Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων
  • [02] Μικρότερο του στόχου το έλλειμμα το 5μηνο
  • [03] Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός
  • [04] Φ. Κουβέλης: Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ

  • [01] Νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

    Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η τρίτη κατά σειρά, πραγματοποιείταιαυτή την ώρα για το θέμα της ΕΡΤ και τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία προσέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση.

    [02] Μικρότερο του στόχου το έλλειμμα το 5μηνο

    Στα 970 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2013 και είναι σημαντικά μειωμένο έναντι του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 4,165 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα οποία το πεντάμηνοπαρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 3,843 δισ. έναντι ελλείμματος 10,876 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7,062 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα φέτος.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19,165 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 435 εκατ. ευρώ ή 2,3% έναντι του στόχου του πενταμήνου 2013 .

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 17,444 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 74 εκατ. ευρώ ή 0,4%, έναντι του στόχου.

    [03] Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

    Εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μένει ο Παναθηναϊκός, καθώς η επιτροπή αδειοδοτήσεων της UEFA δεν έκανε δεκτές τις εξηγήσεις του πρόεδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.

    Ετσι, μετά την απόρριψη και του ΠΑΣ Γιάννινα, η τρίτη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ μαζί με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, είναι η Ξάνθη, η οποία είχε κατακτήσει την 7η θέση στο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που μια ομάδα από τόσο χαμηλή βαθμολογίκή θέση, κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος.

    [04] Φ. Κουβέλης: Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ

    Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία προσέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μάξιμου.

    Αυτό προέκυψε από τη δίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στ τραπέζι της διαπραγμάτευσης των τριών αρχηγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 18:30:21 UTC