Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίπτει ο Σόιμπλε σενάρια περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους
  • [02] Μπομπ Γουίλσον αυτοπροσώπως χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  • [03] Στο ν/σ για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών θα υπαχθούν και αυτοί με καθυστερούμενα δάνεια
  • [04] Συνεχίζεται η αγωνία για την άνοδο της στάθμης των υδάτων του 'Ελβα και του Δούναβη
  • [05] Νέες αποκαλύψεις για παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ομπάμα
  • [06] Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιέρ Μορουά
  • [07] Κοντά στην Τσέλσι ο Χουλκ
  • [08] Ο Φερέιρα επέστρεψε στην Μπράγκα

  • [01] Απορρίπτει ο Σόιμπλε σενάρια περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

    «Δεν υπάρχει δέσμευση των κρατών της Ευρωζώνης» για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να δήλωσε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, τις οποίες επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, αρνήθηκε ότι οι «περαιτέρω ελαφρύνσεις» στις οποίες αναφέρεται το ΔΝΤ συνιστούν υπόσχεση για νέο «κούρεμα» χρέους.

    [02] Μπομπ Γουίλσον αυτοπροσώπως χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Ο Μπομπ Γουίλσον, αυτοπροσώπως χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε τη διάλεξη -περφόρμανς για τη δημιουργική διαδικασία του έργου του, με μια παρατεταμένη σιωπή. Σαν τα εκπληκτικά βιντεοπορτέτα του, που ενώ είναι ακίνητα κάποια στιγμή ζωντανεύουν.

    Μόνος του πάνω στη σκηνή, ο πολυσχιδής σκηνοθέτης, σε ένα one man show, ανέτρεξε σε έργα ορόσημα της καριέρας του και στοιχεία από τη ζωή του. «Μεγάλωσα σε μια επαρχιακή πόλη του Τέξας, που δεν υπήρχε τίποτε. Στη Νέα Υόρκη , πήγα θέατρο στο Μπρόντγουέι, δεν μου άρεσε αυτό που είδα.Τα μπαλέτα του Μπαλανσίν, μου άρεσαν πολύ. Η θέαση του χορού, είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στο έργο μου.Και η θέα ενός αστυνομικού στο δρόμο, έτοιμου να χτυπήσει με γκλομπ ένα κωφάλαλο αφροαμερικανό έφηβο, που αντί να τον βάλουν σε αναμορφωτήριο τον υιοθέτησα, άλλαξε τη ζωή μου». Ηταν το 1967 κι ο Μπομπ Γουίλσον ήταν 26 ετών.

    Θα επιστρέψει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 18-21 Ιουλίου, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή, « The old woman» και τους πρωταγωνιστές του, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και Γουίλιαμ Νταφόε.

    [03] Στο ν/σ για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών θα υπαχθούν και αυτοί με καθυστερούμενα δάνεια

    Στο νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια, θα μπορέσουν να υπαχθούν και δανειολήπτες που ακόμα και αν έχουν καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων τους, δεν έχει γίνει καταγγελία της δανειακής τους σύμβασης.

    Τα παραπάνω επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με την έναρξη της διαδικασίας της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

    Ο κ. Σκορδάς ανακοίνωσε ακόμα ότι προτίθεται να επιφέρει τροποποίηση στο άρθρο που αναφέρεται σε δάνεια ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανειολήπτες με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω (σ.σ. στην αρχική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης προβλεπόταν υπαγωγή στο προωθούμενο καθεστώς για άτομα με αναπηρία άνω του 67%).

    [04] Συνεχίζεται η αγωνία για την άνοδο της στάθμης των υδάτων του 'Ελβα και του Δούναβη

    Εντείνονται σήμερα οι προσπάθειες στη βόρεια Γερμανία για τη σταθεροποίηση των προχωμάτων στις όχθες του ποταμού 'Ελβα, ενώ μια μικρή πτώση της στάθμης των υδάτων παρατηρήθηκε στη νότια και ανατολική χώρα.

    Εκατοντάδες εθελοντές εργάσθηκαν όλη τη νύχτα για να τοποθετήσουν σακιά με άμμο στις όχθες του Έλβα, κοντά στο Λίνεμπουργκ της Κάτω Σαξωνίας όπου αναμένεται αύξηση της στάθμης των υδάτων την προσεχή εβδομάδα.

