Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο η Α. Μέρκελ
  • [02] Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
  • [03] Ο Μπομπ Γουίλσον στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [04] Να έρθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει, σημειώνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ
  • [05] Επιβεβαιώνει η ΝΔ σύσκεψη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

  • [01] Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο η Α. Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παραμένει και φέτος η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, μπροστά από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και την Αμερικανίδα επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

    Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των ισχυρών γυναικών που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό.

    [02] Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    Στο ποσό των 3,095 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας αύξηση 917 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Μάρτιο, οπότε διαμορφώνονταν στα 2,178 δισ. ευρώ.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών έως 31.12.2012 και νέων) των φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ανήλθαν στο τέλος Απριλίου στα 58 δισ. ευρώ από 57,28 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

    Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο οι εισπράξεις στα δημόσια ταμεία νέων ληξιπρόθεσμων χρεών ήταν 401 εκατ. ευρώ έναντι 140 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, ενώ των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώθηκαν σε 754 εκατ. ευρώ έναντι 606 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

    Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, τον Απρίλιο ένας στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν υπέβαλε περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και δεν απέδωσε τον φόρο στο Δημόσιο. Τον μήνα αυτόν θα έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 108.100 δηλώσεις ΦΠΑ αλλά υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα μόνο 82.755 δηλώσεις που σημαίνει ότι δεν υπέβαλαν δήλωση 25.345 υπόχρεοι.

    [03] Ο Μπομπ Γουίλσον στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μπομπ Γουίλσον συμμετέχει τελικά στο Φεστιβάλ Αθηνών, επιβεβαίωσε σήμερα το Φεστιβάλ.

    Έτσι, ο Μπομπ Γουίλσον θα ανεβάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη νέα του παραγωγή «The old woman», για τέσσερις παραστάσεις, από τις 18 έως και τις 21 Ιουλίου, με πρωταγωνιστές τον θρυλικό Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και τον διάσημο ηθοποιό Γουίλιαμ Νταφόε.

    [04] Να έρθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει, σημειώνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ

    «Να αφήσει η ΝΔ τα διαδικαστικά τερτίπια και να συμφωνήσει στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή» σχολίασαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όταν πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκου, περί αναγκαιότητας διευκρινίσεων για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου.

    Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η προώθηση και ψήφιση στη Βουλή έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη και προσθέτουν: «Να έρθει στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει».

    [05] Επιβεβαιώνει η ΝΔ σύσκεψη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Από τη ΝΔ επιβεβαιώθηκε ότι στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Όπως τόνισαν από την ΝΔ, στη σύσκεψη εξετάσθηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και έγινε σύγκριση του νόμου 927/79 για να δουν τι κενά υπάρχουν σε σύγκριση με τον νέο νόμο Ρουπακιώτη.

    Παράλληλα μελετήθηκε, η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με το πόσο είναι δεσμευτική για τη χώρα μας η δημιουργία ενός νέου νόμου.

    Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.

    Σε σχέση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, από τη ΝΔ σημειώνεται ότι περιμένουν την επεξεργασία και την τελική γνωμοδότησή της, καθώς υπάρχουν σωρεία διατάξεων, που χρήζουν νομικών αποσαφηνίσεων, κυρίως πάνω σε όρους, που επισείουν ποινικές κυρώσεις.

    Η ΝΔ επιτίθεται, εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τη χθεσινή ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι θέλει ένα νομοσχέδιο που να αφορά μόνο μετανάστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 May 2013 - 14:30:21 UTC