Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες διαδηλωτές γιορτάζουν τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη
  • [02] Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις του Φεστιβάλ Αθηνών
  • [03] Ξεκλειδώστε την πόρτα του σπιτιού σας με... το «έξυπνο» κινητό σας
  • [04] Σε 14 νεκρούς αυξάνεται ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους
  • [05] «Τρεμπλ» η Μπάγερν
  • [06] Στον τελικό της κορδέλας η Φίλιου

  • [01] Χιλιάδες διαδηλωτές γιορτάζουν τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη

    Χιλιάδες διαδηλωτές γιόρτασαν τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια της νύχτας όταν αποχώρησε η αστυνομία από την πλατεία Ταξίμ, έπειτα από εντολή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Πολλές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν τις βιαιότητες των δυνάμεων της τάξης και η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον χίλιοι τραυματίες-- στοιχεία που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

    Οι συμμαχικές δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές στην Τουρκία.

    Οι συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 79 άνθρωποι, εκ των οποίων 53 πολίτες και 26 αστυνομικοί, ανακοίνωσε αργά χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μουάμερ Γιουλέρ. Η αστυνομία συνέλαβε 939 διαδηλωτές σε τουλάχιστον 90 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 48 πόλεις, όπως διευκρίνισε.

    [02] Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

    Έναρξη καλοκαιριού, σημαίνει έναρξη Φεστιβάλ Αθηνών, έστω κι αν χθες ξεκίνησε με βροχή, στην Πειραιώς 260.

    Παράλληλα με τις παραστάσεις, εγκαινιάστηκαν χθες οι τρεις από τις τέσσερις εικαστικές εκθέσεις του Φεστιβάλ.

    Οι φωτογραφίες μουσικών του δρόμου, που τράβηξε ο Βασίλης Κολτούκης, από τις περιπλανήσεις του σε όλο τον κόσμο, έχουν αναρτηθεί στον Διάδρομο που μας οδηγεί στις άλλες δύο εκθέσεις, δημιουργώντας μια υπαίθρια γκαλερί, με 125 φωτογραφίες μουσικών, από 18 χώρες.

    Στο τέλος του Διαδρόμου, το πανό «Κοινότητες στην φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία», σηματοδοτεί την έκθεση με τα έργα που έφτιαξαν πάνω στους καμένους τοίχους, οι υπό θεραπεία κρατούμενοι χρήστες της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει» στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού.

    Ακριβώς δίπλα, στη μικρή Αποθήκη, η εγκατάσταση βίντεο και ήχου της μουσικού Γεωργίας Σπυροπούλου με τίτλο "Ηχογεωγραφία" μας ταξιδεύει στη Μέσογειο. Ενας ηχητικός «αστερισμός», από τραγούδια, ηχητικά σήματα, ήχους φυσικούς και μηχανικούς από τις χώρες που «ακουμπούν» στη Μεσόγειο, δημιουργούν μια λαμπερή θάλασσα, που ποτέ δεν ησυχάζει.

    Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ θα διαρκέσουν έως τις 17 ιουλίου.

    Η τέταρτη έκθεση του Φεστιβάλ, με τα έργα της Μάρως Μιχαλακάκου και του Κέντελ Γκιρς, από τη συλλογή Δασκαλόπουλου, θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 3 του μηνός.

    [03] Ξεκλειδώστε την πόρτα του σπιτιού σας με... το «έξυπνο» κινητό σας

    Νέο σύστημα ασφαλείας επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν την πόρτα του σπιτιού τους χωρίς κλειδιά με τη χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό (αρχικά) iOS και Android.

    Η νέα συσκευή φέρει την ονομασία August Smart Lock.

    Το σύστημα τοποθετείται σε οποιαδήποτε σχεδόν κλειδαριά πόρτας.

    Όταν ο χρήστης βρεθεί έξω από το σπίτι του, το σύστημα ανιχνεύει το κινητό τηλέφωνο μέσω τεχνολογίας Bluetooth Low Energy. Αυτομάτως, η πόρτα ανοίγει.

    Μάλιστα, το νέο σύστημα μπορεί να συνδεθεί έως και με δέκα διαφορετικές συσκευές προκειμένου να αποκτούν ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι όλοι εκείνοι που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

    [04] Σε 14 νεκρούς αυξάνεται ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους

    Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα και τις γειτονικές μεσοδυτικές πολιτείες αυξήθηκε σε 14 νεκρούς, μεταξύ τους δύο παιδιά, δώδεκα ημέρες μετά τον φονικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε στις 20 Μαΐου την πόλη Μουρ στην ίδια πολιτεία σκοτώνοντας 24 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

    Η πλέον πληγείσα πολιτεία είναι η Οκλαχόμα με 11 νεκρούς στους οποίους προστίθενται τρεις νεκροί στη γειτονική πολιτεία Μουσούρι από τις μεγάλες πλημμύρες.

    Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης, ενώ όταν μετέβη στην πληγείσα περιοχή για να αποτιμήσει τις ζημιές ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν να περπατούν ή να οδηγούν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

    [05] «Τρεμπλ» η Μπάγερν

    Πήρε με... περίπατο το πρωτάθλημα, πανηγύρισε πριν από μία εβδομάδα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο κι χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, η Μπάγερν απέδειξε για πολλοστή φορά ότι φέτος δεν παίζεται από καμία ομάδα.

    Σε συγκλονιστικό, όπως εξελίχθηκε, τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, οι «Βαυαροί» επικράτησαν με 3-2 της Στουτγκάρδης και κατάκτησαν το 16ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/2013 με τον ιδανικότερο τρόπο («τρεμπλ»).

    Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά από γερμανική ομάδα!

    [06] Στον τελικό της κορδέλας η Φίλιου

    Την πρόκριση στον τελικό της κορδέλας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής στη Βιέννη πέτυχε η Βαρβάρα Φίλιου, καθώς κατάφερε στον προκριματικίο να πάρει την 8η θέση με 17,250β.

    Είναι η πρώτη φορά έπειτα από μια ολόκληρη δεκαετία, που μια Ελληνίδα αθλήτρια μπαίνει στην οκτάδα των επιμέρους οργάνων, σ? ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής.

    Στην ομαδική κατάταξη, η Ελλάδα κατέλαβε τη 15η θέση με 121,340 βαθμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 June 2013 - 8:30:21 UTC