Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με κυβερνητικούς εταίρους
  • [02] Επίσπευση της συζήτησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ζητήσουν τα κόμματα

  • [01] Επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με κυβερνητικούς εταίρους

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές στην κρατική τηλεόραση, εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ υπεραμύνθηκε της απόφασής του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε πάσης φύσεως συντεχνίες και ξεκαθαρίζοντας πως έχει την πολιτική βούληση για ουσιαστικές αλλαγές.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για συντεχνίες κομματικών στρατών και πάσης φύσεως «ημετέρων», που μονοπωλούσαν τις ΔΕΚΟ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά, καταγγέλοντας πως προχωρούσαν σε εκβιασμούς κατεβάζοντας όποτε ήθελαν τους διακόπτες.

    Στόχος τους, όπως είπε, ήταν «να έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν απόλυτα τη δημόσια ενημέρωση, να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά να του προσφέρουν ελάχιστα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας, χωρίς να λογοδοτούν». Δείχνοντας προφανώς και τον δρόμο που προτίθεται να ακολουθήσει, φωτογράφισε και άλλες ΔΕΚΟ τονίζοντας πως «η Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί παντού αλλού».

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να επικοινωνήσει μαζί τους.

    Πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό, να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησηπροκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ απηύθυναν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν χθες το βράδυ για μιάμιση ώρα στη Βουλή.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μην θέλει πολιτική σταθερότητα. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μη θέλει δημόσια τηλεόραση»και τάχθηκε υπέρ μίας μεταρρύθμισης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση,«αλλά ψηφισμένη από τη Βουλή, με την ΕΡΤ να λειτουργεί και να προσφέρει τις λειτουργίες της».

    Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ έχει ανάγκη ριζικών αλλαγών αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή». «Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασηςήταν απαράδεκτο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

    Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ συνιστά θεσμικό πραξικόπημα και πρόβλημα δημοκρατίας, ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον λαό «σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής».

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας χθες στην Λάρισα είπε ότι «θέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να καταγγείλουμε τη συγκυβέρνηση που αιφνιδιαστικά άνοιξε το δρόμο για λουκέτα εξπρές σε φορείς του Δημοσίου και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δίνει τη δυνατότητα σε έναν υπουργό να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Αρχή που έγινε με την ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εντολή του πρωθυπουργού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα».

    [02] Επίσπευση της συζήτησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ζητήσουν τα κόμματα

    Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να τεθεί από τα κόμματα το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τα κόμματα για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπουργική απόφαση που ακολούθησε οδηγώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Μέχρι στιγμής, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

    Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην οποία έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της πρότασης Νόμου που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τους βουλευτές του κόμματος και με την οποία προτείνεται η Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών.

    Στο κλίμα αυτό η Βουλή τελεί εν αναμονή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και προβλέπει τη δημιουργία νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα φέρει την ονομασία ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ, Τηλεόραση).

    Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα συζήτησης των προτάσεων νόμου των κομμάτων απάντησε πως «θα γίνει ότι ορίζει ο Κανονισμός».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 June 2013 - 8:30:20 UTC