Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης
  • [02] ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
  • [03] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [04] "Βράζει" το ηφαίστειο Κοπάχουε στη Χιλή
  • [05] Τουριστική προβολή της Χαλκιδικής σε τρεις ηπείρους
  • [06] Στο Παρίσι την Πέμπτη η Άγγελα Μέρκελ
  • [07] Βιταμίνη C, αμινοξέα και πολυφαινόλες "κλειδί" για την προστασία από καρκίνο και καρδιοπάθειες
  • [08] Σύγχρονοι αλχημιστές μετέτρεψαν το τσιμέντο σε μέταλλο!
  • [09] Αναστέλλεται η καταβολή συντάξεων σε όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
  • [10] Και επίσημα ο Μπενίτεθ στον πάγκο της Νάπολι
  • [11] Οι Σαν Αντόνιο Σπερς προκρίθηκαν στον τελικό του ΝΒΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης

    Ευρεία σύσκεψη των υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθείσήμερα στις 2.00 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

    Στη συνάντηση, πέραν των υπουργών, θα συμμετέχουν ακόμη οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των αντίστοιχων υπουργείων.

    Κύριο ζητούμενο, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξασφάλιση κονδυλίων για την εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, ανέργων, οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

    Στη σύσκεψη θα γίνει επίσης η αξιολόγηση των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, οι πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων, η υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας και ο προγραμματισμός για τη χρηματοδότηση και την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

    [02] ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

    Τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα έχουν στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Συνομοσπονδίας και γίνεται μετά από αίτημα του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια.

    [03] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 1,8% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

    Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% (σε σχέση με 20,3% τον προηγούμενο μήνα) και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 19,5% (20,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,1% (9%), το ΠΑΣΟΚ με 6,7% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4% (6,3%), το ΚΚΕ με 5,8% (5,8%) και η ΔΗΜΑΡ με 5,1% (5%).

    [04] "Βράζει" το ηφαίστειο Κοπάχουε στη Χιλή

    Η κυβέρνηση της Χιλής, διέταξε την εκκένωση της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο Κοπάχουε κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή, από τους 2.200 κατοίκους της.

    «Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έκρηξη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής, Άντρες Τσάντβικ.

    Ένα σύνολο από 455 μικρές σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή από την Κυριακή, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του υπουργείου Εσωτερικών.

    Και από την άλλη πλευρά των συνόρων στην Αργεντινή, οι αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων σε μια ακτίνα περίπου 16 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.

    [05] Τουριστική προβολή της Χαλκιδικής σε τρεις ηπείρους

    Στις ΗΠΑ, πάνω από 12 εκατ. Αμερικανοί θα ενημερωθούν για τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της Χαλκιδικής, μέσα από άρθρα και εκπομπές. Στην Ινδία, 210.000 αναγνώστες του περιοδικού "Global Destinations" θα βαδίσουν στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου και του Αριστοτέλη, μαθαίνοντας για τη γενέθλια γη τους. Στην Ιταλία, οι "φανατικοί" του τουριστικού περιοδικού "Marco Polo" θα δουν την πρωταγωνίστρια της ιταλικής τηλεόρασης, Μιτσελίνι, να ποζάρει στις χαλκιδικιώτικες παραλίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν 30 σελίδες με κείμενα και φωτογραφίες για τα θέλγητρα της Χαλκιδικής. Στη Σαουδική Αραβία, οι ομορφιές της Β. Ελλάδας έπεισαν τη διοίκηση της "Saudia Airlines" να εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής της Χαλκιδικής ως θερέτρου διακοπών για τους Σαουδάραβες.

    Όλα αυτά, στο πλαίσιο των διαδοχικών αποστολών δημοσιογράφων από την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, που διοργανώθηκαν πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν 2013, προκειμένου η Χαλκιδική να μπει στην "ατζέντα" ως τουριστικός προορισμός με αυξημένο ενδιαφέρον.

    [06] Στο Παρίσι την Πέμπτη η Άγγελα Μέρκελ

    Στο Παρίσι θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη (30ή Μαΐου) η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν από κοινού την αφιερωμένη στην Γερμανία κατά την περίοδο 1800-1939 έκθεση "De l'Allemagne", η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι Γκέρχαρντ Κρόμε και Ζαν Λουί Μπεφά θα παραδώσουν στους δύο ηγέτες τα αποτελέσματα της γερμανογαλλικής ομάδας εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο και δείπνο των δύο αξιωματούχων.

