Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Φινλανδία σήμερα ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Με χαμηλότερους συντελεστές αλλά από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής, ο νέος Φόρος Ακινήτων
  • [03] Κλιμακώνει τον αγώνα η ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς
  • [04] Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 σχηματίστηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού
  • [05] Ο «Λούκι» μας καλεί στο πάρτι του, 30 χρόνια μετά τη θρυλική βραδιά στη Βουλιαγμένη
  • [06] Απολίθωμα σαύρας με το όνομα Τζιμ Μόρισον!
  • [07] Πρωτοποριακή αφαίρεση μήτρας από Έλληνα επιστήμονα
  • [08] Επιμένει στις κυρώσεις κατά του Ιράν ο Ομπάμα

  • [01] Στη Φινλανδία σήμερα ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Ελσίνκι θα βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης.

    Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν.

    Αύριο (Παρασκευή) θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην εμπειρία της Ελλάδας και στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγει από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαική Ένωση. Θα επισημάνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή των χωρών της ΕΕ και κυρίως του Νότου, όπου έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις.

    [02] Με χαμηλότερους συντελεστές αλλά από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής, ο νέος Φόρος Ακινήτων

    Σε νέες βάσεις θα στηρίζεται ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014. Αυτό προκύπτει από τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη σύσκεψη με την διακομματική επιτροπή η φιλοσοφία των οποίων είναι να γίνει δικαιότερη η κατανομή του φορολογικού βάρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) που καταβάλλεται σήμερα.

    Στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις καθώς το θέμα θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αλλά με χαμηλότερους συντελεστές με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες με ένα ακίνητο να επιβαρυνθούν με σημαντικά λιγότερο φόρο από ότι φέτος.

    Επιβαρύνσεις προβλέπονται για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν φορολογούνται σήμερα. Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος επί των αγροτεμαχίων θα διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο, την έκτασή του και άλλα χαρακτηριστικά. Για τα αγροτεμάχια των αγροτών προτείνονται μειωμένοι συντελεστές υπολογισμού του φόρου ο οποίος και θα διαφοροποιείται ανάλογα με την καλλιέργεια, την έκταση και άλλα στοιχεία της αξίας τους.

    [03] Κλιμακώνει τον αγώνα η ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς

    Με κλιμάκωση του αγώνα της, για τη διεκδίκηση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των Ελλήνων ναυτικών, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σε ανακοίνωσή της και ζητεί την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για εφαρμογή του νόμου και της εργατικής νομοθεσίας για τους απλήρωτους ναυτικούς.

    Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και όχι στους επί μήνες απλήρωτους ναυτικούς και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η "πρωτοφανή στάση της κρατικής εξουσίας και της εργοδοσίας", οι οποίοι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «με απαράδεκτο, αδικαιολόγητο και εξοργιστικό τρόπο προσπαθούν να λυγίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης οι ίδιοι και οικογένειές τους αφού δεν έχουν πληρωθεί πολλούς μήνες και δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ελάχιστες και βασικές βιοτικές τους ανάγκες».

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, τα ναυτεργατικά σωματεία θα συνεδριάσουν εκτάκτωςσήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΝΟ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    [04] Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 σχηματίστηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού

    Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 στον Ατλαντικό σχηματίστηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοιστις ΗΠΑ.

    Η τροπική θύελλα, Άντρια, βρίσκεται πάνω από τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλόριντα. Η μέγιστη ένταση των ανέμων φθάνει τα 64 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τροπική καταιγίδα δεν αποτελεί απειλή για τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή.

    Η καταιγίδα Άντρια αναμένεται να προσεγγίσει τις χερσαίες περιοχές πάνω από τη νοτιοανατολική Φλόριντα αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ εκτιμάται ότι στη συνέχεια θα κινηθεί νοτιοανατολικά με κατεύθυνση την Τζόρτζια και την Νότια Καρολίνα.

    [05] Ο «Λούκι» μας καλεί στο πάρτι του, 30 χρόνια μετά τη θρυλική βραδιά στη Βουλιαγμένη

    Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο, που κύριο σκοπό έχει να ξεσηκώσει τα «άγρια νιάτα του ΄83», αλλά και να παρασύρει τους νεότερους στον κόσμο της δικής του «τρέλας», έχει ετοιμάσει ο γνωστός «καουμπόι» της ελληνικής δισκογραφίας Λουκιανός Κηλαηδόνης, στη συναυλία- πάρτι που θα πραγματοποιήσει στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το Σάββατο 15 Ιουνίου.

