Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις»
  • [02] Θα διατηρήσουμε την ανεξαρτησία και πολυμετοχικότητά μας, δηλώνει η Εθνική Τράπεζα
  • [03] Στο επίκεντρο ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [04] Έρχεται στην Αθήνα η «μεγάλη κυρία της τζαζ» Νταϊάνα Κρολ
  • [05] Μιλώντας για την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του '77 στην πλατεία Ταξίμ
  • [06] Ελληνική στήριξη στα Δυτικά Βαλκάνια
  • [07] Κ.Παπούλιας: «Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη»
  • [08] Στα 104,7 δισ. ευρώ οι εγγυημένες καταθέσεις στις τράπεζες
  • [09] Β. Σόιμπλε: «Η ΕΚΤ ενεργεί σύμφωνα με την εντολή της» για τα ομόλογα
  • [10] Το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων
  • [11] Στις φλόγες η πλατεία Ταξίμ
  • [12] Η Μπενφίκα απέκτησε τον Μάρκοβιτς, θέλει και Σουλεϊμανί

  • [01] «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις»

    Η πρόοδος της Ελλάδας, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό και της εσωτερικής σταθερότητας της χώρας, αλλά και οι προοπτικές της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά η χώρα δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα, πριν ένα χρόνο, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι επισήμανε στον κ. Γιούνκερ τη σημασία της κοινής συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για δύο θέματα: την ενέργεια και τη λαθρομετανάστευση.

    Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της ΕΕ σε ένα εξάμηνο, ενώ έκανε λόγο για τη «μεγάλη αντιστροφή της ψυχολογίας και του κλίματος για την Ελλάδα παγκοσμίως», για τα οποία, όπως είπε, συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η συστηματική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και η δουλειά πραγματικών φίλων της Ελλάδας, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.

    «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λόγω της εμπλοκής στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε «αστειότητες» τα όσα φημολογούνται.

    [02] Θα διατηρήσουμε την ανεξαρτησία και πολυμετοχικότητά μας, δηλώνει η Εθνική Τράπεζα

    Για την «εδραιωμένη πεποίθησή της ότι θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση της απαιτούμενης ιδιωτικής συμμετοχής στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών (υπολογιζόμενη κατ΄ ελάχιστον σε 800 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και την πολυμετοχικότητα της», ενημερώνει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας τη Βουλή.

    Το έγγραφο της ΕΤΕ διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση δύο ανεξάρτητων βουλευτών, των Γ. Κουράκου και Ν. Σταυρογιάννη, σχετική με πρόταση του μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου περί συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, με τη συνεισφορά της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

    Σε απάντηση της ερώτησης, διαβιβάστηκαν στη Βουλή δύο έγγραφα, ένα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και ένα της Εθνικής Τράπεζας.

    Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι «το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας θέτει περιορισμούς ως προς το υλοποιήσιμο της πρότασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου» και ότι «με τη διαδικασία που έχει καθοριστεί από τον Ν. 3864/2010 για τη χορήγηση κεφαλαιακής ενίσχυσης προς τα πιστωτικά ιδρύματα, δεν γίνεται πρόβλεψη συμμετοχής με εισφορά ακινήτων περιουσιακών στοιχείων».

    Αντίστοιχη είναι και η θέση της Εθνικής Τράπεζας.

    [03] Στο επίκεντρο ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι ρυθμίσεις για τους ενήμερους οφειλέτες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, από την οποία απουσίαζε ο Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

    Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μια ώρα και 45 λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν επίσης οι αλλαγές στον Τειρεσία, αλλά και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, καθώς και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής αν συζητήθηκε και το θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο επιδιώκει να «ανοίξει» η τρόικα.