    [07] Βιταμίνη C, αμινοξέα και πολυφαινόλες "κλειδί" για την προστασία από καρκίνο και καρδιοπάθειες

    Η ημερήσια πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C , τα αμινοξέα λυσίνη και προλίνη και οι πολυφαινόλες από το πράσινο τσάι είναι το κλειδί για την πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες υποστηρίζουν οι γιατροί που ειδικεύονται στην κυτταρική ιατρική, επικαλούμενοι τα αποτελέσματα ερευνών του Ερευνητικού Ινστιτούτου Κυτταρικής Ιατρικής του δρ. Rath.

    ?Η βιταμίνη C διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, του σακχαρώδους διαβήτη αλλά και του καρκίνου? επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος ειδικευμένος στην κυτταρική ιατρική γιατρός , Γιώργος Κατσώνης.

    ?Η κυτταρική ιατρική μελετά τις μικρότερες ομάδες του σώματος , τα κύτταρα. Η υγεία του σώματός μας , καθορίζεται στο επίπεδο των εκατομμυρίων κυττάρων , που συναποτελούν τον οργανισμό μας και όχι στο επίπεδο των οργάνων. Τα κύτταρα σχηματίζουν τα όργανα και χρειάζονται συγκεκριμένες ουσίες για όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις. Η χρόνια έλλειψη σε μικροθρεπτικά στοιχεία οδηγεί σε ελλιπείς κυτταρικές λειτουργίες και άρα σε ασθένειες? εξηγεί ο κ. Κατσώνης

    Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες μικροθρεπτικών ουσιών, ενώ οι ανάγκες τους είναι αυξημένες λόγω του φυσικού και ψυχολογικού στρες.

    [08] Σύγχρονοι αλχημιστές μετέτρεψαν το τσιμέντο σε μέταλλο!

    Οι μεσαιωνικοί αλχημιστές θα ζήλευαν τους σύγχρονους επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν το υγρό τσιμέντο σε υγρό μέταλλο.

    Με τον τρόπο αυτό, το τσιμέντο έγινε ημι-αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και ανοίγει ο δρόμος πλέον ο δρόμος, μεταξύ άλλων, για να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών και «τσιπ» υπολογιστών.

    Το νέο υλικό αποτελεί ένα είδος μεταλλικού γυαλιού, που έχει καλύτερη αντίσταση στη διάβρωση σε σχέση με ένα συμβατικό μέταλλο, είναι λιγότερο εύθραυστο από το γυαλί, μεταδίδει το ηλεκτρικό ρεύμα, εμφανίζει μεγαλύτερες ενεργειακές (μαγνητικές) απώλειες και διαθέτει καλύτερη ρευστότητα, πράγμα που βοηθάει στην επεξεργασία του.

    [09] Αναστέλλεται η καταβολή συντάξεων σε όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

    Σε ποσοστό 99.14% έχει φθάσει ο βαθμός συμπλήρωσης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στα μητρώα συντάξεων των ταμείων και σε βαθμό 98,67% του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), μετά την ολοκλήρωση από την ΗΔΙΚΑ της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013.

    Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ παραμένουν ωστόσο, 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές για τις οποίες δεν θα γίνει αυτό το μήνα καταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

    Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ταμείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, και να πληρωθούν τη σύνταξή τους ενώ συνεχεία θα συνεχιστεί η πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

    [10] Και επίσημα ο Μπενίτεθ στον πάγκο της Νάπολι

    Με...προεδρική ανακοίνωση ο Ράφα Μπενίτεθ είναι και επίσημα από χθες το βράδυ ο νέος προπονητής της Νάπολι.

    Ο «ισχυρός άνδρας» των «παρτενοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις με δήλωσή του στο Twitter ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού:

    «Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι. Ένας άνθρωπος με μεγάλη διεθνή εμπειρία, ένας ηγέτης. Από τώρα και στο εξής η Νάπολι έχει στον πάγκο της ένα νέο ηγέτη» τιτίβισε ο πρόεδρος της ομάδας του ιταλικού Νότου.

    [11] Οι Σαν Αντόνιο Σπερς προκρίθηκαν στον τελικό του ΝΒΑ

    Οι Σαν Αντόνιο Σπερς προκρίθηκαν στον τελικό του εφετινού ΝΒΑ, καθώς στον 4ο τελικό της δυτικής περιφέρειας, επικράτησαν εκτός έδρας των Μέμφις Γκρίζλις με 93-86 και συμπλήρωσαν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2013 - 6:30:27 UTC