Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θέτει ζήτημα πλειστηριασμών η Ένωση Τραπεζών
  • [02] Ικανοποιημένος ο Σόιμπλε από την πρόοδο της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα
  • [03] Συνεργασία υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας
  • [04] Συνεχίστηκε η ύφεση στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2013
  • [05] SOS για τις μέλισσες στην Αττική
  • [06] Συνέλαβαν χρήστες του Twitter για «υποκίνηση διαδηλώσεων» στην Τουρκία
  • [07] Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψης
  • [08] Π. Σκουρλέτης: Στην πρότασή μας δίνουμε βάρος στην πάταξη ρατσιστικών εγκλημάτων
  • [09] Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ
  • [10] Γερμανία: Αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών δείχνει νέα δημοσκόπηση

  • [01] Δεν θέτει ζήτημα πλειστηριασμών η Ένωση Τραπεζών

    «Από τη στιγμή που όπως είπατε, η κυβέρνηση άνοιξε και ξαναέκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών δεν βλέπω τον λόγο να το ξανανοίξω εγώ, αυτό το θέμα» δήλωσε ο γγ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσος, ερωτηθείς από βουλευτές σχετικά με τη θέση της Ένωσης στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

    «Πρέπει όμως να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πίεση της Ένωσης προς την κυβέρνηση για το θέμα», είπε ο κ. Γκόρτσος και πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μαζέψουν ακίνητα όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα». Σημείωσε επίσης ότι και «στις περιπτώσεις που επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί ο αριθμός είναι πολύ μικρός».

    «Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

    [02] Ικανοποιημένος ο Σόιμπλε από την πρόοδο της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα

    Για «μεγάλη πρόοδο» στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των χωρών της Ευρωζώνης οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, ειδικά για την Ελλάδα, επισήμανε ότι, μέσω των επιβαλλόμενων μεταρρυθμίσεων, βρίσκεται καθ' οδόν προς την επίτευξη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας.

    «Λειτουργεί καλά», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε για την πορεία που ακολουθούν η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της κρίσης, προκειμένου να δώσουν στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα «βοήθεια για αυτοβοήθεια», να συνδυάσουν δηλαδή την ίδια τη βοήθεια με την εκπλήρωση όρων.

    [03] Συνεργασία υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας

    Την άμεση εφαρμογή του σχεδίου Άρτεμις, το οποίο προβλέπει τη δραστηριοποίηση της οικονομικής αστυνομίας σε συντονισμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας, ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπ. Εργασίας Ιω. Βρούτσης και ο υπ. Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας.

    «Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», χαρακτήρισε την εισφοροδιαφυγή ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η οικονομική αστυνομία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του φαινομένου.

    «Για απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική, συμπεριφορά» έκανε λόγο ο κ. Βρούτσης και χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου Άρτεμις» το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση.

    Ο υπ. Εργασίας προανήγγειλε επίσης τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

    Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι επιφορτισμένοι περίπου 300 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και 23 ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ, οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν 700.000 ενεργές επιχειρήσεις.

    [04] Συνεχίστηκε η ύφεση στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2013

    Συνεχίζεται η ύφεση στην ευρωζώνη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το προηγούμενο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,2%, έχοντας ήδη συρρικνωθεί κατά 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

    Στην ΕΕ των 27 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2013 και κατά 0,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

    [05] SOS για τις μέλισσες στην Αττική

    «Χώρα χωρίς μέλισσες» έχει κηρυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια η Αττική. Το 2010 και το 2011 καταστράφηκε το 80% από τα μελίσσια της λόγω των ψεκασμών με φυτοφάρμακα για την αντιμετώπιση του σκαθαριού των φοινικοειδών, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γεωπόνος - ερευνήτρια του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας Ελλάδας, Σοφία Γούναρη.

    «Το 2010 χάθηκαν περίπου 6 χιλιάδες κυψέλες και το 2011, τουλάχιστον 4 χιλιάδες. Η παραγωγή μελιού στην Αττική έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Πρόκειται για στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μόνο από τους μελισσοκόμους, που ενημέρωσαν την Εταιρεία. Όπως προέκυψε από τα δείγματα μελισσών που εστάλησαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ο θάνατος προήλθε από αυτά τα φάρμακα» υπογραμμίζει.

    Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. Υπάρχουν μεγάλες απώλειες μελισσών που αποδίδονται είτε έμμεσα, είτε άμεσα στη χρήση φυτοφαρμάκων, σε όλη τη νότια Ελλάδα, την Κρήτη, την Πάρο, τα νησιά των Κυκλάδων, την Κυπαρισσία, την Ηλεία, αλλά και την Πρέβεζα, την Άρτα, κατά τόπους στον κάμπο της Θεσσαλίας, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή σε περιοχές με φοινικοειδή, σε δημόσιες ή σε ιδιωτικές περιοχές.

