Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφ' όλης της ύλης η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας
  • [02] G8: Συμφώνισαν οι ηγέτες ότι θα αρνούνται να πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών
  • [03] Bαριά πρόστιμα για "πειραγμένα" ταξίμετρα
  • [04] Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ
  • [05] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων
  • [06] Καμικάζι βομβιστής σκότωσε 7 ανθρώπους σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη

  • [01] Εφ' όλης της ύλης η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας

    Για τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ενημέρωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την τρόικα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών τέθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

    Παράλληλα, συζητήθηκε και το αίτημα της κυβέρνησης για τη μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο αναμένεται ακόμη η απάντηση των επικεφαλής της τρόικας, που μελετούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

    Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο παράγοντα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

    Οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, πριν από το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, αλλά άγνωστο είναι ακόμη εάν οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, εάν παραμείνουν ανοικτά αρκετά πεδία.

    [02] G8: Συμφώνισαν οι ηγέτες ότι θα αρνούνται να πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών

    Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) διακήρυξαν σήμερα την άρνησή τους να πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών υπηκόων τους από "τρομοκράτες", ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που συνεδριάζουν στο Λοχ Ερν, στη Βόρεια Ιρλανδία, καλούν επίσης τις εταιρείες να αρνούνται να καταβάλλουν λύτρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.Η Βρετανία, η οποία έχει τη φήμη ότι ουδέποτε πλήρωσε λύτρα για υπηκόους της που είχαν συλληφθεί όμηροι, επέμενε ότι οι εταίροι της στη G8 θα πρέπει να δεσμευθούν στο θέμα αυτό.

    Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η "βιομηχανία" των απαγωγών ομήρων απέφερε περίπου 70 εκατ. δολάρια στο σύνολο του δικτύου Αλ Κάιντα στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.Καμιά χώρα δεν παραδέχεται δημοσίως ότι πληρώνει λύτρα σε απαγωγείς ομήρων, όμως ορισμένες, όπως η Ιταλία, θεωρούνται λιγότερο αδιάλλακτες στον κανόνα αυτό.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Bαριά πρόστιμα για "πειραγμένα" ταξίμετρα

    Βαριά πρόστιμα, που ανέρχονται έως και τις 20.000 ευρώ, προβλέπονται σε απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τα "πειραγμένα" ταξίμετρα.

    Τούτο προβλέπεται στην αγορανομική διάταξη υπ' αριθμ. 03/2013 με θέμα: «Ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία των ταξιμέτρων», την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1399/B/2013.

    Όπως ορίζεται στη σχετική διάταξη: Μη συμμορφούμενα ταξίμετρα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ούτε να διατίθενται προς πώληση ή χρήση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ταξιμέτρων με τις ως απαιτήσεις του νόμου, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον κατασκευαστή ή εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ή εισαγωγέα ή διανομέα. Ειδικά για τα ταξίμετρα που είναι ήδη εγκατεστημένα σε οχήματα (ταξί), στην περίπτωση εντοπισμού σφάλματος, πέραν του μέγιστου επιτρεπόμενου και μέχρι και το διπλάσιο αυτού, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του οχήματος (ταξί) διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

    [04] Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ

    Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το "Ερρίκος Ντυνάν", που συζητείται απόψε στην Ολομέλεια, έχει καταθέσει το ΚΚΕ την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πανομοιότυπες τροπολογίες και σε άλλα νομοσχέδια που προγραμματίζεται να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η θέση σε ψηφοφορία βουλευτικών τροπολογιών τελεί υπό την αίρεση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος.

    Το ΚΚΕ εμφανίζεται αποφασισμένο να ζητήσει ακόμη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να τεθεί σε συζήτηση η τροπολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για το άρθρο 101 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι αν υπάρχει αμφισβήτηση για το αν εισάγεται ή όχι μια τροπολογία σε συζήτηση, τότε ο πρόεδρος ερωτά τη Βουλή που αποφαίνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση και χωρίς συζήτηση.

    [05] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων

    Στην άντληση ποσού συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων.

    Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,02%.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

    Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,715 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,72 φορές.

    [06] Καμικάζι βομβιστής σκότωσε 7 ανθρώπους σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη

    Ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σ' ένα σιιτικό τέμενος στην ιρακινή πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά πιστοί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε στην περιφέρεια αλ Καχίρα της βόρειας Βαγδάτης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 June 2013 - 10:30:22 UTC