Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ολομέλεια η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] «Έφοδος» της UEFA στα γραφεία της ΕΠΟ
  • [03] Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, προειδοποιεί ο FAO
  • [04] Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [05] Λ. Κατσέλη: «Δυσχεραίνουν αντί να ανακουφίζουν τους δανειολήπτες» οι προωθούμενες διατάξεις
  • [06] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης
  • [07] Η Σεούλ αποδέχθηκε την πρόταση της Πιόνγκγιάνγκ για την έναρξη διαλόγου
  • [08] Ο Γκάρι Κασπάροφ απειλείται με δίωξη και δεν επιστρέφει στη Ρωσία
  • [09] Διευρυμένα ωράρια λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • [10] Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά για τις άπορες καρκινοπαθείς
  • [11] Η Μπαρτσελόνα κινείται για τον Ραμί
  • [12] Ένας οκτάχρονος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκραμπλ
  • [13] Συμφωνία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για τον Γιαννιώτα

  • [01] Στην Ολομέλεια η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

    Σήμερα,στις 10 το πρωί ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής - η οποία θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία - για τη δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα που του παρέχεται από τον κανονισμό της Βουλής.

    [02] «Έφοδος» της UEFA στα γραφεία της ΕΠΟ

    Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Αθήνα προκειμένου να ελέγξει τους φακέλους των ομάδων που πήραν άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, εστιάζοντας κυρίως τους φακέλους των ομάδων για τις οποίες υπήρχε αρνητική εισήγηση σε πρώτη φάση.

    Ανάμεσα σε αυτές ήταν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι αξιωματούχοι της UEFA βρίσκονται στα γραφεία της ΕΠΟ και «ξεσκονίζουν» τους φακέλους.

    Σημειώνεται πως εφόσον η UEFA κρίνει πως δόθηκε κακώς άδεια σε μία ομάδα, μπορεί να προχωρήσει σε άρση της αδειοδότησης.

    Υπενθυμίζεται πως άδεια δεν έχουν πάρει μόνο Άρης και Πανιώνιος από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενώ όσες έκαναν έφεση δικαιώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

    [03] Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, προειδοποιεί ο FAO

    Η βραδεία αύξηση της αγροτικής παραγωγής και η μεγάλη ζήτηση για βιοκαύσιμα είναι πιθανό να αυξήσουν τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως κατά την επόμενη δεκαετία, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

    Η αγροτική παραγωγή αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 1,5% ως το 2022, μείωση κατά 2,1% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, αναφέρει ο FAO σε κοινή έκθεσή του με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

    "Οι υψηλές τιμές των τροφίμων είναι ένα κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής και χρειάζεται να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι φτωχοί αγρότες θα επωφεληθούν από αυτές", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του FAO Χοσέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα.

    "Η παρατεταμένη ξηρασία, όπως αυτή που σημειώθηκε το 2012, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα αποθέματα τροφίμων, είναι πιθανό ν' αυξήσουν τις τιμές παγκοσμίως από 15% ως 40%", τονίζεται στην έκθεση.

    [04] Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Οριακό προβάδισμα 0,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

    Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 20% των ερωτηθέντων απαντάει ΝΔ (σε σχέση με 19,5% τον Απρίλιο) και το 19,5% ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ (20% τον Απρίλιο).

    Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13% (12%), το ΠΑΣΟΚ με 6% (7%), το ΚΚΕ με 5,5% (5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (5%), και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Οι Οικολόγοι - Πράσινοι λαμβάνουν 1,5%. 'Αλλο κόμμα απάντησε το 5,5% (5,5%), Λευκό/Αποχή το 12% (12,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 9,5% (10%).

