Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ισπανία ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Στο δικαστήριο ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο
  • [03] Πανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών σήμερα
  • [04] Έναν Ρεπουμπλικάνο επιλέγει ο Ομπάμα για τη θέση του διευθυντή του FBI
  • [05] Ένας αστεροειδής θα περάσει αύριο, σε απόσταση ασφαλείας, από τη Γη
  • [06] Αν σκοπεύουν να σας χειρουργήσουν προς το Σαββατοκύριακο, καλύτερα να το αναβάλετε
  • [07] Σήμερα η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
  • [08] Το ένα τρίτο των σύρων προσφύγων έχει καταφύγει στην Ιορδανία
  • [09] Τα κρασιά της Κρήτης "ταξιδεύουν" στη Νέα Υόρκη
  • [10] Απόψε το δείπνο Ν. Αναστασιάδη - Ντ. Έρογλου
  • [11] Συμφωνία Αλαφούζου, Τσακίρη για το «Απήλιον»

  • [01] Στην Ισπανία ο Αλέξης Τσίπρας

    Στην Ισπανία μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας, με τον πρόεδρο του Ισπανικού κοινοβουλίου αλλά και με τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαίκου Κοινοβουλίου Χ. Μπορελ.

    Ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές ακόμα με κοινωνικά κινήματα ενώ θα μιλήσει και στη συνεδρίαση αριστερών οικονομολόγων με τον τίτλο «Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε».

    Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη μετώπου ενάντια στη λιτότητα και τις πολιτικές της τρόικας, από όλες τις χώρες του νότου. Σε αυτό το πλαίσιο θα συμμετέχει το Σάββατο και στην μεγάλη πορεία που διοργανώνεται στη Μαδρίτη με σύνθημα «Ενωμένοι ενάντια στην τρόικα».

    [02] Στο δικαστήριο ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο

    Στο δικαστήριο θα εμφανιστείσήμερα ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

    Στον ύποπτο έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο και αναμένεται να εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα στο Ουέστμινστερ, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Βασιλικής Εισαγγελικής Υπηρεσίας όπως μετέδωσε το BBC.

    «Πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν χρεωθεί τον 22χρονο Μάικλ Αντεμποβάλε για τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι την Τετάρτη, 22 Μαΐου» ανέφερε και η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας. Ο δεύτερος ύποπτος, ο 28χρονος Μαικλ Αντεμπολάγιο εξακολουθεί να νοσηλεύεται υπό φρούρηση σε νοσοκομείο του Λονδίνου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [03] Πανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών σήμερα

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, για τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 πμ έως τις 3 μμ.

    Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις μονάδων, και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

    Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει, στις 6 Ιουνίου, η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, με 24ωρη απεργία.

    [04] Έναν Ρεπουμπλικάνο επιλέγει ο Ομπάμα για τη θέση του διευθυντή του FBI

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει επιλέξει για τη θέση του διευθυντή του FBI ένα Ρεπουμπλικάνο που υπηρέτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

    Ο Τζέιμς Κόμεϊ, 52 ετών, πρώην διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου, διδάσκει σήμερα στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος αποχωρεί από τη διεύθυνση του FBI τον Σεπτέμβριο.

    Η εφημερίδα επικαλείται δυο ανθρώπους που γνωρίζουν την επιλογή του προέδρου, ωστόσο ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε χθες το βράδυ να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ημερομηνία διοιρισμού του νέου διευθυντή του FBI είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

    [05] Ένας αστεροειδής θα περάσει αύριο, σε απόσταση ασφαλείας, από τη Γη

    Ένας αστεροειδής διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων θα προσεγγίσει τη Γη την Παρασκευή χωρίς να δημιουργεί κάποιο κίνδυνο, δεδομένου ότι το ουράνιο σώμα θα περάσει σε απόσταση 5,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη ή περίπου 15 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης, ανακοίνωσε η NASA.

    Ο αστεροειδής τον οποίο οι αστρονόμοι έχουν βαφτίσει 1998 QE2, θα πλησιάσει πιο κοντά στη Γη στις 31 Μαΐου στις 20:59 GMT, σύμφωνα με τη NASA. Ο αστεροειδής έχει ενδιαφέρον για τους επιστήμονες που εστιάζουν στα ουράνια σώματα που δυνητικά μπορούν να είναι απειλητικά για τη Γη, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά αυτών των "επισκεπτών".

