Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • [02] Το κανάλι της Βουλής εκπέμπει ξανά
  • [03] "Η Μόσχα δεν μπορεί να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις Ομπάμα"
  • [04] "Η σπατάλη στον χώρο της υγείας ζει και βασιλεύει"

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ

    Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο ραδιομέγαρο όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και συσκέπτονται αυτή την ώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα κρίνονται όλοι.

    Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με την βαρβαρότητα των απολύσεων και το μαύρο και σημείωσε πως ό,τι και να κάνουν οι τρεις αρχηγοί, ο λαός θα πει την τελευταία λέξη.

    [02] Το κανάλι της Βουλής εκπέμπει ξανά

    Όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου, το κανάλι της Βουλής εκπέμπει από τη συχνότητα EΡT HD. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, για την εξέλιξη αυτή προηγήθηκε συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ κ. Μάναλη και το υπουργείο Οικονομικών στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει οι συχνότητες της ΕΡΤ.

    [03] "Η Μόσχα δεν μπορεί να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις Ομπάμα"

    Η Ρωσία δεν μπορεί "να εξετάσει σοβαρά" τις προτάσεις αφοπλισμού που έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν την αντιπυραυλική τους άμυνα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

    "Πως μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά την ιδέα αυτή για την μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων όταν οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τις δυνατότητες αναχαίτισης αυτών των όπλων", δήλωσε ο Ρογκόζιν σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο.

    Σε ομιλία του στην Πύλη του Βραδεμβούργου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι επιθυμεί τη μείωση των ανεπτυγμένων αμερικανικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων κατά ένα τρίτο και ότι θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί μειώσεις με τη Ρωσία.

    Παράλληλα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα εκ νέου πριν από την ομιλία του Ομπάμα τις ανησυχίες της Μόσχας για τις αντιπυραυλικές ασπίδες που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η ανάπτυξη υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς συμβατικών όπλων θα μπορούσε να κλονίσει τη στρατηγική ισορροπία.

    [04] "Η σπατάλη στον χώρο της υγείας ζει και βασιλεύει"

    Ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1.087 ευρώ.Ή αντίστοιχα, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό διατίθεται προς 1.000 ευρώ.

    Τα παραπάνω δυστυχώς συνεχίζουν και σήμερα να συμβαίνουν, όπως ανέφερε σε ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ο οποίος προ εξαμήνου διαβίβασε στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 June 2013 - 18:30:21 UTC