    [05] Λ. Κατσέλη: «Δυσχεραίνουν αντί να ανακουφίζουν τους δανειολήπτες» οι προωθούμενες διατάξεις

    «Δυσχεραίνουν αντί να ανακουφίζουν όσους δανειολήπτες βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης των οφειλών τους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη για τις επικείμενες τροποποιήσεις του Ν. 3860/2010, του καλούμενου και ως νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

    α) Η ρύθμιση που προβλέπει ως υποχρεωτική την ελάχιστη μηνιαία καταβολή ποσού 10% των δόσεων, και μάλιστα για όλα τα δάνεια προκειμένου να υπαχθεί ο οφειλέτης στις ρυθμίσεις του, θα αποκλείσει ή θα δυσχεράνει την πρόσβαση στον νόμο της πλειοψηφίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

    β) Η υποχρέωση προσκόμισης πλήθους εγγράφων ήδη από το στάδιο της υποβολής της αίτησης επιβαρύνει τη διαδικασία, θα οδηγήσει σε απόρριψη πολλών αιτήσεων για τυπικούς λόγους και αποτελεί και αρνησιδικία.

    γ) Η αύξηση της περιόδου ρύθμισης των χρεών από τέσσερα σε (μέχρι) πέντε έτη δεν διευκολύνει την προοπτική των δανειοληπτών για μία ταχύτερη έξοδο από το καθεστώς της υπερχρέωσης και ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα.

    δ) Η έναρξη της περιόδου ρύθμισης των χρεών με την κατάθεση της αίτησης δεν διασφαλίζεται από το περιεχόμενο των διατάξεων και στην ουσία λειτουργεί ευεργετικά υπέρ των τραπεζικών συμφερόντων.

    [06] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης

    Σύσκεψη για τη δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Μεταφορών υπό τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο.

    Στη σύσκεψη μετέχουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Αλέξανδρος Δελούκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Παπαθανάσης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Γιάννης Οικονόμου.

    [07] Η Σεούλ αποδέχθηκε την πρόταση της Πιόνγκγιάνγκ για την έναρξη διαλόγου

    Η Νότια Κορέα αποδέχθηκε την πρόταση της Βόρειας Κορέας για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για σειρά ανοικτών θεμάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από πολύμηνη στρατιωτική ένταση στις σχέσεις τους.

    Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση "αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ενοποίησης, που είναι επιφορτισμένο με τιις σχέσεις της Σεούλ με την Πιονγκγιάνγκ, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο τόπος και ο χρόνος των συνομιλιών θα ανακοινωθούν αργότερα.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από την Επιτροπή του Βορρά για την ειρηνική επανένωση της Κορέας, που είναι επιφορτισμένη με τις σχέσεις με τη Σεούλ, προτείνεται η έναρξη διαπραγματεύσεων κυρίως ως προς το βιομηχανικό σύμπλεγμα του Κεσόνγκ και την επανένωση των οικογενειών που χωρίσθηκαν στο τέλος του Πολέμου της Κορέας το 1953.

    [08] Ο Γκάρι Κασπάροφ απειλείται με δίωξη και δεν επιστρέφει στη Ρωσία

    Ο διάσημος Ρώσος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ, πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε από τη Γενεύη ότι δεν θα επιστρέψει στη Ρωσία φοβούμενος δικαστική δίωξη για την πολιτική του δράση, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του.

    "Εάν επιστρέψω στη Μόσχα, αμφιβάλλω πολύ εάν θα έχω τη δυνατότητα να βγω από τη χώρα. Προς το παρόν δεν επιστρέφω στη Ρωσία", τόνισε ο Κασπάροφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κινδυνεύει με δίωξη όπως και άλλα μέλη της ρωσικής αντιπολίτευσης. Ο 50χρονος Κασπάροφ, ανακοίνωσε την απόφασή του χθες στη Γενεύη, όπου μετέβη για να παραλάβει βραβείο για τη δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο πρώην πρωταθλητής κόσμου στο σκάκι είναι ένας από τους ιδρυτές των κινημάτων της αντιπολίτευσης "Η 'Αλλη Ρωσία" και "Αλληλεγγύη". Τα τελευταία χρόνια εκτελούσε κυρίως χρέη εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό. Στις 6 Μαΐου του 2012 πήρε μέρος σε μια μεγάλη διαδήλωση κατά του Πούτιν, η οποία κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Διευρυμένα ωράρια λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, θα παραμένουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ εκείνοι που έχουν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μικρότερη επισκεψιμότητα, θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    Η απόφαση που καθορίζει τα διευρυμένα ωράρια λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θα υπογραφεί έως το τέλος της εβδομάδας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Τζαβάρας.

    Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διευθετηθεί η περίπτωση ομαδικών επισκέψεων από τουρίστες κρουαζιερόπλοιων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μετά τη λήξη του νόμιμου ωραρίου.

    [10] Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά για τις άπορες καρκινοπαθείς

    Φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, διοργανώνει η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση-Στήριξη: "Ε.Μ.Ε.Ι.Σ." αύριο βράδι στο θέατρο του Λυκαβηττού.

    Η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στηρίζοντας την προσπάθεια της νεοσυσταθείσας Εταιρείας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ που στόχο έχει την πλήρη στήριξη (ιατρική & οικονομική) απόρων γυναικών με καρκίνο του μαστού θα ταξιδέψει το κοινό με τραγούδια του παγκοσμίου και ελληνικού ρεπερτορίου, από τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη έως τον Πουτσίνι και τον Λούτσιο Ντάλα. Η Σόνια Θεοδωρίδου, με αφορμή αυτή τη συναυλία, στέλνει το μήνυμα πως «ίαση είναι η προσφορά και αλληλεγγύη των ανθρώπων απ? όπου κι αν προέρχονται».

    Συμπράτουν η Orchestra Mobile με διευθυντή ορχήστρας τον Θεόδωρο Ορφανίδη και η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo» με διευθυντή ορχήστρας τον Aντονι Ιβάνοβ. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

    Συνέντευξη της Σόνιας Θεοδωρίδου «φιλοξενείται» στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [11] Η Μπαρτσελόνα κινείται για τον Ραμί

    Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντίλ Ραμί θα κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες η Μπαρτσελόνα.

    O 26χρονος Γάλλος διεθνής αμυντικός το καλοκαίρι του 2011 μεταγράφηκε από τη Λιλ στη Βαλένθια με συμβόλαιο συνεργασίας, για τα 4.5 χρόνια, αντί έξι εκατ. ευρώ. ο Ραμί έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα και η Μπαρτσελόνα τον θέλει για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της.

    Το κόστος της μεταγραφής του Ραμί, ο οποίος κατάγεται από το Μαρόκο, αν τελικά τελικά πραγματοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

    [12] Ένας οκτάχρονος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκραμπλ

    Ένα 8χρονο αγόρι από τη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους του, πολλοί από τους οποίους είχαν 10 φορές την ηλικία του και να αναδειχθεί, σε εθνικό επίπεδο, πρωταθλητής του παιχνιδιού λέξεων Σκράμπλ, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Κράισττσερτς Πρες.

    Ο Λούις Χόκινς, ξεκίνησε να παίζει Σκράμπλ μόλις ένα χρόνο νωρίτερα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που διαγωνιζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του φορά ως διαγωνιζόμενος, το 8χρονο αγόρι κατάφερε να κερδίσει 13 από τα 15 παιχνίδια.Η μητέρα του, Λίνλεϊ Τζένες, δήλωσε ότι αρχικά ήταν δύσκολο να βρουν ανθρώπους να παίξουν με τον Λούις, προκειμένου να εξασκηθεί στη στρατηγική του παιχνιδιού. Αλλά η Τζένες είπε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της προθυμοποιήθηκαν να γίνουν «αντίπαλοι» του 8χρονου παιδιού.

    Ο Λούις θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σκραμπλ, το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Πράγα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [13] Συμφωνία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για τον Γιαννιώτα

    Συμφώνησε χθες το βράδυ η διοίκηση της Φορτούνα Ντίσελντορφ με τον Γιάννη Γιαννιώτα.

    Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Mπουντεσλίγκα και στην ομάδα του Ντίσελντορφ, εκεί που θα βρει δύο ακόμη Ελληνες, τον Στέλιο Μαλεζά και το Νίκο Παπαδόπουλου. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο παίκτης μέσω του προφίλ του, που διατηρεί στο «twitter».

    «Φορτούνα Ντίσελντόρφ. Η νέα μου ομάδα», έγραψε συγκεκριμένα ο Γιαννιώτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2013 - 8:30:24 UTC