Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες»
  • [02] Όλα τα κόμματα υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] To ακίνητο στο Κολωνάκι στο επίκεντρο της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [04] Χίλιες εφαρμογές από Έλληνες developers στο Windows Phone Store
  • [05] ΔΗΜΑΡ: Πρέπει να υπάρξει τροποποίηση μέτρων
  • [06] Διαφωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [07] Υπέκυψε ένας αστυνομικός που είχε τραυματισθεί σε διαδήλωση στην Τουρκία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες»

    Από το "grexit" η Ελλάδα πέρασε στο "grecovery" δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημέριδα "Helsinking Sanoat" με αφορμή την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Φινλανδία και προσθέτει ότι "η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο".

    "Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή" λέει ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι "έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη".

    Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι "η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων", επισημαίνει, όμως, ότι "από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι "οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς".

    Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές, θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. "Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι" υπογραμμίζει.

    Ο κ. Σαμαράς δηώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαικής ολοκλήρωσης, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα, αλλά αναφέρει ότι "η ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση".

    Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν. Αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Πέραν του Έλληνα πρωθυπουργού, στο φόρουμ συμμετέχουν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Φινλανδίας Γίρκι Καϊτάνεν και της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    [02] Όλα τα κόμματα υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

    Όλα τα κόμματα τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Με τους εισηγητές των κομμάτων, που είναι όλοι μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, άνοιξε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Όλα τα κόμματα, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους διαφωνίες τους, τάσσονται υπέρ της πρότασης των 54 βουλευτών για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, ενώ περίπου στις 5 το απόγευμα θα στηθεί η κάλπη για να αρχίσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης.

    [03] To ακίνητο στο Κολωνάκι στο επίκεντρο της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Την προέλευση των 98 εκατομμυρίων δραχμών που κατέβαλε, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, η Blue Bell για την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους αναζητεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Ο δικηγόρος Γρηγόρης Μούργελας, που λειτούργησε με εντολή του Νίκου Ζήγρα ως πληρεξούσιος της εξωχώριας εταιρίας, κατέθεσε σήμερα και υποστήριξε ότι το τίμημα καταβλήθηκε εκτός συμβολαιογραφείου, από συνάλλαγμα που εμβάστηκε σε λογαριασμό του, το οποίο δραχμοποίησε. Ο ισχυρισμός του αυτός, ωστόσο, δεν συμπίπτει με αυτόν που προέβαλε στο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας, ότι δηλαδή το ακίνητο -που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου- αγοράστηκε με χρήματα που μέσω του ιδίου παρέδωσε σε βαλίτσα ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

    Η άποψη αυτή του μάρτυρα, έδωσε την ευκαιρία στην πλευρά του πρώην υπουργού να ρωτήσει εάν πήρε ποτέ στα χέρια του βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές. «Όχι», απάντησε γελώντας ο δικηγόρος, ενώ νωρίτερα απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα είπε: « Η αγορά έγινε με επιταγές. Το επιβεβαιώνει η τράπεζα, έγινε με συνάλλαγμα».

    Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

    [04] Χίλιες εφαρμογές από Έλληνες developers στο Windows Phone Store

    Hανάπτυξη εφαρμογών (applications) για τα Windows Phone έχει πλέον φθάσει τις 145.000, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, από τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και τα ηλεκτρονικά παιγνίδια μέχρι την ειδησεογραφία, τα κοινωνικά δίκτυα και τις επιχειρηματικές εφαρμογές.

    Σύμφωνα με την Microsoft Ελλάς, σημαντική είναι η συμβολή των Ελλήνων δημιουργών (developers), οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8. Οι ελληνικές εφαρμογές παίρνουν υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης από τους χρήστες (τέσσερα με άριστα το πέντε), με βάση τις πάνω από 30.000 αξιολογήσεις μέχρι σήμερα. Μάλιστα, πολλές έχουν ήδη παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Phone Store, σε περισσότερες από 140 χώρες.

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένων ελληνικών εφαρμογών είναι το «The Juggler» (από την ομάδα Tainicom), καθώς και οι εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε έξι γλώσσες, που ανέπτυξε η Anlock. Το Windows Phone Store προσφέρει μία επιχειρηματική ευκαιρία στους developers, υποστηρίζοντας την εύκολη κατασκευή και συντήρηση εφαρμογών, ενώ δίνεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι και 70.000 ευρώ από το πρόγραμμα AppCampus.

    [05] ΔΗΜΑΡ: Πρέπει να υπάρξει τροποποίηση μέτρων

    Πρέπει να υπάρξει τροποποίηση μέτρων, που αποδείχθηκε ότι δεν αποδίδουν, όπως η υπερφορολόγηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κι έτσι, προσθέτει, ενισχύει το αίτημα ουσιαστικών αλλαγών.

    Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι οι μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση και στον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη ζήτηση, βοηθώντας την οικονομική δραστηριότητα, χωρίς τελικά να προκαλούν μείωση στα έσοδα του κράτους.

    [06] Διαφωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι "διαφωνεί θεμελιωδώς" με το ΔΝΤ σε πολλές πλευρές της έκθεσής του, στην οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά τα αποτελέσματα του πρώτου προγράμματος αρωγής προς την Ελλάδα, το 2010.

    Το ΔΝΤ εκτιμά κυρίως πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2012, έπρεπε να είχε γίνει ήδη από το 2010, αλλά "εμείς διαφωνούμε θεμελιωδώς" μ' αυτή τη θέση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σάιμον Ο'Κόνορ, υπογραμμίζοντας ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα κινδύνευε με αποσταθεροποίηση το σύνολο της ευρωζώνης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Υπέκυψε ένας αστυνομικός που είχε τραυματισθεί σε διαδήλωση στην Τουρκία

    Ένας Τούρκος αστυνομικός υπέκυψε χθες Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη όταν έπεσε από μια υπό κατασκευή γέφυρα ενώ κυνηγούσε διαδηλωτές στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ υπεύθυνοι του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον τρεις ξένοι,δύο Γαλλίδες και ένας Κύπριος,συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν εδώ και μία εβδομάδα την Τουρκία.

    Ο νεκρός αστυνομικός είναι ο πρώτος από τις τάξεις της αστυνομίας από τις 31 Μαΐου που άρχισε η αμφισβήτηση εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας έχουν βρει το θάνατο δύο διαδηλωτές.

    Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε γνωστό πως μια 21χρονη γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία είχε μεταβεί στην Τουρκία από τη Νάντη (δυτική Γαλλία) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγών Erasmus για ένα έτος σπουδών στην επικοινωνία στο πανεπιστήμιο του Γαλατάσαραϊ, συνελήφθη τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη μαζί με 82 άλλα πρόσωπα για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

    Η νεαρή γυναίκα παρουσιάσθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον ενός εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε την απελευθέρωσή της. Ωστόσο παρέμεινε σ' ένα κέντρο κράτησης περιμένοντας απόφαση της Ασφάλειας για ενδεχόμενη απέλασή της.

    Επιμέλεα: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2013 - 12:30:25 UTC