Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η φορολογία ακινήτων και αγροτεμαχίων επί τάπητος στη διακομματική
  • [02] Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κρήτη
  • [03] Τη Σύμβαση για τη φορολογική συνεργασία υπογράφει στον ΟΟΣΑ, ο Ι. Στουρνάρας
  • [04] «Αυτό που έχει πληγεί δεν είναι η δημιουργικότητα, αλλά οι τσέπες μας»
  • [05] Ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα κυβέρνηση
  • [06] Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΚΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κρ. Αρσένης
  • [07] Χ. Γ. Φούχτελ: Έξι δισ. ευρώ για καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη
  • [08] ΗΠΑ: Aπαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον 17χρονου που προετοίμαζε "σφαγή" στο σχολείο του
  • [09] «Όχι δηλώσεις για Συρία και S-300» διέταξε ο Νετανιάχου τους υπουργούς του
  • [10] Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Κόλο Τουρέ
  • [11] «Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν» υποστηρίζει ο μάνατζερ του Μπέιλ

  • [01] Η φορολογία ακινήτων και αγροτεμαχίων επί τάπητος στη διακομματική

    Συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα η διακομματική επιτροπή, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τη φορολογία των ακινήτων και τον ενιαίο φόρων επ' αυτών, που θα ισχύσει από το 2014.

    Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων και των ακινήτων των επιχειρήσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει στην τρόικα το σχετικό νομοσχέδιο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    [02] Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κρήτη

    Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στις περιοχές Στάβιες του δήμου Γόρτυνας, Λύττος, Καλύβια και Αφρατί του δήμου Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλλιέργειες, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικοιμένες περιοχές.

    Στα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

    Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών πολιτών, κατόρθωσαν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, ούτε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ούτε στην περιοχή της Μάνης, που είναι υπό μερικό έλεγχο.

    Πυρκαγιέςβρίσκονται σε εξέλιξηστις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές.

    Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο Βαμβακόπουλο. Η περιοχή είναι αστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε απείλησε σπίτια, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές έχουν υποστεί βιοτεχνικές μονάδες.

    Επίσης, φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πούντα της Πάρου.

    [03] Τη Σύμβαση για τη φορολογική συνεργασία υπογράφει στον ΟΟΣΑ, ο Ι. Στουρνάρας

    Στο Παρίσιβρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για να συμμετάσχει στη διήμερη υπουργική συνάντηση στον ΟΟΣΑ που ξεκινάει σήμερα.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης ο γγ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκούρια, πρόκειται να παρουσιάσει τις οικονομικές προοπτικές των χωρών-μελών και άλλων σημαντικών χωρών, τόσο για το 2013 όσο και για το προσεχές μέλλον.

    Πριν από την έναρξη των εργασιών, ορισμένες χώρες-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πρόκειται να υπογράψουν τη «Σύμβαση του ΟΟΣΑ για Αμοιβαία Διοικητική Συνδρομή σε Φορολογικά θέματα».

    ΟΈλληνας υπουργός, θα προσκομίσει σήμερα όλα τα απαιτούμενα στοιχείαώστε μέσα σε τρεις μήνες το αργότερο, να τεθεί σε ισχύ για την Ελλάδα.

    Βάσει της Σύμβασης, ένα κράτος μπορεί να έχει όλες τις μορφές διοικητικής συνεργασίας με άλλα κράτη για τον καθορισμό και την είσπραξη των φόρων και ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης. Στη συνεργασία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και η είσπραξη ξένων φορολογικών απαιτήσεων.

    Στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Στουρνάρας προβλέπεται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκούρια καθώς και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

    [04] «Αυτό που έχει πληγεί δεν είναι η δημιουργικότητα, αλλά οι τσέπες μας»

    Ένα παιχνίδι ενηλίκων, μια γιορτή και ένας φόρος τιμής στη μηχανιστική εργασία, τη μονοτονία και την απάθεια. Μια σκηνοθέτις που, εμπνευσμένη από το αυταρχικό κράτος-Λεβιάθαν του Χομπς, δημιουργεί μια site specific performance. Και ο χώρος, Βυρσοδεψείο, παλιός και βιομηχανικός.

    Το ΔΕΡΜΑ επέστρεψε. Για 12 παραστάσεις...