    Στην Ουγγαρία, η στάθμη των υδάτων του Δούναβη συνέχισε τη νύχτα ν' ανεβαίνει, ξεπερνώντας ιστορικά ρεκόρ στη δυτική χώρα.

    Στη Βουδαπέστη η κορύφωση της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού αναμένεται τη Δευτέρα.

    Στην Τσεχία, οι κάτοικοι, θύματα των πλημμυρών των τελευταίων ημερών εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους οχτώ άνθρωποι, άρχισαν σήμερα να επιστρέφουν στα σπίτια τους, ορισμένοι απελπισμένοι καθώς διαπιστώνουν την έκταση των ζημιών και άλλοι χαρούμενοι επειδή κατάφεραν να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

    [05] Νέες αποκαλύψεις για παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ομπάμα

    Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συγκεντρώνουν τηλεφωνικά δεδομένα στις ΗΠΑ και έχουν πρόσβαση στους σέρβερ ομίλων πληροφορικής όπως οι Google και Facebook, πρακτικές που κληρονομήθηκαν από την περίοδο της προεδρίας Μπους και εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δύο εφημερίδες.

    Η συζήτηση για το αν η αμερικανική κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή την ώρα που προσπαθεί να τους προστατεύσει από την τρομοκρατία, κλιμακώθηκε δραματικά χθες με τις πληροφορίες ότι οι αρχές συλλέγουν δεδομένα για εκατομμύρια χρήστες τηλεφώνων και παίρνουν στοιχεία από τους σέρβερ εννέα εταιρειών του Ίντερνετ.

    Η αμερικανική πολιτική τάξη αντέδρασε έντονα στις αποκαλύψεις των εφημερίδων "Γκάρντιαν" και "Ουάσινγκτον Ποστ" γι' αυτές τις πρακτικές, για την ύπαρξη των οποίων υπήρχαν υποψίες, που όμως ουδέποτε είχαν επιβεβαιωθεί. Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του διέψευσε ότι κατασκοπεύει τους αμερικανούς πολίτες ή πρόσωπα που ζουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της κυβέρνησης Ομπάμα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιέρ Μορουά

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας που διετέλεσε επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης (1981-1984) της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

    "Ένας πυλώνας του δημοκρατικού σοσιαλισμού έφυγε" είπε ο Φαμπιούς ανακοινώνοντας τον θάνατο στους δημοσιογράφους στο Τόκιο, όπου συνοδεύει τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε επίσημο ταξίδι.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [07] Κοντά στην Τσέλσι ο Χουλκ

    Είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει στο Λονδίνο και στην Τσέλσι ο Χουλκ. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι ένας από τους επιθετικούς που εντυπωσιάζουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γι' αυτό η διοίκηση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είχε δαπανήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να πάρει πέρσι τα δικαιώματα του από την Πόρτο.

    Ο Βραζιλιάνος διεθνής φορ αναμένεται να αποτελέσει ξανά ένα από τα ονόματα που θα συζητηθούν έντονα στο καλοκαιρινό «μεταγραφικό παζάρι», καθώς θέλει να φύγει από το ρωσικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο πιθανότατα ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του να είναι το αγγλικό πρωτάθλημα και η Τσέλσι.

    Τα σχετικά ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι οι διοικούντες την ομάδα του Λονδίνου έχουν καταθέσει πρόταση στους ομολόγους τους της Ζενίτ, που φτάνει στα 52 εκατ. ευρώ (!).

    [08] Ο Φερέιρα επέστρεψε στην Μπράγκα

    Μετά από μία αποτυχημένη χρονιά σε Παναθηναϊκό και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, συμφώνησε με την διοίκηση της Μπράγκα, σε μία προσπάθεια να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην πλούσια καριέρα του.

    Ο 67χρονος τεχνικός, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον πορτογαλικό σύλλογο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Φερέιρα διετέλεσε προπονητής της Μπράγκα την περίοδο 2003-2006.

    «Μπορούμε να υπολογίζουμε σ΄αυτόν, που ήταν εδώ πριν από δέκα χρόνια. Στόχος είναι ένας νέο κύκλος επιτυχιών. Τον ήθελαν πολλοί, αλλά επέλεξε να επιστρέψει. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε επιτυχίες», δήλωσε λίγο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 June 2013 - 8:30:27 UTC