Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αναγκαία η κοινή ενεργειακή πολιτική
  • [02] "Επίθεση εναντίον της λαϊκής βούλησης" δηλώνει ότι θεωρεί τις διαδηλώσεις ο Ερντογάν
  • [03] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για το "λάθος" του ΔΝΤ
  • [04] "Κακή μνήμη" επικαλέστηκε ο Ηλίας Πλασκοβίτης

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αναγκαία η κοινή ενεργειακή πολιτική

    Στην ανάγκη να υπάρξει κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και ακολούθως να τεθεί υπό ευρωπαϊκή ομπρέλα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων που υπάρχουν στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ελσίνκι στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, αλλά κρίση ανεργίας». Πρόσθεσε ότι έχουμε ένα νεοναζιστικό κόμμα που φθάνει δημοσκοπικά στο 12%, ωστόσο οι άνθρωποι που το ψήφισαν δεν το έκαναν από ιδεολογία, ψήφισαν ενάντια στην κρίση.

    Ο εξτρεμισμός, είπε, θα αντιμετωπισθεί με την καταπολέμηση της ανεργίας και τον περιορισμό των λαθρομεταναστών.

    Για διένεξη ΔΝΤ-ΕΕ

    "Τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει να κεφαλαιοποιήσει για κομματικό όφελος τα προβλήματα του χθες αλλά να λύσει τα προβλήματα του αύριο" δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολιάζοντας τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για τα λάθη στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

    [02] "Επίθεση εναντίον της λαϊκής βούλησης" δηλώνει ότι θεωρεί τις διαδηλώσεις ο Ερντογάν

    Επίθεση εναντίον της λαϊκής βούλησης εξακολουθεί να θεωρεί τις διαδηλώσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη σε ημερίδα με θέμα τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις.

    «Υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση και μεγάλη εκστρατεία ψεμάτων από τα κοινωνικά μέσα», είπε και αναφερόμενος στους διαδηλωτές τόνισε ότι «δεν υπάρχει συνομιλητής».

    Μέχρι σήμερα ο Ερντογάν υποστήριζε ότι οι διαδηλωτές στοχεύουν την εξουσία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τους έχει χαρακτηρίσει «πλιατσικολόγους» και «τρομοκράτες».Σήμερα πρόσθεσε άλλον έναν ισχυρισμό. Αναφέρθηκε στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό για την απομάκρυνση των αντρών του ΡΚΚ από την Τουρκία και τη σταδιακή επίλυση του Κουρδικού και είπε ότι μεταξύ των διαδηλωτών «υπάρχουν και αυτοί που δεν επιθυμούν την επίλυση».

    [03] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για το "λάθος" του ΔΝΤ

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και την παραδοχή του λάθους όσον αφορά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους.

    Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι δεν υπολόγισε σωστά το βάθος της καταστροφικής ύφεσης που θα επέφερε το μνημόνιο, το PSI δεν ήταν αποτελεσματικό ενώ είναι αμφίβολη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας διότι το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο. Γι' αυτό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό, πώς προτίθεται να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.

    [04] "Κακή μνήμη" επικαλέστηκε ο Ηλίας Πλασκοβίτης

    «Κακή μνήμη» επικαλέστηκε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δικαιολογώντας τα όσα αρχικά είχε υποστηρίξει περί άτυπης και ανεπίσημης προσπάθειας προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, για να φθάσει η Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι από το γαλλικό έγγραφο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη Λίστα Λαγκάρντ, προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν τυπική και επίσημη.

    Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει από την Προανακριτική όλο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να το μελετήσει πριν καταθέσει ενώπιον των μελών της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 June 2013 - 16:30:20 UTC