    Πρόκειται για την αναβίωση της θρυλικής συναυλίας- πάρτι που είχε γίνει από τον Λούκι (όπως τον φώναζαν οι παλαιότεροι) τον Ιούλιο του 1983, στην πλαζ της Βουλιαγμένης, όπου κατάφερε να ενώσει ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, κουλτούρας και πολιτικών πεποιθήσεων. Για όλους αυτούς, τους μουσικούς και τους θεατές, που έζησαν -έχουν να λένε και να θυμούνται εκείνη τη βραδιά με την πανσέληνο πάνω από τη αμμουδιά- αλλά και για το κοινό που ονειρεύτηκε να είχε ζήσει την πρωτόγνωρη γιορτή που συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000).

    Ο «Λούκι» καλεί αυτή τη φορά το κοινό, σε ένα garden-πάρτι «έκπληξη όπως και τότε», με τον ίδιο στο πιάνο, την ορχήστρα και τους καλεσμένους φίλους του καλλιτέχνες και οδηγό τις ανεπανάληπτες εικόνες από το θρυλικό πάρτι της Βουλιαγμένης, όπως τις αποτύπωσε ο κινηματογραφικός φακός.

    «Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τη βραδιά της Βουλιαγμένης και μπορώ να πω ότι το κίνητρο γι' αυτή τη συναυλία, ήταν τα νέα παιδιά που έρχονταν συνέχεια και με ρωτούσαν τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στη Βουλιαγμένη», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο γνωστός τραγουδοποιός. «Δεν πρόκειται για μνημόσυνο!», ξεκαθαρίσει με χιούμορ.

    [06] Απολίθωμα σαύρας με το όνομα Τζιμ Μόρισον!

    Ο διάσημος τραγουδιστής και στιχουργός Τζιμ Μόρισον του ροκ συγκροτήματος Doors πέθανε το 1971, αλλά από τότε ο τάφος του στο Παρίσι, στο νεκροταφείο Περ Λασέζ, δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς κάποιος θαυμαστής του να αφήσει λουλούδια στη μνήμη του. Τώρα, οι επιστήμονες βρήκαν ένα πιο ευφάνταστο τρόπο να απαθανατίσουν το όνομά του, βαφτίζοντας με αυτό μια τεράστια αρχαία σαύρα, της οποίας το απολίθωμα βρέθηκε στη Μιανμάρ.

    Η κίνηση έχει ένα πρόσθετο συμβολισμό λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Μόρισον, όσο ζούσε, είχε το παρατσούκλι «Βασιλιάς των Σαυρών» («είμαι ο βασιλιάς των σαυρών, μπορώ να κάνω το οτιδήποτε», λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού του).

    Η σαύρα, που πήρε την επιστημονική ονομασία "Barbaturex morrisoni", ζούσε στη ΝΑ Ασία πριν από 36 έως 40 εκατ. χρόνια (Ηώκαινος εποχή), είχε μήκος περίπου 1,8 μέτρων και βάρος σχεδόν 30 κιλών. Με μέγεθος γερμανικού ποιμενικού σκύλου, είναι η μεγαλύτερη φυτοφάγος σαύρα που έχει ποτέ βρεθεί, πιο μεγάλη και από πολλά θηλαστικά του περιβάλλοντός της.

    [07] Πρωτοποριακή αφαίρεση μήτρας από Έλληνα επιστήμονα

    Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μήτρας πραγματοποίησε Έλληνας επιστήμονας.

    Ειδικότερα, ο γυναικολόγος- χειρουργός, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Στέφανος Χανδακάς αφαίρεσε τη μήτρα 42χρονης Αγγλίδας μέσα από τον ομφαλό της και από οπή μόλις δυο εκατοστών, στο Νοσοκομείο Chelsfield Park του Λονδίνου.

    ο Δρ Χανδακάς ήταν προσκεκλημένος της διοίκησης του Νοσοκομείου και τη χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν όλοι οι γυναικολόγοι του Ιδρύματος. Η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της λίγες ώρες μετά την επέμβαση.

    Η επαναστατική επέμβαση, χωρίς τομές μέσω φυσικών οπών, εφαρμόζεται και στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο και έχουν γίνει δεκάδες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων, ακόμη και για ολικές υστερεκτομές.

    [08] Επιμένει στις κυρώσεις κατά του Ιράν ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι τα αποθέματα πετρελαίου από χώρες εκτός του Ιράν είναι αρκετά ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση της επιβολής σκληρών κυρώσεων για την αγορά ιρανικού πετρελαίου.

    Σύμφωνα με τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση των ΗΠΑοφείλει να διασφαλίζει, κάθε έξι μήνες, ότι οι περιορισμοί στα ιρανικά αποθέματα πετρελαίου δεν θα επηρεάσουν αδικαιολόγητα τις τιμές με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2013 - 6:30:22 UTC