Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ψηφίζουν" Ελλάδα οι διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας
  • [02] Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [03] Στην Αθήνα 10 και 11 Ιουνίου ο Ζ. Κ. Γιούγκερ
  • [04] Π. Καμμένος: Τεχνητή ένταση, μέσω έντονων διαφωνιών
  • [05] «Να παραμείνουν οι ποινές στους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρείας "Ήλιος"»

  • [01] "Ψηφίζουν" Ελλάδα οι διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας

    «Είμαστε εταίροι σας, χθες σήμερα και αύριο, τόνισε ο Α' αντιπρόεδρος ανάπτυξης και προορισμού της διεθνούς εταιρείας κρουαζιέρας Carnival, G. Israel, στο διεθνές συνέδριο "2nd Posidonia Sea Tourism Forum", που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να κάνει πολλά πράγματα και να τα ολοκληρώσει, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

    Ο κ. Israel ανέφερε ότι η Ελλάδα, πριν δύο χρόνια, αντιμετώπισε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο και τόνισε ότι η Carnival θέλει να στηρίξει τις προσπάθειες τής χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα να επιλυθούν και εκτιμώντας πως έχουμε μπροστά τις καλές ημέρες.

    Ο Α' αντιπρόεδρος της Carnival χαρακτήρισε θετική για την αγορά της κρουαζιέρας την άρση του καμποτάζ και αναφερόμενος στο θέμα των λιμενικών τελών, είπε ότι οι τιμές έχουν πλέον σταθεροποιηθεί παρά τις μεγάλες αυξήσεις το 2011, ενώ επισήμανε την έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ένα κρουαζιερόπλοιο φεύγει από τη Βενετία και πηγαίνει μόνο σε ένα ελληνικό λιμάνι, αλλά σε τρία τουρκικά», είπε ο κ. Israel και τόνισε ότι, όταν το 1998 ζούσε στην Ελλάδα, ο Πειραιάς ήτανε το μεγαλύτερο λιμάνι εκκίνησης στη Μεσόγειο με δύο απευθείας πτήσεις από τη Νέα Υόρκη καθημερινά». «Σήμερα», σημείωσε, «δεν υπάρχει καμία απευθείας πτήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

    Ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης και προορισμού της διεθνούς εταιρείας κρουαζιέρας απέδωσε επίσης τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Αδριατική και στο Ιόνιο, στο γεγονός τα κρουαζιερόπλοια έχουν επιβραδύνει λόγω του υψηλού κόστους καυσίμων, ενώ είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και της Ηγουμενίτσας.

    Η Carnival έχει εννέα θυγατρικές εταιρείες κρουαζιεροπλοίων στον κόσμο και πραγματοποιεί με τα πλοία της 1.090 επισκέψεις σε λιμένες διελεύσεις στην Αδριατική και του Ιονίου, διακινώντας περίπου 2,8 εκατ. επιβάτες.

    Σύμφωνα με στοιχεία του 2012, με την εταιρεία αφίχθησαν στο Κατάκολο 360.000 επισκέπτες, στη Σαντορίνη 260.000, στη Μύκονο 152.000 και στο Ηράκλειο 117.000 επισκέπτες.

    Χρειάζονται σύγχρονες λιμενικές υποδομές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Royal Caribbean Cruises

    Η οικονομική ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, συναρτάται άμεσα από τις λιμενικές υποδομές, τα θέματα ασφαλείας και την πολιτική σταθερότητα, τόνισε ο John Fox, αντιπρόεδρος, υπεύθυνος κυβερνητικών σχέσεων ΗΠΑ και Ευρώπης, της διεθνούς εταιρείας κρουαζιέρας Royal Caribbean Cruises.

    Ο κ. Fox είπε, ότι η παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει 2.500 χρόνων ιστορία και πολιτισμό, δεν έχει τις οικονομικές απολαβές από την κρουαζιέρα, που απολαμβάνουν άλλες περιοχές.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Ελλάδα εισπράττει 600 εκατ. ευρώ περίπου, από τα 15 δισ. ευρώ που παράγει για την Ευρώπη η βιομηχανία της κρουαζιέρας και διέκρινε υστέρηση στην ανάπτυξη του home porting στη χώρα μας, καθώς -όπως είπε- μόνο το 16% των επιβατών που επισκέπτονται την Ελλάδα με κρουαζιερόπλοιο βγαίνουν από αυτό, ξοδεύοντας χρήματα στην αγορά, ενώ το ποσοστό αυτό είναι το διπλάσιο στην Ισπανία και τη Γαλλία.

