διαγωνισμού και στην έναρξη των διαδικασιών για την προκήρυξη νέου, για το ακίνητο του Δημοσίου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, προχώρησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μετά από τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν από επενδυτές και τοπικούς φορείς.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και αφού ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις τόσο των ενδιαφερόμενων επενδυτών, όσο και των τοπικών φορέων, διαπιστώθηκε ότι προκρίνονται:

    -Η κατά προτεραιότητα αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου (Golf Αφάντου).

    -Η έμφαση από το ΕΣΧΑΔΑ στη γενική χρήση «Τουρισμός- Αναψυχή» και στις επιμέρους αναπτύξεις που αυτή επιτρέπει, ως αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά βέλτιστη επιλογή.

    [06] Διασφαλίστηκε η λειτουργία των ψυχικών δομών μέχρι και το τέλος του 2015

    Την εύρυθμη λειτουργία των δομών της ψυχικής υγείας μέχρι και το 2015 διασφαλίζουν τα 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από την Ευρωπαική Ένωση στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός υγείας Αλ. Λυκουρέντζος, ο οποίος είπε ότι η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στα μέσα της εβδομάδας.

    Σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο Αλ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε και στο θέμα του εισιτηρίου με το οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Ιουνίου καθώς η έκδοσή του καθυστέρησε, λόγω προβλημάτων στο λογισμικό. Μάλιστα, υπήρξε η πρόταση να δοθεί μέσω ΚΕΠ.

    [07] Λύθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Αντώνη Νικοπολίδη

    Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί από σήμερα ο Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύσης της συνεργασίας τους. «Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν και θα παραμείνει ένα μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των πρωταθλητών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν επιθυμία του Νικοπολίδη, που θέλει πιθανότατα να δοκιμάσει ως πρώτος προπονητής σε κάποια ομάδα μικρότερου βεληνεκούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 May 2013 - 12:30:22 UTC