Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παράθυρο" για μείωση φορολογικών συντελεστών
  • [02] Τα «Θεσμοφόρια» αναβιώνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • [03] Έκλεισε αυτοκινητόδρομος στη Βρετανία, λόγω "ύποπτου" οχήματος

  • [01] "Παράθυρο" για μείωση φορολογικών συντελεστών

    Τη δυνατότητα να εξετάσει την αναθεώρηση ορισμένων φορολογικών συντελεστών, χωρίς όμως να διακινδυνεύσει την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα δώσει σταδιακά στην κυβέρνηση η ομαλή εκτέλεση του προγράμματός της, όπως είπε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    «Έχουμε διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης, όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και πάνω από τα τρία τέταρτα, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική πορεία της χώρας είναι ικανοποιητική και «μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

    [02] Τα «Θεσμοφόρια» αναβιώνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκει να αναβιώσει έναν αρχαίο αγροτικό θεσμό, τα «Θεσμοφόρια», και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει στο Μουσείο της Ακρόπολης τριήμερο εκδηλώσεων. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Θεσμοφόρια 2013», οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 26 Μαΐου, έγινε απόψε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Aθανάσιο Τσαυτάρη.

    Στην αρχαιότητα τα «Θεσμοφόρια» ήταν γιορτή που τελούνταν σε πολλές περιοχές της αρχαίας Ελλάδας, προς τιμήν της θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης. Στις εκδηλώσεις που διαρκούσαν σχεδόν πέντε ημέρες έπαιρναν μέρος αποκλειστικά γυναίκες. Οι τελετές των «Θεσμοφορίων» ήταν συνδεδεμένες με τη γη, τους καρπούς της, την ανάπτυξη της γεωργίας και γενικότερα ήταν ένας ύμνος της γονιμότητας.

    «Σήμερα τα Θεσμοφόρια επικεντρώνονται στη διαχρονικότητα και τη σημασία της γεωργίας και των καρπών της γης στη δημιουργία κοινωνικών θεσμών και στην ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσαυτάρης. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, τίθενται υπό την αιγίδα του υπουργείου όλες οι τοπικές γιορτές ανά την Ελλάδα, ανά προϊόν, ανά Περιφέρεια και ταυτόχρονα τίθενται κοινές παράμετροι προδιαγραφών και ποιότητας των τοπικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα Θεσμοφόρια ως θεσμός συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, συνδέοντας τα με την τοπική παράδοση της κάθε περιοχής και προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα.

    To Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Επιστημονικό Συνέδριο στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, με θέμα τον ρόλο της γεωργίας στην εξέλιξη της κοινωνίας και οι νέες προοπτικές.

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή με την παρουσίαση από τον εκπρόσωπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», Γιώργο Πίττα, της δράσης του «Ελληνικού πρωινού» όλων των Περιφερειών της χώρας.

    [03] Έκλεισε αυτοκινητόδρομος στη Βρετανία, λόγω "ύποπτου" οχήματος

    Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος M6 στην κεντρική Αγγλία, κοντά στο Κόβεντρι, λόγω ενός "ύποπτου" οχήματος που εντοπίστηκε κοντά σε σταθμό ανεφοδιασμού.

    "Έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό επεισόδιο" δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Γουόργουικσιρ.

    Άλλος εκπρόσωπος, της Υπηρεσίας Αυτοκινητοδρόμων, είπε ότι ένα ύποπτο όχημα ήταν σταθμευμένο στον Σταθμό Ανεφοδιασμού του Κόρλεϊ, στα βόρεια του Κόβεντρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 20:30:20 UTC