Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χάσαμε χρόνο στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας"
  • [02] Παραμένουν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ
  • [03] «Να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και του ορυκτού πλούτου» ζήτησε ο Πάνος Καμμένος
  • [04] Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές στις περιοχές των Αχαρνών, Αγ. Στεφάνου και Καπανδριτίου

  • [01] "Χάσαμε χρόνο στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας"

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι "έχασαν χρόνο" στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας, αρνούμενοι να μειώσουν από το 2010 το βάρος του χρέους της, παραδέχτηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο.

    "Πράγματι, δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα - χάσαμε πιθανώς χρόνο", σημείωσε ο Γάλλος οικονομολόγος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το "mea culpa" που ανακοίνωσε το ίδρυμά του. Το ΔΝΤ παραδέχθηκε πρόσφατα "σημαντικά λάθη" κατά το πρώτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας πριν από τρία χρόνια.

    "Φυσικά, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος στην αρχή, για να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει πιο εύκολα, αλλά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο της εποχής εκείνης, οι συνθήκες δεν ήταν έτοιμες", τόνισε.

    Το ΔΝΤ, είχε συστήσει τότε μια αναδιάρθρωση, δηλαδή μια μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι ήταν εντελώς αντίθετοι, φοβούμενοι τη μετάδοση των προβλημάτων και σε άλλες χώρες.

    Η λύση αυτή τελικά εφαρμόστηκε ένα χρόνο αργότερα, όχι όμως με αποφασιστικό τρόπο, λέει ο Μπλανσάρ. "Το χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό", και αυτό έχει επιπτώσεις και σήμερα, οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να δανείσουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε.

    "Η επίδραση ενός βαρέως χρέους, επιβραδύνει την επιστροφή της Ελλάδας σε μια αποδεκτή ισορροπία", προειδοποίησε υπογραμμίζοντας ότι το κύριο δίδαγμα είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε πάντα την πραγματικότητα.

    "Όταν μια χώρα έχει ένα βάρος από μη βιώσιμο χρέος, θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να μειώσει το βάρος του χρέους", εκτίμησε.

    [02] Παραμένουν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ

    Για 12η ημέρα συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας οι διαμαρτυρίες, οι οποίες παραμένουν πρώτο θέμα της επικαιρότητας. Η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συνεδριάζει αυτή την ώρα με αντικείμενο και τις διαδηλώσεις.

    Λόγω Σαββατοκύριακου, από το απόγευμα αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ το πλήθος ειδικά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Για αύριο Κυριακή, οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στο Ταξίμ, στις τρεις το απόγευμα.

    Την ίδια ώρα όμως, ο δήμαρχος της 'Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ έχει καλέσει τους πολίτες για «μεγάλη υποδοχή» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

    Από χτες το πρωί που επέστρεψε από την τριήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό, ο Ερντογάν παραμένει στην Κωνσταντινούπολη.

    Σημαντικό αντικείμενο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, είναι οι διαδηλώσεις. Από χτες όμως δημοσιεύονται δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να αποφασίσει την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται κανονικά να πραγματοποιηθούν το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάρτιο του 2014, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραμένει ανυποχώρητος απέναντι στις διαμαρτυρίες. Ωστόσο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμάς συνομιλεί με εκπροσώπους των διαδηλωτών, με ατζέντα τα αιτήματα των τελευταίων.

    [03] «Να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και του ορυκτού πλούτου» ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

    «Να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, και το ξεπούλημα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής περιουσίας, της δημόσιας και της ιδιωτικής, και να φύγουν η ξένη τρόικα και οι υπάλληλοί της, της κυβέρνησης» ζήτησε ο Πάνος Καμμένος απο τις Σποράδες όπου περιόδευσε σήμερα, δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη Μαγνησία.

    Ο κ. Καμμένος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «την ίδια ώρα που αποδεικνύεται πλέον από τους πρωταγωνιστές που μας έβαλαν στο μνημόνιο ότι όλο αυτό έγινε προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας από τη Φινλανδία θέλει να παραδώσει και τον ελληνικό ορυκτό πλούτο στη λεγόμενη ευρωπαϊκή οικογένεια».

    [04] Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές στις περιοχές των Αχαρνών, Αγ. Στεφάνου και Καπανδριτίου

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει τουλάχιστον 100 ληστείες σε σπίτια στις περιοχές των Αχαρνών, του Αγίου Στεφάνου και του Καπανδριτίου. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 750.000 ευρώ.

    Συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών, δύο άτομα ηλικίας 23 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους, ηλικίας 20, 20, 37 και 39 ετών.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Αχαρνών στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα δίκαννο, που είχε αφαιρεθεί από σπίτι, μία κυνηγετική καραμπίνα, κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, τους τελευταίους δέκα μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Ειδικότερα, ενεργώντας είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, παρακολουθούσαν τις οικίες-στόχους τους και εισέρχονταν παραβιάζοντας την πόρτα ή το παράθυρο κατά την απουσία των ιδιοκτητών.

    Όπως εξακριβώθηκε, συνολικά έχουν διαπράξει εκατό διαρρήξεις, εκ των οποίων ενενήντα τρείς στην περιοχή των Αχαρνών, έξι στον 'Αγιο Στέφανο και μία στο Καπανδρίτι.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξαν και δύο αρπαγές τσαντών στην περιοχή των Αχαρνών.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 June 2013 - 12:30:21 UTC