Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση κατεβάζει το στρατό στη Βραζιλία για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις
  • [02] Με γοργό βήμα, προς 17 εκατ. αφίξεις, ο ελληνικός τουρισμός φέτος
  • [03] Απέκλεισε, ο Μ. Σαλμάς, αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε φάρμακα και εξετάσεις
  • [04] Τη συμμετοχή των Βενιζέλου - Κουβέλη στην κυβέρνηση θέλει η Ντ. Μπακογιάννη
  • [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων
  • [06] Ο Ασάνζ παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς φοβάται τις ΗΠΑ
  • [07] Δραματικές επιπτώσεις θα έχει ακόμη και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη
  • [08] Ο Καπέλο φαβορί για τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν

  • [01] Η κυβέρνηση κατεβάζει το στρατό στη Βραζιλία για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις

    Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας σε πέντε μεγάλες πόλεις για να ελέγξουν το κύμα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί σχεδόν το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου πολιτών με αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

    Μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας θα σταλούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Μίνας Γκεράις, την Μπαΐα, την Σιαρά και την πρωτεύουσα Μπραζίλια. Όλες οι πόλεις αυτές θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Fifa.

    [02] Με γοργό βήμα, προς 17 εκατ. αφίξεις, ο ελληνικός τουρισμός φέτος

    Πλώρη για 17 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών έχει βάλει ο ελληνικός τουρισμός εφέτος, όπως αυτό διαφαίνεται από τα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου ο ελληνικός τουρισμός τρέχει με αύξηση 6,05% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Σε απόλυτα νούμερα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, επισκέφθηκαν την Ελλάδα από αέρος 2.441.276 τουρίστες, όταν το 2012 είχαν έλθει 2.302.107 τουρίστες.

    Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ανά την Ελλάδα, στο σύνολο των ελληνικών προορισμών παρατηρείται σημαντική άνοδος. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό ανόδου στη Μύκονο, όπου οι αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 125,5% σε σχέση με πέρυσι. Μπορεί οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί της χώρας να μην ακολουθούν την εκρηκτική άνοδο των αφίξεων στη Μύκονο, ωστόσο τα διψήφια ποσοστά δίνουν το φετινό στίγμα: η Ζάκυνθος κινείται με άνοδο 33,2%, η Κεφαλονιά με 29,5%, τα Χανιά με 26,3%, η Σαντορίνη με 22,7%, η Κέρκυρα με 23,9%, η Κως με 20,2%, η Σκιάθος με 18,3% κλπ.

    Πληγή για έναν ακόμη χρόνο παραμένουν οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος και, κατ' επέκταση, στον προορισμό της Αθήνας, όπως επισημαίνουν, με κάθε ευκαιρία και οι φορείς του κλάδου.

    [03] Απέκλεισε, ο Μ. Σαλμάς, αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε φάρμακα και εξετάσεις

    «Σε δύο κατηγορίες, στα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές -όπου συμπεριλαμβάνονται ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και κάποια προνοιακά ιδρύματα- οι δαπάνες δεν δείχνουν να μειώνονται» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μ. Σαλμάς αναφορικά με τη «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ. Σημείωσε πως, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, οι δαπάνες αυτές δεν μειώθηκαν και πρόσθεσε: «Βεβαίως μπήκαν κάποια νέα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, αλλά κάποια διαγνωστικά κέντρα και γιατροί δημιούργησαν ζήτηση εξετάσεων».

    Ο κ. Σαλμάς απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να καλυφθεί το έλλειμμα με αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω τις συμμετοχές των ασθενών. Από το φάρμακο, που χειρίζομαι προσωπικά, έχω πάρει 1 δισ. ευρώ πέρυσι και μισό, φέτος και τις επόμενες μέρες θα ακούσετε ότι επιστρέφουμε στον λαό μέρος αυτών που εξοικονομήσαμε. Θα απαλλάξουμε από τις συμμετοχές στα φάρμακα ή θα τις μειώσουμε, θα δώσουμε δωρεάν φάρμακα σε κάποιες κατηγορίες ασθενών, αλλά συμμετοχές δεν θα αυξήσουμε. Αυτά έγιναν στο παρελθόν».

    [04] Τη συμμετοχή των Βενιζέλου - Κουβέλη στην κυβέρνηση θέλει η Ντ. Μπακογιάννη

    «Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο. Αντίθετα, θα επιδεινώσει μια ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε, μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή Βενιζέλου- Κουβέλη στην κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της, λέγοντας: «Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης; Κατά τη γνώμη μου, από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργήσει θεσμικά. Και εννοώ με υπουργικό συμβούλιο και κυβερνητική επιτροπή και τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, με θέσεις αντιπροέδρων, με υπουργεία που θα είναι στελεχωμένα με πολιτικά στελέχη».

