Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο συνδυασμός του "χθες" και του "σήμερα" προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στη Φολέγανδρο
  • [02] Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για τα μαρμάρινα κτίριά της
  • [03] Βλέπω καλύτερα στο κέντρο, άρα είμαι πιο έξυπνος. Ένας νέος οπτικός δείκτης νοημοσύνης
  • [04] Και ο Ιταλός πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεργία των νέων
  • [05] Κατσαρίδα που λάμπει στο σκοτάδι, μαϊμού με μπλε οπίσθια και κρεατοφάγος σπόγγος - άρπα...

  • [01] Ο συνδυασμός του "χθες" και του "σήμερα" προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στη Φολέγανδρο

    Πειρατικές ιστορίες, θρύλοι και εχθρικές επιδρομές συνθέτουν το σκηνικό και την "άγρια" ομορφιά της Φολεγάνδρου. Ένα κυκλαδίτικο νησί, που μέχρι πριν από τέσσερις δεκαετίες ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με ένα μόνο τηλέφωνο, χωρίς ξενοδοχεία και τουρίστες, πλέον κατακλύζεται από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρεί τη δική του, μοναδική και πρωτίστως αυθεντική "ταυτότητα".

    Έλληνες και ξένοι, από τα τέλη Μαΐου σεργιανίζουν στα πλακόστρωτα της Χώρας και στα στενά του Κάστρου, απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του Αιγαίου από το βράχο της Παναγίας, κολυμπούν σε ερημικές και πολυσύχναστες παραλίες και εξερευνούν τη φύση μέσα από τα μονοπάτια που διατρέχουν κάθε γωνιά του νησιού.

    Στην κορύφωση της σεζόν, το νησί μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4.500 άτομα στις περίπου 2.000 κλίνες που διαθέτει αλλά και στο κάμπινγκ.

    "Η πλειοψηφία των τουριστών μας είναι Έλληνες που αναζητούν την ηρεμία και τη γραφικότητα στις διακοπές τους. Ακολουθούν οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Ισπανοί" δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επί 18 χρόνια δήμαρχος Φολεγάνδρου Λευτέρης Βενιός.

    Τα τελευταία χρόνια, το νησί έχει αλλάξει πολύ, καθώς διπλασιάστηκαν σχεδόν τα καταλύματα. "Η ανοικοδόμηση ξεκίνησε από τη δεκαετία του '90, όμως εδώ και πέντε χρόνια υπήρξε μία "έκρηξη". Φροντίζουμε, όμως, να μην χάνουμε την αυθεντικότητά μας, αφού δεν θέλουμε να αλλοιωθεί ο τόπος μας" προσθέτει ο δήμαρχος.

    [02] Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για τα μαρμάρινα κτίριά της

    Οι αρχές του Τουρκμενιστάν φιλοδοξούν η πρωτεύουσα της χώρας, Ασγκαμπάτ, να μετατραπεί σε μια πολυτελή «λευκή πόλη», ανέφερε ο εκδότης του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες, Κρεγκ Γκλεντάι, μετά την καταχώρηση της πόλης στα ρεκόρ Γκίνες για την αφθονία των κτιρίων από λευκό μάρμαρο.

    «Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την υψηλότερη πυκνότητα κτιρίων κατασκευασμένων από λευκό μάρμαρο», δήλωσε ο Γκλεντάι, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον δήμαρχο της Ασγκαμπάτ, Ρεντζιεμπγκουελντί Νουρμαμέντοφ. Μέχρι σήμερα, «543 κτίρια από λευκό μάρμαρο, με συνολική έκταση 4.514.000 m2 χτίστηκαν στο Ασγκαμπάτ», είπε. Ο αριθμός των λευκών μαρμάρινων κτιρίων χτισμένων μέσα στην ίδια πόλη είναι τώρα «ο μεγαλύτερος στον κόσμο», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του βιβλίου Γκίνες στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

    Το περασμένο έτος στην Ασγκαμπάτ εγκαινιάστηκεένας γιγάντιος γυάλινος τροχός, ομεγαλύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

    Επίσης στα ρεκόρ Γκίνες βρίσκεται ο πύργος της τηλεόρασης στην Ασγκαμπάτ ύψους 211 μέτρων, με θέα σε ένα κτίριο σε σχήμα αστεριού που είναι και αυτό στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο διαμορφωμένο αστέρι.

