Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση την Τρίτη για τον φόρο ακινήτων
  • [02] Τσάμπιονς Λιγκ "βλέπει" ο Ατρόμητος
  • [03] Ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της SEECP
  • [04] "Εθνικός Κήρυξ" από το 1915
  • [05] ICAP: Σε κίνδυνο 9 στις 10 βιομηχανίες της χώρας
  • [06] Τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

  • [01] Νέα συνάντηση την Τρίτη για τον φόρο ακινήτων

    Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.

    Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στελέχη του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή συνισταμένη των προτάσεων των κομμάτων είναι η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται.

    [02] Τσάμπιονς Λιγκ "βλέπει" ο Ατρόμητος

    Ο Ατρόμητος είναι το μεγάλο φαβορί για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να νικήσει την Κυριακή τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι.

    Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τα γκολ του Ναπολεόνι στο 46΄ και στις καθυστερήσεις (90+3΄), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, κι έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους και ο «Δικέφαλος», μόνο που υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο 33΄ με το Σαλπιγγίδη.

    [03] Ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της SEECP

    του ανταποκριτή μας N. Φραγκόπουλου

    Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα την 1η Ιουνίου. Ο λόγος της ακύρωσης της Συνόδου Κορυφής οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών, που απαρτίζουν την SEECP, ανέφεραν ότι δεν θα συμμετάσχουν, ή ακύρωσαν τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

    Ανάμεσα σε αυτούς που ανέφεραν ότι δεν θα συμμετάσχουν, ή ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, ήταν οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνελίεφ, της Αλβανίας Μπούγιαρ Νισάνι και της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς. H προεδρία της ΠΓΔΜ στην SEECP επρόκειτο να ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου, με την καθιερωμένη Σύνοδο Κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Διαδικασίας.

    Ο κ.Ιβάνοφ, σε σχετική δήλωση του σημείωσε ότι το κρατικό συμφέρον και η αξιοπρέπεια της χώρας του τον υποχρεώνουν να ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι οι μη συμμετοχές κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο, που επρόκειτο να διεξαχθεί την 1η Ιουνίου, οφείλονται σε πολιτικές αντιπαλότητες των χωρών της περιοχής.

    [04] "Εθνικός Κήρυξ" από το 1915

    Η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ" είναι ταυτισμένη με την ιστορία της Ομογένειας στην Αμερική. Από το 1915, εκδίδεται ανελλιπώς, συμπορευόμενη με τις αγωνίες του Ελληνισμού και τις εκάστοτε εξελίξεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες.

    O Αντώνης Η. Διαματάρης, εκδότης/διευθυντής του «Ε.Κ.» για 34 χρόνια -είναι ο μακροβιότερος εκδότης της εφημερίδας- σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλά για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον του δημοσιογραφικού οργανισμού του «Ε.Κ.», ο οποίος εκτός από το ημερήσιο φύλλο, περιλαμβάνει την εβδομαδιαία αγγλόφωνη έκδοση «The National Herald» και τις ιστοσελίδες των δυο εφημερίδων. Εκτενή αναφορά κάνει και σε ζητήματα της ομογένειας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις μας για την ιστορική διαδρομή της εφημερίδας, για τους εκδότες που συνέβαλαν στην παρουσία της μέχρι σήμερα, ο κ. Διαματάρης αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές του «Ε.Κ.», που αποτελούν συνάμα και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος για το κεφάλαιο του «έξω Ελληνισμού».

    Εφημερίδα ενός αιώνα

    Καταγράφοντας συνοπτικά την ιστορία του «Ε.Κ.», ο κ. Διαματάρης αναφέρει: «Το γεγονός και μόνο ότι ο "Εθνικός Κήρυκας" ιδρύθηκε το 1915 -λίγα χρόνια μετά το πρώτο μεγάλο κύμα της ελληνικής μετανάστευσης στην Αμερική- και όχι μόνο επιβιώνει μέχρι σήμερα, αλλά βρίσκεται στην κορυφή της επιρροής που είχε ποτέ με διάπλατα ανοιχτούς τους ορίζοντές του, σημαίνει πάρα πολλά για την εφημερίδα, αλλά σίγουρα και για την Ομογένεια των ΗΠΑ.

    Αποδεικνύει ότι όλες οι γενιές των μεταναστών, από τότε μέχρι τώρα, θεώρησαν αυτή την εφημερίδα σάρκα από την σάρκα τους, απαραίτητη για την ενημέρωση και επιβίωσή τους ως ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό την στήριξαν σε αντίθεση με τις δεκάδες άλλες εφημερίδες που εκδόθηκαν κατά διαστήματα και που όμως δεν μπόρεσαν να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

    Ιδρυτής του "Εθνικού Κήρυκα" ήταν ο Πέτρος Τατάνης, ένας νεαρός έμπορος (29 ετών), ο οποίος καταγόταν από την Αμαλιάδα. Είχε ζήσει για μερικά χρόνια στην Αίγυπτο και στη συνέχεια ήρθε στη Νέα Υόρκη ως εκπρόσωπος μιας εμπορικής εταιρείας καφέδων.