    Αναφερόμενη στις καθυστερήσεις για απολύσεις και μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και στο γεγονός ότι δεν έχουν καν απολυθεί οι επίορκοι είπε: «Αυτή είναι η μέγιστη αδυναμία της κυβέρνησης. Έχει τεράστιο πρόβλημα με τις μεταρρυθμίσεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει φυγή προς τα εμπρός χωρίς αυτές».

    [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί από το Περιστέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων στην περιοχή τους.

    Γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μη συγχωνευθεί και να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα. Επίσης να μην υπάρχουν τάξεις πάνω από 20 μαθητές, κ.λπ.

    [06] Ο Ασάνζ παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς φοβάται τις ΗΠΑ

    Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ λέει πως δεν θα εγκαταλείψει το άσυλο της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, ακόμη κι αν η Σουηδία πάψει να τον καταζητεί με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, επειδή φοβάται ότι θα συλληφθεί κατ' εντολήν των ΗΠΑ.

    Σε συνέντευξή που έδωσε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς κλείνει ένας χρόνος αφότου κατέφυγε στη διπλωματική αποστολή του Ισημερινού, ο Ασάνζ δήλωσε πως εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει να αναχωρήσει απ' αυτή, αλλά δεν έδειξε ότι περιμένει πως θα βρει σύντομα νέο χώρο διαβίωσης. "Δεν θα έλεγα πως δεν θα έφευγα", είπε. "Όμως οι δικηγόροι μου με συμβούλευσαν ότι δεν πρέπει να αφήσω την πρεσβεία λόγω του κινδύνου να συλληφθώ και να εκδοθώ στις ΗΠΑ".Όταν ερωτήθηκε αν θα παρέμενε μέσα στην πρεσβεία ακόμη κι αν η Σουηδία ήρε την έρευνα σε βάρος του, ο Ασάνζ δήλωσε: "Αυτό είναι ορθό".

    Ο 41χρονος Ασάνζ κατέφυγε τον περασμένο Ιούνιο στην πρεσβεία του Ισρημερινού για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, η οποία θέλει να τον ανακρίνει σχετικά με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Ο Ασάνζ, ο οποίος φαινόταν χλωμός, παραπονέθηκε για την έλλειψη ήλιου λέγοντας πως οι άνθρωποι στις συνθήκες στις οποίες ζει μπορεί να αναπτύξουν ραχίτιδα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Δραματικές επιπτώσεις θα έχει ακόμη και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη

    Το μεγαλύτερο τμήμα της Μπανγκόγκ κινδυνεύει να πλημμυρίσει μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων και αυξάνεται η ένταση των κυκλώνων, αναφέρει σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα.

    Οι πλημμύρες στο 40% της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης είναι μία από τις δεκάδες αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν αν αυξηθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον πλανήτη, που, σύμφωνα με την έκθεση, είναι πιθανόν να συμβεί μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια αν η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται όπως σήμερα. Η έκθεση συμπληρώνει μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο, η οποία δείχνει τον αντίκτυπο που θα έχει παγκοσμίως η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100. Η έκθεση επικεντρώνεται κυρίως στις επιπτώσεις των υψηλότερων θερμοκρασιών στις αναπτυσσόμενες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, όπου ζουν οι περισσότεροι φτωχοί του κόσμου.

    Οι σοδειές, όπως τα σιτάλευρα, το ρύζι και το καλαμπόκι, δύσκολα αντέχουν σε θερμότερο κλίμα αφήνοντας, πιθανόν, το 25% με 90% του πληθυσμού στην υποσαχάρια Αφρική υποσιτιζόμενο μέχρι την δεκαετία του 2050, σύμφωνα με τις προβλέψεις της έκθεσης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Ο Καπέλο φαβορί για τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν

    Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν.

    Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, από σημερινό δημοσίευμα της «Equipe», στο οποίο αναφέρεται, ότι ο Ιταλός τεχνικός, θα λύσει την συνεργασία του με την ομοσπονδία της Ρωσίας, καταβάλοντας την σχετική ρήτρα, που ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο έμπειρος προπονητής, φέρεται να «κερδίζει στο νήμα» τους ανθυποψηφίους του, Γκούους Χίντινκ, Μίκαελ Λάουντρουπ και Αντρέ Βίλας Μπόας, καθώς αποτελεί βασική επιλογή των διοικούντων τους πρωταθλητές Γαλλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 June 2013 - 10:30:23 UTC