    [03] Βλέπω καλύτερα στο κέντρο, άρα είμαι πιο έξυπνος. Ένας νέος οπτικός δείκτης νοημοσύνης

    Ένα νέο σύντομο οπτικό τεστ μπορεί να αποκαλύψει τον δείκτη νοημοσύνης κάποιου, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Το τεστ μετρά την υποσυνείδητη ικανότητα του εγκεφάλου να απομονώνει αυτόματα τις κινήσεις στο βάθος και στην περιφέρεια του οπτικού πεδίου και να επικεντρώνει την προσοχή του στο κέντρο και σε ό,τι βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

    Όσοι είναι πιο καλοί σε αυτό το επιλεκτικό «φιλτράρισμα», έχουν επίσης καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης.

    Είναι η πρώτη φορά που ένα καθαρά αισθητηριακό (οπτικό) τεστ αποδεικνύεται ότι σχετίζεται τόσο στενά με τα τεστ νοημοσύνης. Θα μπορούσε να παρέχει, έτσι, μια μη λεκτική και πολιτισμικά απροκατάληπτη μέθοδο για να ελέγχεται η νοημοσύνη των ανθρώπων.

    [04] Και ο Ιταλός πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεργία των νέων

    Στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος της ανεργίας, επικεντρώνεται επιστολή του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Σε αποσπάσματα της επιστολής που δημοσιοποίησαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός τονίζει ότι «το να έχει, κανείς, υγιή δημοσιονομική κατάσταση είναι, οπωσδήποτε, χρήσιμο. Αν, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σε θέση να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, θα ενισχύσει αρνητικές διαθέσεις, όπως και αντιευρωπαϊκά και λαϊκίστικα κινήματα».

    Παράλληλα, ο Ενρίκο Λέττα προσθέτει ότι «πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κονδύλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να επισπευσθεί η προετοιμασία της νέας πρωτοβουλίας στήριξης της απασχόλησης των νέων, ώστε τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για τον σκοπό αυτό να αρχίσουν να διατίθενται από τις αρχές του 2014».

    [05] Κατσαρίδα που λάμπει στο σκοτάδι, μαϊμού με μπλε οπίσθια και κρεατοφάγος σπόγγος - άρπα...

    Μια κατσαρίδα που λάμπει μέσα στο σκοτάδι σαν πυγολαμπίδα, μια ντροπαλή μαϊμού που έχει λαμπερά μπλε οπίσθια και μάτια σαν του ανθρώπου, ένας μεγάλος σαρκοβόρος θαλάσσιος σπόγγος σε σχήμα άρπας που σε βάθος 3.400 μέτρων τρώει ζωικό πλαγκτόν, καθώς και το μικρότερο σπονδυλωτό στον κόσμο, ένας βάτραχος μήκους μόλις επτά χιλιοστών, αποτελούν τα «κλου» της νέας λίστας των δέκα σημαντικότερων (Top Ten) νέων ειδών, τα οποία ανακαλύφθηκαν στον πλανήτη μας το 2012.

    Η επιλογή των κυριότερων νέων ειδών κάθε χρόνο -που έχει ως στόχο να διεγείρει το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως για την σημασία προστασίας της βιοποικιλότητας- γίνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ανακάλυψη των Ειδών του πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ και βασίζεται στην κρίση μιας παγκόσμιας επιτροπής βιολόγων με επικεφαλής τον ισπανό ζωλόγο Αντόνιο Βαλδεκάσας του Εθνικού Μουσείου Φυσικών Επιστημών της Μαδρίτης.

    Η ανακοίνωση του "Top 10" συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του μεγάλου σουηδού βοτανολόγου Κάρολου Λιναίου, ο οποίος εγκαινίασε την σύγχρονη επιστημονική ταξινόμηση των ειδών τον 18ο αιώνα.

    Εκτιμάται ότι μόνο το ένα πέμπτο των ειδών της Γης έχουν ανακαλυφθεί και «βαφτιστεί» με το επίσημο επιστημονικό όνομά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 May 2013 - 8:30:21 UTC