    Η εποχή εκείνη ήταν η εποχή του μεγάλου διχασμού: Από τη μια, οι οπαδοί του Βασιλιά Κωνσταντίνου και από την άλλη, οι οπαδοί του Ελευθέριου Βενιζέλου. Τον Κωνσταντίνο τον υποστήριζε η εφημερίδα "Ατλαντίς" η οποία προϋπήρχε του "Ε.Κ.". Τον Βενιζέλο υποστήριζε ο "Εθνικός Κήρυκας", ο οποίος και επισκέπτονταν τα γραφεία της εφημερίδας στα ταξίδια του στις ΗΠΑ.

    Ο "Ε.Κ." κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 1915, με μια πολύ καλοδουλεμένη έκδοση, με τιμή φύλλου δυο σεντς, και με συνέντευξη του Ελευθερίου Βενιζέλου. Μάλιστα ο Τατάνης κατέθεσε το 1915 το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων σε τράπεζα ως εγγύηση στους αναγνώστες του ότι ο "Εθνικός Κήρυξ" δεν θα είχε την τύχη που είχαν οι άλλες εφημερίδες.

    Ο τρόπος άντλησης των ειδήσεων από την Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολος και ακριβός την εποχή εκείνη και περιοριζόταν σε μερικά σύντομα τηλεγραφήματα.

    [05] ICAP: Σε κίνδυνο 9 στις 10 βιομηχανίες της χώρας

    Στη ζώνη υψηλού πιστωτικού κινδύνου κατατάσσει πλέον το 87,1% των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας, από 64,7% έναν χρόνο πριν, η εταιρεία οικονομικών ερευνών ICAP, η οποία έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή - Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) ως οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (CRA) . Πολλές επιχειρήσεις του τομέα θεωρείται ότι βρίσκονται ήδη σε πορεία πτώχευσης.

    Η ICAP έχει προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του βιομηχανικού τομέα από τις αρχές του 2013, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της επιδείνωσης των συνθηκών στον τομέα.

    Στη νέα αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψη 7.320 βιομηχανικές ή και βιοτεχνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και εταιρικής μορφής.

    [06] Τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

    Τον καθορισμό των όρων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς μετά την συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

    Ειδικότερα ανακοίνωσε τα εξής:

    ?Την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από 0,30 ευρώ σε 3 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση, λόγω συνένωσης, του αριθμού των κοινών μετοχών της Τράπεζας από 1.143.326.564 σε 114.332.657 (reverse split με αναλογία 10 παλαιές προς 1 νέα) και συνακόλουθη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κεφαλαιοποίηση 1,80 ευρώ από το ειδικό αποθεματικό του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν.2190/1920 προς το σκοπό επίτευξης ακεραίου αριθμού μετοχών.

    ?Τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν.2190/20 ύψους 308.698.173,90 ευρώ, με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από 3 ευρώ σε 0,30 ευρώ χωρίς αλλαγή του αριθμού των κοινών μετοχών (114.332.657).

    ?Τον προσδιορισμό, κατά τους όρους της Π.Υ.Σ. 38/2012 (α) της τιμής διάθεσης σε 1,70 ευρώ ανά νέα μετοχή μετά το reverse split (αντιστοιχεί σε τιμή 0,170 ευρώ πριν την υλοποίηση του reverse split) και (β) του αριθμού των νέων μετοχών της Τράπεζας που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου σε 4.958.235.292. Έτσι, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο νέος συνολικός αριθμός κοινών μετοχών θα ανέρχεται σε 5.072.567.949.

    Συνεπώς, για κάθε μία υφιστάμενη κοινή μετοχή μετά το reverse split ο μέτοχος θα έχει δικαίωμα εγγραφής για 35,680197 νέες μετοχές στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή.

    Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, έχοντας κατ΄αρχήν συμφωνήσει συνολική επένδυση ύψους 570 εκατ ευρώ από δύο διεθνή πιστωτικά ιδρύματα στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχει ως πρώτο στόχο την επιπλέον άντληση τουλάχιστον 163 εκατ ευρώ προκειμένου να μην εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos). Ο στόχος αυτός της Τράπεζας υπερκαλύπτεται εφόσον κάθε υφιστάμενος μέτοχος εγγραφεί για μία νέα μετοχή για κάθε μία υφιστάμενη μετοχή του μετά το reverse split.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 18:30:22 UTC