Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε
  • [02] Διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] Υπέρ της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ο Φ. Κουβέλης
  • [04] Άριστες οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
  • [05] Νίκησε και ελπίζει ο Αστέρας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε

    "Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε θαύματα και αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε" ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά, μιλώντας στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, που έγινε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής.

    Σημείωσε ότι "όταν μία χώρα δίνει μία μάχη επίπονη για να σταθεί στα πόδια της και να φτιάξει το μέλλον της μέσα σε δύσκολες συνθήκες κρίσης χρειάζεται κάπου να στηριχθεί και να έχει νίκες, ο τουρισμός είναι ένα τέτοιο στήριγμα". Δεν περπατάμε τρέχουμε, ένα χρόνο μόνο είμαστε στην κυβέρνηση αλλά όλη η χώρα πρέπει να τρέξει είπε ο κ. Σαμαράς.

    Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρωταθλητές της οικονομίας μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όπως φαίνεται πρόκειται να χαρίσει στην οικονομία μία σημαντική νίκη.

    "Οι αφίξεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και θα φθάσουν σε επίπεδο ρεκόρ. Και το εισόδημα που θα αφήσουν οι τουρίστες δείχνει ότι θα είναι επίσης σε επίπεδα ρεκόρ. Θα είναι μία νίκη για τον τουριστικό κλάδο που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και δημιουργεί εισόδημα που διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Οι επιδόσεις του τουρισμού θα είναι μία νίκη αλλά και ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ, ότι βγαίνουμε από το τούνελ. Είναι επιπλέον μία ένδειξη μίας σειράς διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων αλλά και ένδειξη αλλαγής νοοτροπίας".

    [02] Διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσαν στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 54 συνολικά βουλευτές.

    Στην πρόταση, την οποία υπογράφουν 52 βουλευτές της ΝΔ και τα δύο μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, Παναγιώτης Ρήγας και Βασίλης Οικονόμου, καταγράφονται με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά την προανακριτική διαδικασία που στοιχειοθετούν το νέο αδίκημα.

    [03] Υπέρ της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ο Φ. Κουβέλης

    Επιμένει ο Φώτης Κουβέλης στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και στην από κοινού προώθηση με το ΠΑΣΟΚ της πρότασης νόμου, με βάση το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη διαφωνία με την ΝΔ στο ζήτημα αυτό, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι δεν αποτελεί απαρχή για αμφισβήτηση της συνοχής της κυβέρνησης.

    Ο κ. Κουβέλης δεν συμμερίστηκε τις αιτιάσεις της ΝΔ και την αλλαγή στάση της, όπως είπε, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την οποία απέδωσε σε τακτικισμό, φοβούμενη κινδύνους από τα δεξιά της.

    [04] Άριστες οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ

    Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσής τους, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ.

    Όπως σημείωσε ο κ. Νετανιάχου «Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη». Μάλιστα, τόνισε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού και υπενθύμισε ότι τα δυο κράτη ανανέωσαν τις σχέσεις τους προ ολίγων ετών.

    «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «έχουμε προσδώσει μία νέα δυναμική στις σχέσεις μας» και σημείωσε ότι «Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο. Είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο».

    Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα».

    Ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα και στον τομέα του Τουρισμού, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι πέρσι επισκέφθηκαν τη χώρα μας 400.000 Ισραηλινοί πολίτες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τη φετινή χρονιά.

    Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ίσως επισκεφθεί τη χώρα μας για διακοπές, και ο κ. Αβραμόπουλος του απάντησε ότι είναι πάντα ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα.

    Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε στον κ. Νετανιάχου ότι όταν ήταν Δήμαρχος Αθηνών εγκαθίδρυσαν την πρώτη περίοδο της συνεργασίας τους σε επίπεδο πόλεων. «Τώρα βρισκόμαστε σε επίπεδο κρατών. Σε επίπεδο εθνών, οι σχέσεις μας αριθμούν χιλιάδες χρόνια» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

    [05] Νίκησε και ελπίζει ο Αστέρας

    Ζωντανός στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης.

    Οι Αρκάδες νίκησαν 2-1 εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

    Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κάφα (6΄), Τσαμπούρης (16΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κοροβέσης με πέναλτι στο 23΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 20:30:21 UTC