Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιταλία: Προβάδισμα της κεντροαριστεράς σε όλες τις μεγάλες πόλεις
  • [02] Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή να πάρει θέση για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο
  • [03] «Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»

  • [01] Ιταλία: Προβάδισμα της κεντροαριστεράς σε όλες τις μεγάλες πόλεις

    Προβάδισμα της κεντροαριστεράς καταγράφεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις οποίες διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Ο απερχόμενος Τζάνι Αλεμάνο συνεχάρη τον κεντροαριστερό Ινιάτσιο Μαρίνο για τη νίκη του στη Ρώμη.

    Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ξεπεράσει το ένα τρίτο των τμημάτων, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Μαρίνο συγκεντρώνει 64,5% των ψήφων.

    Οι συνδυασμοί της κεντροαριστεράς καταγράφουν επίσης προβάδισμα στην Μπρέσια και στην βορειοανατολική πόλη Τρεβίζο, όπου κατά παράδοση η Λέγκα του Βορρά και το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) κέρδιζαν με άνεση.

    Στην Ιμπέρια, κοντά στην Γένοβα, ο κεντροαριστερός υποψήφιος φέρεται ότι κερδίζει την δημαρχία με το 76,1% των ψήφων.

    Οι συμμαχίες του Δημοκρατικού Κόμματος του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, των Πράσινων και τοπικών σχημάτων υπερισχύουν, σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, στο Βιτέρμπο (κεντρική Ιταλία), στην Σιένα (Τοσκάνη) και στο Λόντι (Βόρεια Ιταλία).

    [02] Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή να πάρει θέση για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο

    Με απόφαση του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση στο ζήτημα της παρακολούθησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων πολιτών από τις ΗΠΑ.

    Εγκρίνοντας πρόταση της Ομάδας των Φιλελευθέρων που υποστηρίχθηκε και από την Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ του να ζητηθεί από την Επιτροπή μια δήλωση για το θέμα της παρακολούθησης της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των πολιτών από τις ΗΠΑ.

    Επικαλούμενος τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τις παρακολουθήσεις των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων όλων των πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ απαίτησε να υπάρξει δήλωση της Κομισιόν για το θέμα και σχετική συζήτηση μ' ένα μόνον γύρο ομιλητών, διευκρινίζοντας ότι η αποκάλυψη αυτή σημαίνει πως "τα πάντα μπορούν να τύχουν παρακολούθησης από τα συστήματα ασφαλείας των ΗΠΑ".

    Υπέρ της πρότασης Φέρχοφστατ τάχθηκε και ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα.

    [03] «Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»

    Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί σήμερα να αποδεχθεί την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2015. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, που συζητείται απόψε στη Βουλή.

    Πριν από λίγο, τον λόγο ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση -με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα- που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013.

    «Η παράταση αυτή ισχύει και θα ισχύει για ακόμα 6 με 7 μήνες», είπε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2013 - 16:30:22 UTC