    [06] Συνέλαβαν χρήστες του Twitter για «υποκίνηση διαδηλώσεων» στην Τουρκία

    Περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν στην Τουρκία με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, έπειτα από πολλές ημέρες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης που πήραν κατά διαστήματα βίαιη μορφή, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Παραμένει ασφαλες ποιά σχόλιά τους στον ιστότοπο προκάλεσαν τις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Twitter για να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

    "Αν αυτό είναι έγκλημα, τότε το διαπράξαμε όλοι", δήλωσε ο Αλί Ενγκίν, ένας τοπικός εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Σμύρνη, αφού επισκέφθηκε την αστυνομία για να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις. Ένα άλλο μέλος της αντιπολίτευσης δήλωσε πως δεν είδε τίποτε ιδιαίτερα μεμπτό στις καταχωρίσεις στο Twitter.

    Στο μετξύ, χάκερς ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης και απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε ένδειξη στήριξης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.Πηγή στο γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι επίθεση δέχτηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι όσοι λογαριασμοί επλήγησαν αποκλείστηκαν από το δίκτυο.

    [07] Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψης

    Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να τηλεκατευθύνουν ένα μικρό ελικόπτερο μόνο με τη δύναμη της σκέψης, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων του χειριστή που βρίσκεται στο έδαφος.

    Το επίτευγμα ελπίζεται ότι, μεταξύ άλλων εφαρμογών (π.χ. στρατιωτικών), θα συμβάλει στην μελλοντική κατασκευή ρομποτικών βοηθών, τα οποία θα επιτρέπουν σε παράλυτους ή όσους πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, να κινούνται αυτόνομα μέσω εντολών της σκέψης τους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπιν Χε του Κολλεγίου Επιστήμης και Μηχανικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρο-μηχανικής "Journal of Neural Engineering», σύμφωνα με το BBC, το "Nature" και το "New Scientist", έκαναν δοκιμές με πέντε εθελοντές και ο καθένας μπόρεσε να «πετάξει» το ελικόπτερο με το νου του. «Δείξαμε για πρώτη φορά ότι οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν το πέταγμα ιπτάμενων ρομπότ, χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους και τα αντίστοιχα εγκεφαλικά κύματα» δήλωσε ο Χε.

    [08] Π. Σκουρλέτης: Στην πρότασή μας δίνουμε βάρος στην πάταξη ρατσιστικών εγκλημάτων

    «Στη δική μας πρόταση δίνουμε ένα βάρος στην πάταξη των ρατσιστικών εγκλημάτων, προστατεύοντας όμως ταυτόχρονα το δικαίωμα στην άποψη? Έχει αλλάξει πολύ η κοινωνία από το 1979 μέχρι τώρα, είναι καθημερινά τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας?» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά για τη στάση τους και εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να φέρει δική του πρόταση: «Και κοινή πρόταση να είχαμε πάλι δεν έφταναν οι ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ... Ενώ είχαμε μια καταρχήν θετική πρωτοβουλία εκ μέρους του κ. Ρουπακιώτη να φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο στη Βουλή, με πρωτοβουλία της ΝΔ και προσωπική παρέμβαση του κ. Σαμαρά αυτό ενταφιάστηκε? Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο του '79 αποτελεί μια γκρίζα εικόνα της χώρας μας και διεθνώς...» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    [09] Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

    Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. «Δεν μπορεί να μη συνεδριάζουν τα υπουργικά συμβούλια, δεν μπορεί να μην παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα πιο θεσμικής λειτουργίας της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

    «Δεν μπορεί, από τη στιγμή που 2,5 χρόνια τραβήξαμε όλο αυτό το φορτίο για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία, να μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας ο κ. Σαμαράς, που έκανε αντιμνημονιακό μέτωπο με τον κ. Τσίπρα, που τρέναρε όλα αυτά τα χρόνια τις μεταρρυθμίσεις, είπε για τα «Ζάππεια» και τα 17 δισεκατομμύρια και παρόλα αυτά εμείς τον στηρίξαμε ως πρωθυπουργό για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία. Δεν δεχόμαστε λοιπόν μαθήματα υπευθυνότητας» ανάφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

    Για τον αντιρατσιστικό νόμο σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία σε ένα νόμο του 1979, όπου δεν έχει καταδικαστεί κανείς στην Ελλάδα για ρατσιστικό έγκλημα με αυτό το νόμο».

    [10] Γερμανία: Αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών(CDU), αύξηση των ποσοστών Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, αλλά αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης δείχνει νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

    Το κόμμα της 'Αγγελα Μέρκελ μένει σταθερό στο 39%, ενώ το SPD κερδίζει δύο μονάδες και φθάνει το 27%, με τους Πράσινους να αυξάνουν την δύναμή τους κατά μία μονάδα, στο 15%.

    Η Αριστερά χάνει μια μονάδα, και πέφτει στο 6%, ενώ εκτός Βουλής μένουν τόσο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με 4% όσο και οι Πειρατές και η «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD) που συγκεντρώνουν από 3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 June 2013 - 10:30:26 UTC