    [04] Έρχεται στην Αθήνα η «μεγάλη κυρία της τζαζ» Νταϊάνα Κρολ

    Μια «μεγάλη κυρία της τζαζ», η κορυφαία Καναδή ερμηνεύτρια Νταϊάνα Κρόλ, θα σαγηνεύσει το κοινό με τη φωνή της, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της που ένας σταθμός της θα είναι και η Αθήνα, στο Ηρώδειο, η «ιέρεια της τζαζ» μας φέρνει στις μελωδικές αποσκευές της - εκτός τις πασίγνωστες μεγάλες επιτυχίες της - και τον θησαυρό του νέου της άλμπουμ. Το περίφημο «Glad Rag Doll», τον ενδέκατο και «σοβαρότερο» δίσκο της, ο οποίος αποτελεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας άκρως επιτυχημένης συνεργασίας με τον κορυφαίο παραγωγό T Bone Burnett, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την αμερικανική μουσική παράδοση και τεράστια ονόματα όπως ο Elton John, o Leon Russell, ο Elvis Costello, o Roy Orbison.

    Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου ένα κοκτέιλ πάρτι προς τιμήν αυτής της σπουδαίας ερμηνεύτριας, όπου η ίδια δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ιδιαίτερα συγκινημένη για την επίσκεψή της στη χώρα μας, μετά από απουσία αρκετών ετών.

    [05] Μιλώντας για την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του '77 στην πλατεία Ταξίμ

    Επί 36 ολόκληρα χρόνια, ο Οζτεκίν Καραγκιουλού κουβαλάει πάνω του την "πληγή" του Ταξίμ. Ήταν Πρωτομαγιά του 1977 - η αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά, όπως θα περάσει στην τουρκική ιστορία - όταν, μαζί με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές, κατέβηκαν στην πλατεία Ταξίμ για να γιορτάσουν αλλά και να προβάλλουν τα αιτήματα των εργατικών διεκδικήσεων. Εκεί, μια σφαίρα από όπλο αστυνομικού τον βρήκε στο πόδι κι έκτοτε φέρει ανεξίτηλο το σημάδι της αιματηρής, όπως εξελίχθηκε, εκείνης συγκέντρωσης.

    "Η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο, όταν έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός. Εγώ ήμουν στις πρώτες σειρές και δέχτηκα μια σφαίρα στο πόδι. Επικράτησε πανικός" εξιστορεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Οζτεκίν Καραγκιουλού, που θυμάται σαν χθες το απόγευμα εκείνο της 1ης Μαΐου του 1977, όταν το Ταξίμ "βάφτηκε" κόκκινο από το αίμα των 34 νεκρών (σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό) των γεγονότων που ακολούθησαν.

    Παρακολουθώντας από τους δέκτες των τηλεοράσεων, τον Τύπο αλλά και το διαδίκτυο τα όσα συμβαίνουν, σήμερα, στο Ταξίμ, ο Οζτεκίν Καραγκιουλού τονίζει πως οι δύο αυτές στιγμές στην τουρκική ιστορία "δεν έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους".

    "Τα σημερινά γεγονότα - εξηγεί - ξεκίνησαν περισσότερο προβάλλοντας την περιβαλλοντική πτυχή του όλου ζητήματος. Ενώ τα γεγονότα του 1977 είχαν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Τα όσα συμβαίνουν τώρα είναι κατ' αρχήν εντελώς ανοργάνωτα και η 'σπίθα' που πυροδότησε την κατάσταση είναι η στάση του Ερντογάν και η καταπίεση που ασκεί στον λαό. Χωρίς σαφή σκοπό, τους διαδηλωτές ενώνει μόνο ένα πράγμα - ότι το κράτος είναι καταπιεστικό και βάρβαρο. Οι ομάδες που συμμετέχουν στις πορείες και συγκεντρώσεις προέρχονται από όλα τα στρώματα του λαού, ακόμη και από αθλητικά σωματεία".

    [06] Ελληνική στήριξη στα Δυτικά Βαλκάνια

    Τη σταθερή προσήλωση της χώρας του στην ευρωπαϊκή της προοπτική εκφράζει ο επικεφαλής του Μαυροβουνίου για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, πρέσβης Αλεξάνταρ Πέγιοβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημειώνει ότι το Μαυροβούνιο αναμένει τη στήριξη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014 για την προώθηση της ενταξιακής του διαδικασίας.