    Ο αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises είπε επίσης ότι η άρση του καμποτάζ είναι θετικό βήμα προς στη σωστή κατεύθυνση και ότι Ελλάδα, για να μπορέσει να αξιοποιήσει τα οικονομικά οφέλη από την κρουαζιέρα, θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να προχωρήσει σε σύγχρονες λιμενικές υποδομές, μέσω αναθέσεων και συμπράξεων (ΣΔΙΤ), επισημαίνοντας ότι ως το προς το σημείο αυτή, η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Χαρακτήρισε επίσης θετικό το γεγονός ότι υπάρχει γεωγραφική εγγύτητα των λιμένων στην Ελλάδα και ότι είναι πολύ μικρό το κόστος και οι δαπάνες για τα καύσιμα των πλοίων.

    Ανέφερε, επίσης, ότι «δαπανώνται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη διαφήμιση των προορισμών, και κατά ουσία φέρνουμε επιβάτες σε μια γωνιά του πλανήτη, η οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με την αυτοδιαφήμισή της, καθώς το κάνουμε εμείς, γεννώντας ευκαιρίες σε συγκεκριμένες γωνιές του πλανήτη και προορισμούς, όπως και στην Ελλάδα», είπε ο αντιπρόεδρος Royal Caribbean Cruises και κάλεσε τη χώρα μας να αναλάβει το ρόλο της ευθύνης της για να κερδίσει τον τουρίστα.

    Ο κ. Fox, αναφερόμενος στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι οι μελλοντικές εξελίξεις θα κρίνουν πολλά πράγματα και ότι η ανάπτυξη συνδέεται με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και βεβαίως την κερδοφορία.

    Η Royal Caribbean έχει 41 πλοία, η συνολική χωρητικότητα των οποίων προσεγγίζει τους 100.000 επιβάτες.

    Τις πολιτικές και τους στόχους του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στα λιμάνια της χώρας μας, παρουσίασε ο Κωστής Μουσουρούλης.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου είπε ότι η χώρα μας για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της, αναφορικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα 30 από τα 57 βασικά λιμάνια της χώρας, που μπορούν να φιλοξενήσουν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια, χρειάζεται τρία πράγματα, που αποτελούν και τα βασικά σημεία της στρατηγικής του υπουργείου: Πρώτον, οριζόντια πολιτική, που θα αναπτύσσει συνδυασμένα τους νέους προορισμούς και δεν θα σηκώνει το βάρος μόνο το λιμάνι του Πειραιά, δεύτερον, βελτίωση της λιμενικής διακυβέρνησης με καλύτερη διοίκηση στα λιμάνια και τρίτον, ταχύτερη προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις, αναφορικά με το μέγεθος των πλοίων, αλλά και προσαρμογή στις διεθνείς απαιτήσεις.

    [02] Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση και στα τρία συγκυβερνώντα κόμματα, τονίζοντας ότι ο ενταφιασμός του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση καταδεικνύει τις αντιφάσεις στο εσωτερικό της, που δεν θέτουν όμως σε αμφισβήτηση την -μνημονιακού περιεχομένου- συμφωνία των τριών κομμάτων.

    Από τη μία πλευρά, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ φλερτάρει εντελώς απροκάλυπτα με την ατζέντα και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και κλείνει τα μάτια στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ -παρά τις διαφωνίες τους- δεν σκοπεύουν να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή.

    [03] Στην Αθήνα 10 και 11 Ιουνίου ο Ζ. Κ. Γιούγκερ

    Επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Ιουνίου ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούγκερ.

    [04] Π. Καμμένος: Τεχνητή ένταση, μέσω έντονων διαφωνιών

    «Σκοπιμότητες» και «τεχνητή ένταση, μέσω έντονων διαφωνιών», πίσω απο τον θόρυβο που υπάρχει για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, «βλέπει» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «ο θόρυβος στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας, τη στιγμή που βρίσκεται στην Αθήνα μια μεγάλη ομάδα της Deutsche Bank, η ανακεφαλαιοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα».

    Επίσης ο κ.Καμμένος, με αφορμή την επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θεωρεί ότι«είναι ντροπή για την κυβέρνηση να τολμά να προβληματίζεται εσωτερικά για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας».

    [05] «Να παραμείνουν οι ποινές στους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρείας "Ήλιος"»

    Να παραμείνουν οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στους τρεις υπευθύνους της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» για τη μοιραία πτώση του Boeing 737 στο Γραμματικό Αττικής στις 14 Αυγούστου 2005 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα του αεροσκάφους.

    Αυτό εισηγήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αν. Κανελλόπουλος και πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας «Helios Airways» που ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές, η εφετειακή απόφαση με την οποία ο Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης, διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, αρχιπιλότος της εταιρείας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης δέκα ετών ο καθένας. Για τον λόγο αυτό ο κ. Κανελλόπουλος πρότεινε να απορριφθούν και οι τρεις αιτήσεις αναίρεσης.

    Οι ποινές και των τριών υπευθύνων της αεροπορικής εταιρείας μετατράπηκαν σε χρηματικές και στη συνέχεια εξαγοράστηκαν από τον καθένα με το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της εταιρείας, Άλαν Ίργουϊν, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2013 - 16:30:21 UTC