    «Το ΔΕΡΜΑ είναι μια ιδιαίτερη παράσταση. Πολιτική περφόρμανς με έντονες εικαστικές αναφορές στηρίζεται περισσότερο στην κίνηση και τη μουσική και λιγότερο στον λόγο. «Ψάχνω τον τρόπο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελλη Παπακωνσταντίνου σκηνοθέτις, και καλλιτεχνική διευθύντρια του Βυρσοδεψείου «να μιλήσω για την στασιμότητα γύρω μου και για ένα αίσθημα βαθιάς αμηχανίας και απώλειας σε συλλογικό επίπεδο, ένα αίσθημα απροσδιόριστου πένθους. Τι συμβαίνει; Από πού απορρέει αυτή η αίσθηση συλλογικής αδράνειας και τι είναι αυτό που πενθούμε; Αυτά τα ερωτήματα με απασχολούσαν, αλλά η παράσταση δεν τα θέτει ρητά. Ο θεατής μπαίνει σε έναν κόσμο Φελινικό, ποιητικό, αλλούτερο όπου τα πράγματα συμβαίνουν πιο διογκωμένα από ό,τι στην πραγματικότητα. Στόχος μου είναι να τον κάνω να αναρωτηθεί πώς συνδέεται με το ζήτημα της συλλογικής απάθειας και τι κάνει για αυτό».

    [05] Ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα κυβέρνηση

    H ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό σχήμα που πρότεινε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλγαρική Βουλή. Στην αίθουσα της Βουλής που έχει συνολικά 240 έδρες είναι παρόντες σχεδόν όλοι οι βουλευτές, αλλά μόνον 121 βουλευτές έχουν εγγραφεί για συμμετοχή στην ψηφοφορία: όλα τα μέλη του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP) και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF) και ένας βουλευτής του κόμματος ?Ataka?, με τον οποίο εξασφαλίστηκε η απαρτία για τη συνέχιση της συνεδρίασης. Οι βουλευτές του κόμματος Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας (GERB) ήταν αρχικά παρόντες στην αίθουσα, αλλά δεν εγγράφηκαν και αποχώρησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής. Ο πρόεδρος του GERB και πρώην πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε ότι με την ενέργεια αυτή τα μέλη του κόμματος επιθυμούν να δείξουν ότι το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το ?Ataka? λειτουργούν ήδη ως τρικομματικός συνασπισμός. Ο αρχηγός του ?Ataka? Βόλεν Σιντέροφ αρνήθηκε να σχολιάσει τόνισε όμως ότι δέχθηκε απειλές από το GERB. Στη συνεδρίαση της Βουλής είναι παρόντες ο πρόεδρος της χώρας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μαρίν Ράικοφ, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βουλγαρία, δικαστές και διπλωμάτες. Χθες, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός παρουσίασε στον πρόεδρο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ τη σύνθεση της κυβέρνησης και ο κ. Πλεβνέλιεφ εξέδωσε διάταγμα προτείνοντας στη Βουλή να εκλέξει τον κ. Ορεσάρσκι πρωθυπουργό. Το GERB επικράτησε με μικρή διαφορά στις βουλευτικές εκλογές, στις 12 Μαϊου, αλλά δεν μπόρεσε να συγκροτήσει κυβέρνηση, επειδή το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το "Ataka" ανακοίνωσαν ότι δεν θα διαπραγματευτούν και δεν θα στηρίξουν το πρώην κυβερνητικό κόμμα. Ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του ανέθεσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τελικά η εντολή ανατέθηκε στον Πλάμεν Ορεσάρκσι. Κ.Γ.

    [06] Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΚΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κρ. Αρσένης

    Την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Κρίτων Αρσένης, με επιστολή του στον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

    «Η πολιτική μου απόκλιση από το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι προφανής και οι διαφωνίες μας δημόσια καταγεγραμμένες. Επίκεντρο αποτελούν η ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, η πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, η απορρύθμιση της νομοθεσίας και ο ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Αρσένης.

    [07] Χ. Γ. Φούχτελ: Έξι δισ. ευρώ για καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη

    Κονδύλιο έξι δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί του χρόνου στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς έχουν γίνει συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξετάζεται η λήψη μέτρων.