    Όπως τονίζει ο κ. Πέγιοβιτς «η ελληνική εξωτερική πολιτική σταθερά και με σημαντικές πρωτοβουλίες έχει αποδείξει ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» και υπογραμμίζει ότι το Μαυροβούνιο εκτιμά την υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξής του, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και τις πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών σχετικά με την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας.

    «Διαχρονικά το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα έχουν μοιραστεί ίδιους στόχους και συμμαχίες. Ως εκ τούτου, έχουμε μια ουσιαστική σχέση, η οποία επιθυμούμε να συνεχιστεί και να διευρυνθεί μέσα από τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτηση για τις προοπτικές συνεργασίας στον οικονομικό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου, ο κ. Πέγιοβιτς υπενθυμίζει τις ελληνικές επενδύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Μαυροβούνιο, ιδιαίτερα στον τομέα του Τουρισμού. «Πιστεύω ότι ο τουρισμός αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, κοινών έργων και επενδύσεων, όπου οι δύο χώρες μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους» σημειώνει και υπογραμμίζει τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας και σε άλλους τομείς της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως το εμπόριο, η φαρμακοβιομηχανία, οι μεταφορές, οι κατασκευές και η ενέργεια. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας με τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας, πως η εμπειρία αυτή θα είναι πολύ χρήσιμη για το λιμάνι του Bar.

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παρέχει σημαντική υποστήριξη στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας του, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, με τη διοργάνωση κοινής στρατιωτικής εκπαίδευσης και παροχής υποτροφιών για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, σημειώνει και τη συνεργασία με την πόλη του Πειραιά στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και την ίδρυση επιχειρηματικών σχέσεων, μέσω διμερών συναντήσεων, καθώς και την παρουσίαση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών δυνατοτήτων μεταξύ των δύο χωρών.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, ο κ. Πέγιοβιτς τονίζει το έντονο ενδιαφέρον της χώρας του για την ενίσχυση της συνεργασίας τους με την Ελλάδα στους παραπάνω τομείς και αναφέρει τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και το ίδρυμα Ωνάση.

    Μιλώντας για την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου και τις προτεραιότητες που θέτει η χώρα του για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο κ. Πέγιοβιτς είναι σαφής και ειλικρινής. Περιγράφει με λεπτομέρειες τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται για την εναρμόνιση του Μαυροβουνίου με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ταυτόχρονα διευκρινίζει ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μια ευρύτερη διαδικασία-προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Μαυροβουνίου.

    [07] Κ.Παπούλιας: «Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη»

    Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος, «διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού», όπως είπε, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 για να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον Απελευθερωτικό Αγώνα το 1821.

    Ο κ. Γιούνκερ έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και μετά τη λιτή τελετή της παρασημοφόρησης, οι τρεις άνδρες είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον κ. Γιούνκερ ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε σε περίοδο ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τις δραματικές διαστάσεις, που παίρνει η ανεργία των νέων, καθώς κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη».

    [08] Στα 104,7 δισ. ευρώ οι εγγυημένες καταθέσεις στις τράπεζες

    Στο ποσό των 140,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των καλυπτόμενων καταθέσεων από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2012. Με βάση τα στοιχεία αυτά, το ύψος των εγγυημένων καταθέσεων ανερχόταν στο τέλος του περασμένου έτους στο ποσό των 104,7 δισ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των καταθετών που δικαιούνταν αποζημίωση από το Ταμείο σε 32 εκατομμύρια, καθώς πολλοί καταθέτες τηρούν ταυτόχρονα λογαριασμούς σε πολλά πιστωτικά ιδρύματα.

    Όλα τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 6 Απριλίου μετά από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Η ερώτηση κατατέθηκε μετά τα γεγονότα στην Κύπρο και την αβεβαιότητα και ανησυχία που δημιουργήθηκε στους Έλληνες καταθέτες.

    Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο, "σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και επενδύσεων της 31.12 2012, το ύψος των καλυπτομένων από το ΤΕΚΕ καταθέσεων ανερχόταν σε 140,3 δισ. ευρώ, των εγγυημένων καταθέσεων σε 104,7 δισ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των καταθετών που δικαιούνταν αποζημίωση από το ΤΕΚΕ σε 32 εκατομμύρια, καθώς πολλοί καταθέτες τηρούν ταυτόχρονα λογαριασμούς σε πολλά πιστωτικά ιδρύματα".

    [09] Β. Σόιμπλε: «Η ΕΚΤ ενεργεί σύμφωνα με την εντολή της» για τα ομόλογα

    Πεπεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενεργεί στο πλαίσιο της εντολής της σε ό,τι αφορά την απόφαση για αγορά ομολόγων σε έκτακτες περιπτώσεις, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στην Καρλσρούη, όπου σήμερα αρχίζει η διαδικασία εξέτασης προσφυγών εναντίον της συνταγματικότητας του εν λόγω προγράμματος της ΕΚΤ (ΟΜΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

    «Εμείς, η κυβέρνηση, δεν έχουμε αμφιβολία ότι η ΕΚΤ ενεργεί στο πλαίσιο της εντολής της σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι το ΟΜΤ δημιουργεί κίνδυνο μεταφοράς χρέους. Εκτός από τον κ. Σόιμπλε, ενώπιον του Δικαστηρίου αναμένεται να καταθέσουν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, ο οποίος έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την αντίθεσή του στο πρόγραμμα, αλλά και το στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ 'Ασμουσεν, ο οποίος το στηρίζει.

    Η προσφυγή έχει κατατεθεί από 35.000 Γερμανούς, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και νομικοί. Το Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί εάν η απόφαση της ΕΚΤ για απεριόριστη αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά συνιστά απευθείας χρηματοδότηση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν η απόφαση, η οποία δεν αναμένεται να εκδοθεί πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είναι θετική, θα μπορούσε να σημαίνει περιορισμό της γερμανικής συμμετοχής στο ΟΜΤ ή ακόμη και την παραπομπή της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [10] Το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων

    Το ποσόν των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ), μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός 1,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,20%, παραμένοντας αμετάβλητη έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας στις 8 Μαΐου. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,125 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσόν κατά 1,70 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

    [11] Στις φλόγες η πλατεία Ταξίμ

    Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού αιτιολόγησε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας νωρίς το πρωί στην Πλατεία Ταξίμ με το επιχείρημα ότι οι διαδηλωτές που την είχαν καταλάβει εδώ και δώδεκα ημέρες αμαύρωναν την εικόνα της Τουρκίας.

    Εκσκαφείς διέλυσαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί γύρω από την Πλατεία Ταξίμ, έπειτα από την είσοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας νωρίς το πρωί, οι οποίες απομάκρυναν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα εκατοντάδες συγκεντρωμένους νέους που πετούσαν εναντίον τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.

    Η αστυνομία δεν κινήθηκε κατά των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί, η επικείμενη καταστροφή του οποίου έδωσε το έναυσμα για τις μεγάλες διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε κίνημα κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός θα εκφωνήσει σήμερα το μεσημέρι ομιλία ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

    [12] Η Μπενφίκα απέκτησε τον Μάρκοβιτς, θέλει και Σουλεϊμανί

    Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και με τα «χρώματα» της Μπενφίκα, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λάζαρ Μάρκοβιτς.

    Ο Σέρβος επιθετικός, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πατρίδα του με την Παρτιζάν βελιγραδίου, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «αετούς», χωρίς να ανακοινωθεί το κόστος της μεταγραφής.

    «Ξέρω ότι μπορώ να αναπτυχθώ ποδοσφαιρικά και να πετύχω στην ομάδα της Μπενφίκα», δήλωσε σχετικά ο 19χρονος διεθνής, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, στο «στόχαστρο» της Μπενφίκα βρίσκεται και ο 24χρονος -επίσης Σέρβος διεθνής- Μιραλέμ Σουλεϊμανί που ανήκει στον Αγιαξ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2013 - 10:30:26 UTC