Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Japonica
  • [02] Δύο Γάλλοι στην Ελλάδα για ... περιβαλλοντικό σκοπό
  • [03] Έπεσε η "αυλαία" των δημοτικών εκλογών
  • [04] Συνεργασία στον θρησκευτικό τουρισμό συζήτησαν Κύριλλος και Ιερώνυμος
  • [05] Alpha Bank: Πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου
  • [06] Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
  • [07] Μουρίνιο: «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα είμαι προπονητής της Τσέλσι»

  • [01] Σε αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Japonica

    Ψήφο εμπιστοσύνης στα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία, αποτελεί η δημόσια πρόταση της εταιρείας Japonica για την αγορά τίτλων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ.

    Η δημόσια πρόταση από την εταιρεία υπεβλήθη σήμερα προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων και λήγει την 1η Ιουλίου. Το εύρος τιμών που θα αγοραστούν τα ομολόγα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των επενδυτών και σε κάθε περίπτωση αυτές θα προσδιοριστούν μέσω δημοπρασίας (η διαδικασία ονομάζεται Unmodified Dutch Auction και την έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και το ελληνικό Δημόσιο).

    [02] Δύο Γάλλοι στην Ελλάδα για ... περιβαλλοντικό σκοπό

    Με όχημά τους ένα μικρό διθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο, δύο νεαροί Γάλλοι ερευνητές ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη για να καταγράψουν επιστημονικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τις ανθρώπινες επιλογές. Στο πλαίσιο του ταξιδιού τους, ο Αντριέν και η Κλεμεντίν βρέθηκαν για λίγες ημέρες στο ανατολικό Αιγαίο προκειμένου να συνεργαστούν με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

    Ο 30χρονος πιλότος Αντριέν και η 27χρονη δικηγόρος Κλεμεντίν, μέλη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ORA» («Observe, Report, Analyze») αποφάσισαν πριν από πέντε χρόνια να αλλάξουν τη ζωή τους. «Αποφασίσαμε ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι ασυνήθιστο, άσχετο με τους εργασιακούς χώρους μας, με το οποίο να φανούμε χρήσιμοι», εξηγούν οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Έτσι προέκυψε η συμμετοχή τους στο πρότζεκτ του Οργανισμού με τίτλο «Wings for Science». Με ένα διθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά και ερευνητικά μέσα οι δύο νέοι πετούν από χώρα σε χώρα τους τελευταίους 14 μήνες και φωτογραφίζουν σημεία άξια προς επιστημονική διερεύνηση, τα οποία στη συνέχεια αναλύονται από συνεργαζόμενα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα.

    Κατά τη διάρκεια της σύντομης έρευνάς τους στην Ελλάδα οι Γάλλοι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να εξάγουν συμπεράσματα για το βαθμό των περιβαλλοντικών ζημιών, παρά μόνο για την απαράμιλλη ομορφιά των περιοχών που επισκέφθηκαν. «Το μόνο το οποίο μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι τα ελληνικά νησιά έχουν μια ομορφιά που αντίστοιχή της δεν συναντάς σε όλο τον πλανήτη. Γι' αυτό και πρέπει να προστατευτούν» υπογραμμίζουν.

    [03] Έπεσε η "αυλαία" των δημοτικών εκλογών

    Πολιτικοί αναλυτές στην Κροατία συμφωνούν ότι τα αποτελέσματα που πέτυχε το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Κροατίας (SDP) στο χθεσινό, δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν σχετικά καλά, εκτός από την αναμενόμενη συντριβή του στο δήμο του Ζάγκρεμπ.

    Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων έγινε γνωστό ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχασε στο δήμο Ζάγκρεμπ, αλλά διατήρησε το δήμο της Ριέκα, επικράτησε στο Σπλιτ και, μέσω της στήριξης του μη κομματικού υποψήφιου, και στο Όσιεκ.

    Ο νυν δήμαρχος Ζάγκρεμπ και ανεξάρτητος υποψήφιος, Μίλαν Μπάντιτς, με τη στήριξη της αντιπολιτευόμενης Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) συγκέντρωσε, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ποσοστό 65,67% των ψήφων και ο αντίπαλός του, υποψήφιος του SDP, Ράνκο Όστογιτς ποσοστό 32,37%.

    [04] Συνεργασία στον θρησκευτικό τουρισμό συζήτησαν Κύριλλος και Ιερώνυμος

    Στο Συνοδικό μέγαρο, στη Μονή Πετράκη, βρίσκεται από το πρωί ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, συζητούν θέματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και τρόπους σύσφιγξης των σχέσεων, μέσω της ανταλλαγής ιερών λειψάνων.

    Στη συνέχεια, ο πατριάρχης Μόσχας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιον Ορος.Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε τον Ρώσο προκαθήμενο με τη μεγαλύτερη διάκριση της Εκκλησίας, το παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

    [05] Alpha Bank: Πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

    Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με δικαιώματα προτίμησης ύψους 457,1 εκατ. ευρώ και τη διάθεση όλων των μετοχών που προσφέρθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ποσού ύψους 92,9 εκατ. ευρώ σε θεσμικούς και λοιπούς ιδιώτες επενδυτές, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank.

    Κατά συνέπεια, η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική Τράπεζα που επιτυγχάνει την εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συγκεντρώνοντας από ιδιώτες επενδυτές ποσό άνω του 10% της συνολικής ανακεφαλαιοποίησής της ύψους 4.571 εκατ. ευρώ. Η κάλυψη της Αύξησης με Δικαιώματα Προτίμησης ήταν πλήρως εγγυημένη από κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων.

    [06] Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη

    Η Νατάσα Τριανταφύλλη έχει μαθητεύσει στο πλευρό του Λευτέρη Βογιατζή, του Γιάννη Χουβαρδά αλλά και του Ρόμπερτ Ουίλσον, των οποίων υπήρξε βοηθός. Ενώ έχει συμμετάσχει σαν ηθοποιός στις παραστάσεις «Kοριολανός» (σκην. Ρόμπερτ Στούρουα), «Επτά Επί Θήβας», «Αντιγόνη», «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» (σκην. Γιώργος Κιμούλης) και «Machinal» (σκην. Νικαίτη Κοντούρη). Τώρα, παίρνει το δικό της βάπτισμα του πυρός στο πεδίο της σκηνοθεσίας, εκκινώντας από το πεδίο της αρχαίας τραγωδίας.

    Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με την πρόσφατα βραβευμένη με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη Λένα Παπαληγούρα στον επώνυμο ρόλο και ένα δυνατό καστ θα παρουσιαστεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138) για 15 μόνο παραστάσεις από τις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με πρωτότυπη μουσική της Μόνικα, φωτισμούς του Σκοτ Μπόλμαν (φωτιστή του Ρόμπερτ Ουίλσον) και κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη.

    Συμμετέχουν οι Ορφέας Αυγουστίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής και Λυδία Φωτοπούλου.

    [07] Μουρίνιο: «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα είμαι προπονητής της Τσέλσι»

    Το τελευταίο «επεισόδιο» του «σίριαλ» με την επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι, «παίζεται» αυτές τις ημέρες. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται σήμερα στο Λονδίνο και σε δηλώσεις που έκανε στην ισπανική τηλεόραση, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την σχετική φημολογία, που εξελίχθηκε σε βεβαιότητα.

    «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα είμαι προπονητής της Τσέλσι», είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος και εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 June 2013 - 10:30:23 UTC