Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση των αρχηγών

  • [01] Νέα συνάντηση των αρχηγών

    Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η τρίτη κατά σειρά, θα πραγματοποιηθείσήμερα στις 20.30, όπως ανακοινώθηκε χθες, μετά το τέλος της δεύτερης συνάντησης, για το θέμα της ΕΡΤ και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

    «Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί σήμερα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδικογλου, συμπληρώνοντας πως «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πώς θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ». Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία είχε θέσει ο πρωθυπουργός.

    Ανακοίνωσε ακόμα ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρείτο πρωίγια τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι διεξήχθη μια «πολύωρη και πολύ δύσκολη» συζήτηση μεταξύ των τριών αρχηγών. Μια συζήτηση που, όπως τόνισε, «εκ των πραγμάτων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωσησήμερα».

    Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται.

    Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα παρουσιάσει λεπτομερέστερα «τη φάση στην οποία βρισκόμαστε» σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, στις 17:00, ώστε να επανέλθει στη σύσκεψη των τριών αρχηγών «έχοντας ακούσει και τη θέση της ΚΟ».

    «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση, να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με όλες της τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για επίπονη διαδικασία και επιμονή του κόμματός του να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφορά μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και για να λειτουργεί, όπως είπε, «ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο». Έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να κινείται με υπευθυνότητα, καθώς προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού, ώστε να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση.

    Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν τη νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν μαζί η Κ.Ο. και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 4:30:21 UTC