Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Επίθεση» κατά της ανεργίας, με 75.000 νέες θέσεις απασχόλησης
  • [02] Η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου, διαβεβαιώνει ο Μπαρόζο
  • [03] ΝΔ: Επαρκές το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [04] «Δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας στο μάθημα της Φυσικής»
  • [05] Προβλήματα στα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων δημιουργεί το νέο πεντάευρω
  • [06] Το SPD εορτάζει τα 150 χρόνια του

  • [01] «Επίθεση» κατά της ανεργίας, με 75.000 νέες θέσεις απασχόλησης

    «Με τη νέα προγραμματική περίοδο, εγκαινιάζουμε την πρώτη μεγάλη επιθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εναντίον της ανεργίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου "Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020".

    «Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία και το 2014 θα κάνουμε ποδαρικό με 75 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης εργασίας, δίνοντας μια ευκαιρία στους νέους» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης.

    Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη βελτίωση της εικόνας στην αγορά εργασίας, η οποία -όπως είπε- προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που λαμβάνει το ίδιο το υπουργείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος ?Εργάνη? -που εγκαινιάστηκε πρόσφατα-, αλλά και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).

    [02] Η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου, διαβεβαιώνει ο Μπαρόζο

    Την αποφασιστικότητα της ΕΕ να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σε δηλώσεις του, ο Ζ. Μπαρόζο είπε ότι συζητήθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τόνισε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής στα θέματα ενέργειας και φορολογίας είναι και προς το συμφέρον της Κύπρου.

    Σύμφωνα με τον Ζ. Μπαρόζο, τον Μάρτιο συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα προσαρμογής, που είναι το βασικό όχημα για μια νέα αρχή για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία, που παρέχει τα μέσα εκείνα που απαιτούνται για να ξεφύγει η Κύπρος από τη μη βιώσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Όπως σημείωσε, το όχημα αυτό θα βοηθήσει την Κύπρο να αναθεωρήσει το οικονομικό της μοντέλο και τις αδυναμίες ενός υπερτροφικού τραπεζικού συστήματος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο κ. Μπαρόζο επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και τη στήριξή του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς προς την Κύπρο και τον ευχαρίστησε για την απόφασή του να δημιουργηθεί ομάδα στήριξης για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Κύπρο, ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία της και να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

    [03] ΝΔ: Επαρκές το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Και νέα σύσκεψη έγινε σήμερα στη Βουλή με αντικείμενο τον αντιρατσιστικό νόμο με τη συμμετοχή του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, του γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Τάσου Νεράντζη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, «στη νέα αυτή σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση και σχολιασμός του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και διαπιστώθηκαν τα εξής:

    Πρώτον, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού.Δεύτερον, η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο.Τρίτον, άλλωστε η τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης που θα μπορούσε θεωρητικά να γενικευθεί κατά πάντων.Τέταρτον, τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτή και είναι και επιθυμητή».

    [04] «Δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας στο μάθημα της Φυσικής»

    Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που προκλήθηκε σήμερα με τα θέματα της Φυσικής μετά από καταγγελίες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, εξέδωσε πριν από λίγο η Κεντρική Επιτροπή των πανελλαδικών Εξετάσεων (ΚΕΕ).

    Σύμφωνα με την επιτροπή των εξετάσεων, «δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα "Φυσική Κατεύθυνσης" ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β'».

    Συγκεκριμένα, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διευκρινίζει ότι:

    «1. Όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι αυστηρώς εντός της διδακτέας- εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων.

    2. Όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν εντός της ΚΕΕ από την εισηγητική επιτροπή του μαθήματος, με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Τα θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.

    3. Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο.

    4. Κατόπιν τούτου, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα "Φυσική Κατεύθυνσης" ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β'».

    [05] Προβλήματα στα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων δημιουργεί το νέο πεντάευρω

    Προβλήματα στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων δημιουργεί το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, λόγω του ότι τα μηχανήματα δεν έχουν το κατάλληλο λογισμικό ώστε να το «διαβάζουν» και να το αποδέχονται.

    Συγκεκριμένα, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με την αναγνώριση του χαρτονομίσματος στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων των γραμμών 2 και 3 του μετρό και στο τραμ, καθώς και στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Έτσι οι συναλλαγές για την αγορά των εισιτηρίων με το νέο χαρτονόμισμα μπορούν να γίνονται μόνο χρησιμοποιώντας άλλα νομίσματα ή στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, μέσω των υπαλλήλων.

    Για το θέμα αυτό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε πως έχει ζητηθεί από τις εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει τους αυτόματους πωλητές να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων τους, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

    [06] Το SPD εορτάζει τα 150 χρόνια του

    Με ομιλία του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση για την 150ή επέτειο από την ίδρυση του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Λειψία. Στην πρώτη σειρά καθόταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ανάμεσα στον οικοδεσπότη αρχηγό του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και οι πρώην καγκελάριοι Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο υποψήφιος του SPD γα την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ.

    «Ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε εκείνους οι οποίοι επί 150 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, βελτιώνοντας έτσι τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι αξίζει ένα «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάζονται για το κοινό καλό σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα. «Οι Σοσιαλδημοκράτες διέσωσαν την τιμή της γερμανικής δημοκρατίας», τόνισε ακόμη ο κ. Γκάουκ, αναφερόμενος στην αντίσταση εναντίον των Ναζί και συμπλήρωσε ότι «η Δημοκρατία είναι εφικτή όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται για αυτήν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 May 2013 - 12:30:22 UTC