Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λέτα: «Ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική μετά το 2014»
  • [02] Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ σημείωσε η τιμή του ρεύματος στην Κύπρο και στην Ελλάδα
  • [03] Ελεύθεροι τρεις από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη
  • [04] Εγκαινιάστηκε ο δεύτερος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του ΟΛΠ
  • [05] Σε εξέλιξη η δίκη για τις τρεις διαδηλώτριες στη Χαλκιδική
  • [06] Θερμή υποδοχή από την ομογένεια στην Οττάβα
  • [07] Συνάντηση Βενιζέλου - Ρουπακιώτη
  • [08] Προθέσεις για μαζικό κλείσιμο Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ, καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΠΟΕ - ΟΤΑ

  • [01] Λέτα: «Ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική μετά το 2014»

    Την θέση ότι πριν από το 2014 δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική της χώρας εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, κατά την συνάντησή του σήμερα με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης RAI.

    Η αναφορά του Λέτα αφορά την επικείμενη έξοδο της Ιταλίας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να επισημοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

    Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός φέρεται να είπε στους δημάρχους ότι η δυνατότητα να μην συνυπολογίζονται οι επενδύσεις για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην σχέση ελλείμματος προς ΑΕΠ θα δοθεί μόνον από το επόμενο έτος.

    Σήμερα το απόγευμα ο Λέτα συναντάται με εκπροσώπους ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίοι αναμένεται να του ζητήσουν άμεσες παρεμβάσεις για την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

    [02] Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ σημείωσε η τιμή του ρεύματος στην Κύπρο και στην Ελλάδα

    Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ σημείωσαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην Κύπρο (21%) και στην Ελλάδα (15%) το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ σε τιμές αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φυσικό αέριο στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6,6%, έναντι 15% στην Ελλάδα, ενώ το κόστος του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 10,3% για τα νοικοκυριά στην ΕΕ, (δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για την Ελλάδα).

    [03] Ελεύθεροι τρεις από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη

    Τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την δολοφονίατου Βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η ανάκριση των δύο κύριων υπόπτων για την δολοφονία, οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του στρατιώτη. Οι έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εκ των οποίων οι τέσσερις με εγγύηση, ένας παραμένει υπό κράτηση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οι δύο κύριοι ύποπτοι, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, που τραυματίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος από τα πυρά της αστυνομίας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ.

    Η "κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή" και "θα ανακριθούν όταν αυτό καταστεί δυνατό", πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

    [04] Εγκαινιάστηκε ο δεύτερος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του ΟΛΠ

    «Η κρουαζιέρα είναι όπως η ορχήστρα: και το παραμικρό φάλτσο που θα ακουστεί, ο πελάτης θα φύγει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, εγκαινιάζοντας τον νέο διεθνή δεύτερο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στην πύλη Ε12.

    Ο υπουργός είπε ότι, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η κρουαζιέρα είναι ένα κλάδος που αναπτύσσεται ταχύτατα και ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες, είναι αυτές που επιλέγουν τα κριτήρια για τη χώρα μας, με βαθμολόγηση της παροχής υπηρεσιών, ως προς την αξιοπιστία, την πληρότητα, την ποιότητα, το κόστος και την ταχύτητα.

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, οι επιβάτες homeporting (με λιμάνι εκκίνησης τον Πειραιά) το πρώτο τρίμηνο φέτος σημείωσαν αύξηση 22,05% και ανήλθαν σε 8.120 έναντι 6.653 το 2012.

    [05] Σε εξέλιξη η δίκη για τις τρεις διαδηλώτριες στη Χαλκιδική

    Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου η δίκη των τριών γυναικών από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες κατηγορούνται για συμμετοχή στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δάσος των Σκουριών.

    Το δικαστήριο, ύστερα από δύο αναβολές, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, αλλά διεκόπη για κρείσσονες αποδείξεις, για σήμερα, καθώς κλήθηκε να καταθέσει ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός, όπως κι έγινε.

    Ο υποστράτηγος αναγνώρισε στο πρόσωπο μίας εκ των κατηγορουμένων, τη γυναίκα που - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - τον εξύβρισε, ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια, είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προκάλεσαν τους διαδηλωτές.

    Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των τριών γυναικών (ηλικίας 25, 39 και 40 ετών), οι οποίες κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου.

    Στο μεταξύ, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το αυτόφωρο των τριών διαδηλωτριών, απολογούνται στον ανακριτή Πολυγύρου δύο κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.

    Πρόκειται για δύο από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους, σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας Πολυγύρου είχε απαγγείλει διώξεις για την επίθεση. Από το σύνολο των κατηγορουμένων, δύο παραμένουν προφυλακιστέοι, ενώ η διαδικασία των απολογιών για τους υπόλοιπους ξεκίνησε σήμερα.

    Μαζί με τους δύο κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας κλήθηκε να απολογηθεί κι ένας κάτοικος της Ιερισσού, ο οποίος, όμως, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

    [06] Θερμή υποδοχή από την ομογένεια στην Οττάβα

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική κοινότητα της Οττάβας στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αφίχθη χθες στην καναδική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με την κοινοβουλευτική ηγεσία του Καναδά.

    Στην κατάμεστη και ενθουσιώδη αίθουσα, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Οττάβας Τζιμ Ρεκλίτης, καλωσόρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής κοινότητας της Οττάβας και τους δεσμούς της με την μητέρα Ελλάδα.

    Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Οττάβα Ελευθέριος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας τον κ. Μεϊμαράκη, ανέπτυξε τους στόχους της επίσκεψής του στον Καναδά, με την οποία όπως είπε, προβάλλεται η εικόνα της Ελλάδας.

    Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα και τόνισε ότι η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία. Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής μίλησε για την εμπιστοσύνη στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλοηγεί, όπως είπε, τη χώρα στη σωστή πορεία.

    [07] Συνάντηση Βενιζέλου - Ρουπακιώτη

    Την έντονη ενόχλησή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για την «επίσπευση» της διατύπωσης και την «άμεση δημοσιοποίηση» του πρακτικού της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με ανακοίνωση που εξέδωσε, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, στην Ιπποκράτους.

    Αφού παρατίθενται ορισμένες επισημάνσεις αναφορικά με τις αρμοδιότητες της ΚΕΝΕ, όπου τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η κυβερνητική πολιτική «δεν διαμορφώνεται από βοηθητικού χαρακτήρα επιτροπές», αλλά «από την ίδια την Κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο και από τα κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει για τη συνέχεια του ζητήματος στη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών, με τη φράση: «Τα υπόλοιπα στη συνάντηση των τριών αρχηγών».

    [08] Προθέσεις για μαζικό κλείσιμο Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ, καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Ένα μεγάλο ποσοστό από τις συνολικά 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες θα προέλθει από το προσωπικό των ΟΤΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Γι αυτό και ζητήθηκε από τους ΟΤΑ να προχωρήσουν σε απογραφή «εξπρές» των Νομικών τους Προσώπων έως τις 31 Μαΐου.

    Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση σχεδιάζει με τα νέα οργανογράμματα και τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων να εμφανίσει χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πλεονάζον προσωπικό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.

    «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, ούτε καν άποψης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2013 - 14:30:22 UTC