    [06] Αν σκοπεύουν να σας χειρουργήσουν προς το Σαββατοκύριακο, καλύτερα να το αναβάλετε

    Δεν είναι όλα τα χειρουργεία μέσα στην εβδομάδα το ίδιο ασφαλή, σύμφωνα τουλάχιστον με τη στατιστική. Όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να πεθάνει ο ασθενής μετά από μία χειρουργική επέμβαση.

    Έτσι, ένας ασθενής που χειρουργείται την Παρασκευή, έχει 44% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει από ό,τι όταν χειρουργείται τη Δευτέρα, ενώ ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αν η επέμβαση γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι διαφορές στη θνησιμότητα αντανακλούν τη μείωση της ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας, όσο περνάνε οι μέρες της εβδομάδας.

    [07] Σήμερα η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

    Αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι, η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο τη νέα δομή δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [08] Το ένα τρίτο των σύρων προσφύγων έχει καταφύγει στην Ιορδανία

    Η Ιορδανία φιλοξενεί το ένα τρίτο των σύρων προσφύγων, όμως "η ελλιπής χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης για τη χώρα, η οποία αναγκάσθηκε να κλείσει τα σύνορά της εδώ και μια εβδομάδα, εκτιμά η οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" (MSF).

    "Είναι έξι με επτά ημέρες που οι σύροι πρόσφυγες είναι παγιδευμένοι στα σύνορα, όμως επιιτρέπεται ακόμα η είσοδος των τραυματιών", δήλωσε στο Παρίσι ο Αντουάν Φουσέ, επικεφαλής της αποστολής της MSF στην Ιορδανία.

    Στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, στα σύνορα με την Ιορδανία, διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-'Ασαντ και τους αντάρτες.

    Η Ιορδανία, με πληθυσμό 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενεί σήμερα 500.000 με 600.000 σύρους πρόσφυγες, δηλαδή το ένα τρίτο των 1,5 εκ. σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.

    [09] Τα κρασιά της Κρήτης "ταξιδεύουν" στη Νέα Υόρκη

    Οι Αμερικανοί οινόφιλοι, που αναζητούν καινούριες γεύσεις και αρώματα κρασιών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικά κρασιά και ειδικότερα κρητικής παραγωγής.

    Οι οινοποιοί της Κρήτης θα παρουσιάσουν ποικιλίες κρασιού στη Νέα Υόρκη, σε μια εξειδικευμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικών οίνων, στις 5 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 20 οινοποιεία και 50 διαφορετικές ετικέτες της Κρήτης, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα, αλλά και το εξαιρετικό ποιοτικό τους επίπεδο.

    Η εκδήλωση θα γίνει σε εστιατόριο ξενοδοχείου στο Μανχάταν και έχουν προσκαλεστεί κυρίως εισαγωγείς κρασιών, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του χώρου.

    [10] Απόψε το δείπνο Ν. Αναστασιάδη - Ντ. Έρογλου

    Σε δείπνο "κοινωνικού χαρακτήρα" όπως έχει τονιστεί από την κυπριακή κυβέρνηση, παρακάθονται απόψε οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου.

    Το δείπνο παραθέτει ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Νάουνερ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αυτό δεν σηματοδοτεί την επανέναρξη των συνομιλιών. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά την εκλογή του κ. Αναστασιάδη ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Παρούσα στο δείπνο, με τον σύζυγο της, θα είναι και η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Λίζα Μπαντεχάιμ, ενώ ο κ. Έρογλου θα έχει μαζί του έναν διερμηνέα. Σύμφωνα με πληροφορίες , μετά το δείπνο ο κ. Ντάουνερ θα προβεί σε μια συμφωνημένη δήλωση για το το κλίμα της συνάντησης.

    [11] Συμφωνία Αλαφούζου, Τσακίρη για το «Απήλιον»

    Ιστορική ημέρα θα είναι ησημερινή για τον Παναθηναϊκό, καθώς πιθανότατα θα ανακοινωθεί η συμφωνία της ΠΑΕ με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον».

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη των «κυανέρυθρων» και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σήμερα.

    Έτσι, μετά από 31 χρόνια το «τριφύλλι» μετακομίζει απο την Παιανία και ταυτόχρονα κόβει τους δεσμούς με την οικογένεια Βαρδινογιάννη που έχει στην κατοχή της το γνωστό προπονητικό κέντρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 May 2013 - 6:30:23 UTC