    Μέρος των κονδυλίων αυτών θα πρέπει να κατευθυνθεί και στο λεγόμενο δυαδικό σύστημα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης των νέων, με αναμενόμενα οφέλη τη μείωση της ανεργίας, την προώθηση των νέων στην αγορά εργασίας αλλά και τον προσανατολισμό σε ακαδημαϊκές σπουδές με τέτοιο τρόπο ώστε η επαγγελματική κατάρτιση να ανταποκρίνεται στη ζήτηση της αγοράς για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

    Τα παραπάνω ανέφερε ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, μιλώντας σε ημερίδα για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ευρώπη που πραγματοποιείται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

    [08] ΗΠΑ: Aπαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον 17χρονου που προετοίμαζε "σφαγή" στο σχολείο του

    Σε έναν Αμερικανό μαθητή Λυκείου, ο οποίος σχεδίαζε επίθεση με εκρηκτικά στο σχολείο του ανάλογη με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί σε Λύκειο της πόλης Κολουμπάιν πριν από δώδεκα χρόνια, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες στο Όρεγκον.

    Ο 17χρονος Γκραντ 'Ακορντ συνελήφθη την Πέμπτη όταν η αστυνομία ανακάλυψε τα εκρηκτικά που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για τη "σφαγή" στο Λύκειο Γουεστ 'Αλμπανι, στο 'Αλμπανι, περίπου 115 χιλιόμετρα νοτίως του Πόρτλαντ, βορειοδυτικά του Όρεγκον.

    Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για κατασκευή εκρηκτικού υλικού και για άλλα αδικήματα. Ο δικαστής όρισε την εγγύηση για την αποφυλάκισή του στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Η αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από κάποιον από το σχολείο, ανακάλυψε βόμβες ναπάλμ και κοκτέιλ Μολότοφ κάτω από το δάπεδο του δωματίου του.Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας του Μπέντον Τζον Χάρολντσον, η αστυνομία βρήκε επίσης χάρτες και σχέδια, ανάμεσα στα οποία και αυτό της επίθεσης.

    Επιμέλεια: Κ Λευτάκη

    [09] «Όχι δηλώσεις για Συρία και S-300» διέταξε ο Νετανιάχου τους υπουργούς του

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην κάνουν δηλώσεις για τη Συρία και την πιθανή αποστολή ρωσικών πυραύλων στη χώρα αυτή, μετέδωσε σήμερα ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Ισραήλ.

    Η εντολή δόθηκε έπειτα από δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Μοσέ Γιααλόν οι οποίες θεωρήθηκαν απειλητικές έναντι της Μόσχας, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός.Το Ισραήλ "ξέρει τι να κάνει" αν η Ρωσία παραδώσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στη Συρία, είχε δηλωσει χθες Τρίτη ο Γιααλόν. "Οι παραδόσεις (των πυραύλων) δεν έγιναν και ελπίζω ότι δεν θα γίνουν. Όμως, αν, ο μη γένοιτο, (οι S-300) φθάσουν στη Συρία, ξέρουμε τι να κάνουμε" είχε προσθέσει.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Κόλο Τουρέ

    Η συμφωνία ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τον Κόλο Τουρέ είναι οριστική και ο 32χρονος αμυντικός από την Ακτή Ελεφαντοστού θα ανήκει από την 1η Ιουλίου και τυπικά στο δυναμικό της ομάδας του Μερσεϊσάιντ.

    Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ανακοινώθηκε ότι «η Λίβερπουλ ήρθε σε κατ' αρχή συμφωνία με τον Κόλο Τουρέ για να ενισχύσει την ομάδα από την 1η Ιουλίου. Ο δυναμικός αμυντικός θα είναι και τυπικά παίκτης των 'κόκκινων' αμέσως μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Σίτι».

    Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων παρουσίας του στη Σίτι έκανε περισσότερες από 100 εμφανίσεις και ήταν μέλος της ομάδας που κατάκτησε το πρωτάθλημα (2012) και Κύπελλο Αγγλίας (2011).

    [11] «Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν» υποστηρίζει ο μάνατζερ του Μπέιλ

    Ενα από τα ονόματα που θα απασχολήσει έντονα το μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού είναι αυτό του Γκάρεθ Μπέιλ.

    Ο Ουαλός άσος της Τότεναμ, αποτελεί «μήλον της έριδος» για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους και θεωρείται δύσκολο να παραμείνει στην πρέμιερ λιγκ. Μέχρι στιγμής πάντως και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μάνατζερ του, Τζόναθαν Μπαρνέτ, δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση για την απόκτηση του.

    «Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν» δήλωσε σχετικά ο Μπαρνέτ στην «Marca TV» και πρόσθεσε: «Θα ήταν μεγάλη τιμή να ακούσουμε μία πρόταση από τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να συζητήσει πρώτα με τους διοικούντες την Τότεναμ, αφού ο Μπέιλ έχει ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 8:30:23 UTC